Skip to Content

14 Sätt Att Få Honom Att Förstå Att Han Behöver Dig

14 Sätt Att Få Honom Att Förstå Att Han Behöver Dig

Ibland kommer förhållanden till den punkten där folk glömmer bort att de måste kämpa för varandra eftersom de är så säkra på sina känslor gentemot varandra.

Vi är alla vana vid att ha någon vid våran sida, som om de är en del av oss och det finns inget sätt vi kan förlora den delen.

Men ett hälsosamt förhållande kräver att båda sidorna fortsätter att försöka arbeta tillsammans så att förhållandet kommer lyckas.

Vi behöver alla känna lite uppskattning och känna att vi är älskade och önskade.

Att känna sig ignorerad, försummad och oönskad är de mest smärtsamma sakerna att känna i ett förhållande, speciellt om vi verkligen bryr oss om vår partner.

Det sägs att den värsta ensamheten är den vi känner med den person vi älskar.

Så vad nu då? Känner du dig ensam i ditt förhållande? Känner du att du blir tagen för givet?

Eller har du precis kommit in i en relation och vill verkligen att den ska fungera, och visa honom att du är den rätta för honom? Du undrar hur man får honom att inse att han behöver dig?

Vi har samlat sätt som kan få honom att inse att du är den han behöver och den som är värd att kämpa för.

Sätt som får honom att inse att han håller på att förlorar dig och att det är dags att steppa upp för att hålla dig kvar.

1. Visa honom att du är mer än bara en kropp

unga lyckliga paret sitter i vardagsrummet och skriver på laptop

Du är inte bara någon som håller sängen varm eller som hjälper honom få det han vill ha. Du har känslor, du har behov, samma som honom.

Visa honom att du är mer än bara ett objekt. Istället för att rulla runt i lakanen, berätta för honom att du behöver prata om dina problem och känslor.

Visa honom att ni är två bästa vänner, älskare och livskamrater, inte bara knullkompisar.

Män tenderar att glömma vissa fördelar med att ha en fantastisk kvinna bredvid dem eftersom de blir så insnöade i sin snabba livsstil.

Men genom att påminna dem om dessa saker kommer säkert vara en ögonöppnare för dem som får dem att njuta av stunden.

Sätt dig ner med honom och be honom att prata med dig, att lyssna på dig. Visa honom att han får dig att må bra och att du behöver hans omtanke för att känna det igen.

Berätta för honom att du känner dig ensam och tas för givet och att det inte är vad kärlek handlar om. Visa honom att han också kan ha det bra med dig.

Ge honom en öl och sätt på hans favoritfilm eller -match och titta på den med honom. Sätt på lite musik som påminner er om tiden när ni precis träffats och bara njut av det med honom.

Ta med honom på en minnesresa som påminner honom om att ni två först är vänner och sen älskare och partners.

Påminn honom om den kvinna han blev kär i och hur han brukade behandla dig. Om han fortsätter att ta dig för givet, kanske det är dags att du gör honom en tjänst.

2. Visa honom att du litar på honom

lyckliga par som ligger på sängen och pratar

En av anledningarna till att män drar sig undan är brist på förtroende eller att de känner att det inte finns något förtroende i förhållandet.

Kanske mår han dåligt över att han åker på affärsresa utan dig för att han är orolig över att du blir förbannad.

Kanske kan han inte njuta av ögonblicket eftersom han ser glimtar av svartsjuka överallt. Visa honom att han har ditt förtroende.

Visa honom att du litar på honom med din kropp, med dina känslor, med dina rädslor. Det finns inget starkare band än rädsla och hopp.

Att dela dina största känslor och fasor, vid sidan om kärleken, är någonting som ingen kan vända sig bort ifrån.

Föreslå att ni två tar en långhelg någonstans när han är klar med jobbet. Eller stäng av era mobiltelefoner och njut av varandra.

Tillbringa hela helgen med att laga mat tillsammans, dansa och älska. Kommer du igår när ni brukade spendera timmar med att prata i sängen?

När var sista gången ni gjorde det? När var sista gången ni öppnade upp till varandra? Använd långhelgen till att öppna upp till varandra igen och stärk ert band.

3. Gör tid för varandra – inte bara du för honom

kvinnlig sitter och målar

Kanske är han så van vid att ha dig att han glömde att han faktiskt måste anstränga sig så att det kan förbli så. Nästa gång han ringer dig, svara inte.

Ta upp en ny hobby, träffa nya människor. Visa honom att han måste kämpa för att spendera tid med dig, att du inte är en valp som svarar så fort han ropar ditt namn.

Du är en person som behöver känna dig önskad. När han visar intresse och kämpar för dig, jobba långsamt på att kompromissa. Ibland finns det inget enkelt sätt att visa honom att han förlorar dig.

Om han föreslår att ni två ska gå på en dejt och du redan har något planerat, ställ inte in på grund av honom.

Visa honom att du har ett liv utanför honom och att du har människor du bryr dig om i ditt liv, att han inte är den enda.

Föreslå istället att dejten flyttas till en annan dag eller ett par timmar senare.

Om du fortsätter att göra tid för honom men han gör det bara när det är bekvämt för honom, finns det inte en chans att han slutar ta dig för givet.

4. Visa uppskattning

romantiska par som sitter i köket

Precis som du behöver känna dig uppskattad och älskad, behöver han det också. Men istället för de vanliga sakerna som du ger honom komplimanger för, försök att göra det annorlunda den här gången.

Säg att du inte hade några tvivel om att han skulle lyckas med projektet på jobbet. Berätta för honom hur mycket du älskar att han gör dig trygg.

Berätta för honom hur mycket du längtar efter att ha lite ensamtid med honom så att du kan njuta av hans fantastiska kropp.

Hur du behöver honom nära och somna i hans starka armar eftersom du känner dig trasig.

Visa honom att han är uppskattad, att det finns mer än en anledning till att du bestämde dig för att ge dig själv till honom.

Hur mycket du beundrar hans arbetsetik och hans sinne. Att han får dig att må bra och att du vill att ni två ska vara lyckliga.

Säg “tack” då och då för vi blir så vana vid saker som människor gör för oss att vi börjar ta dem för givet.

Kanske känner han att han tas för givet och det är anledningen till att han drar sig undan? Visa honom att du ser hans ansträngningar och att du uppskattar dem.

5. Gå ut utan honom

glad kvinna som går på fältet

Ni brukade gå ut tillsammans hela tiden, men på sistone spenderar du alla dina kvällar hemma och tittar på Netflix och ibland (verkligen ibland) älskar.

Om du vill ha mer, om du inte är nöjd med den typen av livsstil, men du är inte redo att öppet erkänna det för honom, visa honom. Gå ut utan honom.

Du ville så gärna se den där filmen, men han känner inte för det? Gå ensam, gå med dina vänner, nöj dig inte med att stanna hemma med honom.

Du känner för att klubba, men det gör inte han? Gå – du klubbade långt innan du träffade honom. Visa honom att du inte behöver att han följer med dig överallt; visa honom din självständighet.

Njut av ditt liv till fullo, och kom ihåg att du inte behöver honom för att göra det.

Ja, det är fantastiskt om han följer dig längs vägen, om han är bredvid dig när du är glad, men om han ignorerar dina inbjudningar, få honom att komma till dig.

Om han inte är intresserad av att lämna huset med dig men är helt okej med att göra det med hans vänner, visa honom att du kan spela det spelet också.

Om du fortfarande inte får någon respons, kan det vara ett tecken på att något är fel. Han är antingen under mycket stress eller deprimerad men vet inte hur man öppnar upp om det.

Eller så träffar han någon annan. Den viktiga delen är att du vet att du förtjänar att vara glad, även om det innebär att vara utan honom.

6. visa ditt självförtroende

säker kvinna som står nära gatustaket

Självförtroende är inte något vi får naturligt och det är oftast lättare att förlora det än att få det. Men om du har det, om du arbetar hårt för att behålla det, visa det!

Du älskar hur din kropp ser ut i den snäva klänningen, men du är orolig att han kanske blir avundsjuk?

Bär den, och om han tvivlar på dig, om han inte litar på dig, är det ett helt annat problem ni har.

Men om han är säker på din kärlek, kan det vara fel om du påminner honom vilken fantastisk kvinna han har vid sin sida?

Vad kan gå fel om du visar honom att du fortfarande är den starka, självständiga kvinnan han blev kär i?

Du har möjlighet att gå vidare på jobbet, men du är orolig om han kommer att känna sig hotad av din lön och framgång?

Gumman, om du kan hantera utmaningen som ligger framför dig, kan du hantera honom också. Tro på dig själv, lita på din magkänsla.

Om det känns rätt, gör det. Han kommer också lära sig att tro på dig, och kanske lär det honom att tro på sig själv.

Han kommer se hur du ser dig själv och det kommer få honom att bli kär i dig på en helt annan nivå.

Om han av en slump bestämmer att det är för mycket för honom och han känner sig hotad, behöver du verkligen den typen av negativitet i ditt liv?

7. Låt honom ta hand om sig själv ibland

tankeväckande man som sitter utanför

Kom inte till undsättning om han är sjuk eller om han har problem på jobbet. Om han sagt att han kan hantera det men han bara behövde dela det med dig, låt honom göra det.

Du är inte hans mamma som behöver lösa alla hans problem. Låt honom stryka sina skjortor ibland eller berätta för honom att du vill att han ska laga middag till dig eftersom han är så bra på det.

Små prestationer kan man komma långt på.

Det är viktigt att påminna honom om att du inte är en diskmaskin, städhjälp och kock som bara är till för att tjäna honom.

Vi tenderar att överprestera för att behaga människor runtom oss och för att göra våra män lyckliga.

Men längst vägen glömmer vi att det är viktigt att vi också är glada. Att vår lycka är lika viktig som någon annans. Så varför inte låta honom ta hand om sig själv ibland?

Ta hand om dig? Det är viktigt att du visar honom att du litar på honom, utan skuld och ilska, för män tenderar att vara känsliga för att bli kallad “oansvariga”.

Om du vill visa honom att du är självständig, varför inte ge honom samma chans?

8. Få människorna runt omkring honom att älska dig

Vänner le och sitta på ett kafé dricka kaffe och njuta av tillsammans

Du och hans mamma klarar er bra och hans pappa tycker att du är en gåva från himlen? Bra, hälften av jobbet är redan gjort.

Planera ett helgbesök hos hans föräldrar för att påminna honom om att de älskar dig och att de tycker att ni två ser bra ut tillsammans.

Hans vänner tycker att du är den bästa kvinnan där ute och att han har haft riktig tur att få dig? Se till att han kommer ihåg det.

Berätta för dem att de kan titta på matchen hos dig och ge dem tilltugg, men stanna inte för länge.

Planera själv en tjejkväll och njut av det också. Visa dem alla att du har ett liv utanför förhållandet – det är något som alla män beundrar: kvinnor som inte är behövande och klängiga.

Om du redan har kärleken från de runt omkring honom men han drar sig undan, kan det vara något allvarligt som pågår.

För allvarligt talat måste han vara en speciell typ av pucko som inte ser själv hur fantastiskt du är.

Om han inte har reagerat på någon av de taktiker du har använt, är det dags att ni sätter er ner och tar itu med problemet. Ingen av er är glad och ni måste göra något åt det – tillsammans.

9. Prioritera dig själv och få honom att förstå varför det är nödvändigt

kvinnan ser fundersam när hon pratar i telefon på caféet

Att försumma dig själv, bara för att hålla honom nöjd och glad, är inte sättet att upprätthålla ett förhållande.

Han är så van vid att ha dig, så van vid att du tar hand om honom, att han inte behöver ta hand om sig själv eller ert förhållande eftersom han fortfarande tror att du kommer att göra det.

Visa honom att du inte kommer göra det, sätt dig själv först. I stället för att åka till hans föräldrar tredje helgen i rad, åk någonstans du alltid velat åka, ensam eller med vänner.

Sluta respektera hans önskningar om han inte respekterar dina. Om han visar dig att han blir sårad, addera inte till det.

Försök lugnt få honom att förstå att du verkligen behöver den semesterhelgen, att du verkligen behöver ha lite tid för dig själv och att du verkligen behöver känna dig önskad. Och att du just nu inte känner så.

10. Ge honom utrymme

man hoppar i vatten

Det finns vissa saker som män gillar att göra ensamma eller med sina vänner som att titta på matcher, gå på krogen eller åka och fiska (även kallat dricka öl och prata om sina skitliv).

Det betyder inte att han inte älskar dig eller att han inte uppskattar ditt umgänge. Det är som shopping eller spadagar för oss.

Det är hans tid och han vill njuta av det utan att oroa sig för att du är uttråkad eller att hans vänner kan säga något som skulle skada eller uppröra dig.

Hur mycket du än älskar honom och vill spendera tid med honom är det viktigt att du ger honom utrymme att andas.

Att spendera varje minut av er tid tillsammans leder bara till att ni båda tröttnar på varandra och onödiga argument uppstår eftersom ingen av er har haft tid att andas ut.

Och lita på mig, det är lika viktigt för dig som det är för honom, vilket leder oss till nästa punkt.

11. Njut av livet utanför förhållandet

glada kvinnavänner som har en positiv konversation på caféet

Det är viktigt för honom att se att du inte är beroende av honom, att du klarar dig bra själv. Det kommer göra honom nyfiken på din egentid, det liv du lever utanför förhållandet.

Ta upp en ny hobby och hitta nya vänner som inte är kopplade till ert liv och som inte känner till din partner.

Det blir en utmärkt möjlighet för dig att hitta ett sätt att njuta av varandras sällskap ännu mer, att prata om saker utanför det som du alltid diskuterar med honom och dina vänner.

Du hittar något nytt att lägga din tid på och det kan väcka passion och en gnista inom dig.

12. Inga fler ursäkter

par kranglar på café

Att ursäkta honom varje gång han tabbar sig och varje gång han sårar dig, får honom bara att tro på att han kan ta dig för givet.

Sluta tolerera hans hemska beteende om det finns något, för det blir inte bättre om du låtsas att det inte finns där.

Visa honom att du också har känslor, och att han behöver jobba hårdare runt dig. Om du är upprörd över att han inte hjälper dig med huset eller barnen, berätta det för honom.

Om du är upprörd över att han tar dina ansträngningar för givet, berätta det för honom. Han kommer inte komma på det själv, förrän det är för sent.

Vi vill alla göra våra män lyckliga och vi förlåter ofta för många saker på grund av kärlek. Men kom ihåg att det är okej att älska dig själv också.

Att det är okej att lämna om det blir för mycket. Att det är mer än okej att kräva respekten du förtjänar.

Det kommer antingen att få honom att ge dig det och uppskatta dig mycket mer så att han får fortsätta vara med dig, eller så kommer han bli arg och lämna dig.

Hur som helst är det ett lyckligt slut. Du kommer att få den man du förtjänar eller bli av med den man som inte förtjänar dig.

13. Visa initiativ i sovrummet

En vacker le flicka som ligger i sängen i nattklänning och håller telefonen i hennes hand

Sex är viktigt – inte lika viktigt som resten av sakerna på listan, men det är fortfarande viktigt. Var förförisk och gör honom galen, reta honom och få honom att komma tillbaka för mer.

Om du har gjort det på samma sätt i flera månader, byt upp det. Sätt dig på honom och visa honom vem som bestämmer.

Ta honom till skyarna och sluta så han ber om att du kommer tillbaka för mer. Eller helt och hållet förneka honom själva akten, men skicka honom så snuskiga sms att han kommer bli helt galen av kåthet.

Förför honom och spela honom tills han inte kan hantera det längre. Visa honom vad han missar, och lita på mig, han kommer definitivt att göra en ansträngning för att hålla dig nöjd.

Spela olika spel med honom, som att lämna kläder från dörröppningen till sovrummet så att han vet vad som väntar honom när han kommer in i rummet.

Eller lämna honom en anteckning om att du gömmer dig någonstans naken och han kommer få göra vad han vill med dig, när han hittar dig.

Skicka bilder på underkläder till honom och fråga honom om hans åsikt om vilken du borde bära när han kommer hem, och när han gör det – bär ingenting alls.

Reta honom offentligt, flörta med honom i sms över affärsmiddagar eller familjesammankomster. Visa honom att du vill ha honom där och då och utmana honom att ta dig.

14. Låt honom inte alltid få som han vill

kvinna håller man på slips

Det är inte 1500-talet längre. Vi har kämpat hårt för att uppnå de saker vi har idag och tyvärr kämpar vi fortfarande.

Den tid då en mans ord var lag i ett förhållande är långt borta. Visa honom att du inte tolererar något sådant. Han vill att du ska gå på matchen med honom, men du känner inte för det?

Om han börjar kräva att du går och försöker att pressa dig, stoppa det omedelbart. Du har din egen vilja och dina egna behov.

Berätta för honom var du vill ha honom. Om du vill att han ska hjälpa till med barnen, berätta det för honom.

Om du vill ha honom under dig i sängen, pressa honom. Han är inte så speciell att han alltid får som han vill.

14 Sätt Att Få Honom Att Förstå Att Han Behöver Dig