Skip to Content

Ny Flirt På Arbetsplatsen? – 7 Användbara Raggningstips

Ny Flirt På Arbetsplatsen? – 7 Användbara Raggningstips

Om du försöker flirta med han den söta från ekonomiavdelningen, eller han den biffiga från lagret – här kommer några perfekta råd som du kan ha nytta av!

Ofta uppstår det någon glöd mellan människor på arbetsplatser. Detta är anledningen till att riktigt många par till en början endast var kollegor och slutar med att vara gifta med varandra.

Chansen till att träffa sin livspartner på jobbet är idag mycket större än det var för tio år den sedan. Anledningen till detta är att vi investerar mer tid i våra jobb. 

En undersökning som gjorts, visat att flirtar på arbetsplatser framförallt förekommer i sjukhusmiljöer, efter det kommer tandläkare, lärare, journalister, jurister och sist präster.

Om just din kärlek sker vid kaffemaskinen eller genom långa blickar över datorskärmen, så varier det nog från arbetsplats till arbetsplats.

Men, om du har spanat in en gullig kollega på din arbetsplats – läs denna artikel!

Nedan följer 7 raggningstips som du kan använda dig av om du är intresserad av din kollega!

1. Flirta online

affärskvinna som håller telefonen

Många arbetsplatser har ett internt kommunikationssystem, vilket innebär att din flirt endast är några klick bort.

Genom detta kommunikationssystem så kan ni småprata oskyldigt och hålla igång en konversation över en hel dag, utan att ni behöver ses på arbetsplatsen.

Genom detta så kan du också visa hur rolig och charmig du är, genom dessa små och korta meddelanden. Men, det är också viktigt att du tänker på att inte överdriva.

Om du märker att han inte är intresserad, spamma inte med meddelanden då!

2. Säg alltid ja, till fredagsölen

flickvän som ler medan hon tillbringar tid med sin kärleksfulla man

Om det är ett socialt arrangemang på din arbetsplats och du under tiden får reda på att din kollega ska dit, så är det dags att haka på.

Om det till exempel handlar om after work, så är det ett perfekt tillfälle till att prata om någonting annat än själva arbetet.

Självklart så växlar ni säkert några ord med varandra på lunchen dagligen, men på fritiden, och med lite alkohol i kroppen, så är allting lite mer avslappnat än annars.

Detta innebär också att det är mer acceptabelt att flirta än annars.

3. Låt det ta sin tid

par som talar i baren

Att hård flirta med en kollega som du vanligtvis gör med en främling på krogen, kommer inte att fungera.

Om han inte är intresserad eller om du går framåt för aggressivt, så riskerar du inte bara att förstöra alla dina chanser hos honom.

Du riskerar även att göra arbetsmiljön riktigt pinsam framöver, inte bar för dig, utan för er båda.

4. Arbeta sent

affärskvinna på kontoret

Om du får reda på att din flirt från din arbetsplats ska arbeta en eftermiddag, så är det ganska självklart att även du ska lägga några extra timmar på jobbet den eftermiddagen.

Inte nog med att ni kommer att befinna er på samma stället, så kommer ni också få arbetsplatsen för er själva, när alla era kollegor sagt hejdå och gått för dagen.

5. Försök inte att flirta med din chef

upptagen kvinna som sitter vid skrivbordet och pratar i sin telefon

En viktig oskriven regel som finns är att, oavsett hur söt, sexig eller charmig du tycker att din chef är, så är det helt förbjudet att försöka flirta med honom.

Konsekvenserna för detta kan bli extrema för både dig och din framtid på arbetsplatsen. Så, glöm det med en gång, och slå tanken ut huvudet direkt!

6. Se men inte röra

affärspar som arbetar på minnestavlan i modernt kontor

Det kan mycket väl vara möjligt att din nya kollega inte går att stå emot, men glöm inte att ni trots allt, arbetar ihop.

Därför är det inte okej att helt plötsligt börja massera honom eller insistera på en kram när ni träffar varandra första och sista gången för dagen.

Dessa saker är inte okej, innan du börjar märka att din flirt ger dig några positiva vibbar, och innan ni åtminstone träffat varandra på fritiden.

Utöver detta, så är det ganska självklart att en skämtsam klapp i rumpan är helt oacceptabelt och bara kommer att bidra med eventuella problem.

7. Gå inte i julbordsfällan

människor firar semester i modernt kontor

De årliga julborden på alla arbetsplatser runt om i landet kan vara ett eldorado av kyssar i mörka hörn, otrohet, kollega flirtar och lekar med kopiatorn.

Om du där och då spelar dina kort rätt, så kan det finnas en möjlighet för att du kan komma riktigt nära din nya flirt.

Men, det kan också gå riktigt illa tyvärr, om du skulle råka falla i någon av de klassiska julbordsfällorna.

Först och främst bör du ta det lugnt med snapsen, annars så kommer dina chanser att försvinna ganska omgående.

Du ska heller inte försöka att flirta med din kollega framför alla andra kollegor. Det kan i sin tur leda till en del mindre roliga samtalsämnen på måndagen.

Det allra svåraste med flirtandet är att flirta med en kollega, utan att det blir helt fel. Nyckelordet till en lyckad flirt är diskretion och måttfullhet, oavsett vem du flirtar med.

Du får inte vara för provokativ med dina kroppsrörelser eller för uppriktig i ditt språk. Det kan istället stöta bort din flirt, istället för att locka honom till dig. 

Trots att flirten på jobbet kan ställa till problem, så uppfattas den ändå som positiv. En lätt erotiserad stämning på jobbet kan ge en guldkant i vardagen men också stimulera till bättre arbetsinsatser.

Det kommer också att göra det mer roligt att gå till jobbet!

Affärskollegor som talar och ler

Testa någon av de 16 bästa tipsen till att flirta med någon på din arbetsplats!

1.     Ögonkontakten ska vara lätt, lekfull och framför allt kommunicera med respekt.

2.     Låt inte en blick bli för lång. Du ska flirta, inte attackera.

3.     Akta dig för flyktiga ögonkast, då tror han att du är fladdrig och pålitlig.

4.     Kombinera ögonkontakten med ett vänligt leende, men verka inte slipprig eller tvetydlig.

5.     Titta aldrig på andra kroppsdelar än ansiktet, det kan tas illa upp.

6.     Ditt handslag ska vara affärsmässigt, men håll kvar handen en bråkdels sekund längre än annars.

7.     Det är bättre med subtila budskap än öppet intresse. Under samtal, luta dig en aning mot personen, men dra tillbaka axlarna, så att du inte blir för påträngande.

8.     Stå inte med armarna i kors när ni pratar, det visar på brist på intresse.

9.     Blinka inte och undvik att höja ögonbrynen.

10.  Kom inte med sexuella inviter, det kommer att döda flirtandet.

11.  Ställ öppna frågor, och undvik frågor som han kan besvara med enbart ja eller nej.

12.  Visa att du är intresserad av vad han har att säga.

13.  Avsluta inte den andres meningar. Dels så är det oartigt, men det förstör också möjligheten att få veta vad den andre tänker och känner.

14.  Ringa in gemensamma intresseområden, då skapar du samstämmighet mellan er.

15.  Spela inte huvudrollen i alla samtal. Om du alltid börjar meningarna med ”jag” så riskerar du att aldrig få ersätta det med ”vi”.

16.  Undvik att prata om ditt ex. Om du gör det, prata aldrig dåligt om honom. Det kommer att göra att din nya flirt tror att du kommer att prata dåligt om honom också en vacker dag.

Ny Flirt På Arbetsplatsen? - 7 Användbara Raggningstips