Skip to Content

15 Starka Tecken På Att Det Finns Kemi Mellan Två Människor

15 Starka Tecken På Att Det Finns Kemi Mellan Två Människor

Har du någonsin träffat någon som du omedelbart kände dig dragen till, som om gnistor flög från din kropp till deras och fick er att skälva?

Du kände dig som om du hade en upplevelse utanför din kropp, det var något som bara klickade och plötsligt fann du dig själv i en värld gjord för två.

På något sätt viskade din intuition till dig att han kände på samma sätt. Det är vad som händer när det finns kemi mellan två personer.

Saken med kemi är att den inte kan tvingas fram. Det är en naturlig, obestridlig koppling mellan två personer. Den typ av koppling som alla längtar efter, men få hittar i verkligheten.

Ömsesidig kemi är ett av de bästa sätten att skapa ett förhållande men det är inte idiotsäkert och det kan vara vilseledande.

Så medan kemi är viktigt, är det ännu viktigare att skapa något av det. Människor som delar kemi måste ta reda på om det finns något mer i den kemin utöver ytlig attraktion.

Kopplar ni på alla andra nivåer? Har ni vad som krävs för att ingå ett förhållande? Är ni potentiella själsfränder? Finns det några tecken på djupare känslomässig attraktion?

Sammantaget är det bästa sättet att titta på kemi mellan två personer genom att betrakta den som en enorm potential för ett bra förhållande.

Det är det första steget mot någonting som kan vara fantastiskt om de människor som delar den är kompatibla och om de verkligen har hittat varandra i alla aspekter och på alla nivåer och om de är villiga att arbeta med utgångspunkt från kemi mot ett förhållande genom att gemensamt ge allt de har.

Om du upplever denna typ av magnetism med någon och du tror att det finns något mer bakom det, kommer det att finnas några starka, tydliga tecken på kemin mellan er två som du bara inte kan missa:

1. Trollbindelse

man och kvinna som sitter på sängen och pratar

Ni känner er dragna till varandra utan någon uppenbar anledning.

Ni kanske bara har bytt några ord och ni känner knappt varandra, men det finns en välbekant känsla som pockar på uppmärksamhet hela tiden.

Det känns som om ni redan känner varandra mer intimt. Du känner det bara som om han är i dina tankar lika mycket som du är i hans och du kan inte förklara varför det är så.

Det ligger en slags känsla i luften mellan er två och även om den inte kan ses, känns den väldigt påtaglig. Den känslan är vad som gör att ni dras till varandra.

2. Ögonen ljuger aldrig

närbild foto av ett öga

Ni kan bara inte hålla ögonen från varandra. Ni undersöker varandra från topp till tå med era blickar och delar ibland även långvarig ögonkontakt, men det är inte alltid lätt att se någon djupt i ögonen.

Det finns den där känslan av blyghet som ibland kommer över dig och när du inser att han har fått dig att stirra, tittar du bort och låtsas som om ingenting hände.

Och det händer omvänt med.

Och även om det kan verka barnsligt, gör det inte det mindre sant. Den barnsligheten ger upphov till den kemi du upplever.

3. Ditt leende skvallrar högt om er kemi

närbild foto av kvinna med afrohår

Det finns inget bättre bevis på kemi än ett enkelt leende.

Varje gång föremålet för din kärlek passerar dig, kan du inte låta bli att le.

Saken är att du ler med ditt hjärta och din själ, och inte bara ditt ansikte, så den ömhet ni känner mot varandra är obestridlig.

Det är roligt hur någon som är praktiskt taget en främling kan göra hela din dag ljusare och det är vad kemi handlar om.

4. Ni pratar samma språk

glada par som kopplar av hemma

Jag är verkligen frestad att använda ordet kärleksspråk här men det låter så fånigt, även om det i viss mån är sant.

Men det handlar inte bara om möjligheten att älska här.

Det är som om du hittade liten bit av dig själv i någon annan.

Liksom du hittade din nya bästa vän och någonting mer samtidigt, någon du kan berätta dina hemligheter för.

Oavsett ämnet ni pratar om förstår ni varandra utan att ni behöver längre förklaringar. Ni kan avsluta varandras tankar.

Ni har liknande åsikter.

Ni är de enda två i ett fullsatt rum som skrattar åt samma skämt. Ni talar båda flytande sarkasm.

5. Det trevliga ljudet av tystnad

man i blå tröja med besättningshals

Även när ni befinner er i situationer där ni inte behöver tala, känner du dig bekväm.

Det finns inget behov av att tvinga fram ett samtal om ni inte känner för att prata.

Du kan vara trött eller dränerad efter en hektisk dag eller så kan du gå igenom vissa svårigheter.

Oavsett vad det gäller är tystnaden mellan er aldrig besvärande.

Och även när ni inte säger någonting känner ni varandras närvaro och det ger er både frid och glädje.

6. Fjärilarna i magen har blivit galna

kvinna som ligger på soffan

Varje gång du vet att ni kommer att träffas känner du dig nervös.

Men det är väldigt nervöst eftersom du känner dig så upphetsad att du vet att du kommer att se den person du verkligen tycker om.

Det är den förväntan som gör att fjärilarna i magen verkar mer som elefanter.

Och när ni äntligen träffas, börjar båda era hjärtan dunka som galna så att ni nästan kan höra dem.

Men vad du inte kan dölja är den nervösa känslan som gör dig lite hoppig, lite dum och, för att inte tala om det, lite klumpig varje gång ni är nära varandra.

7. Ni är alltid fokuserade på varandra

foto av par som tittar på varandra

När ni är bland vänner eller i en större grupp människor, är du alltid uppmärksam på vad din andra kemiska hälft har att säga, även i situationer där alla andra väljer att ignorera dem helt.

Ibland märker du att han lyssnar även när han inte visar något tecken på det eftersom han är den enda som ger dig någon form av feedback.

För att inte tala om att ditt enda fokus är på dem så är det ingen tvekan om att kemin är ömsesidig.

8. Kroppsspråk talar högt

kvinna klädd i grå tröja klänning

Det är inte bara ögonkontakt och utbyte av blickar – om du ser efter tillräckligt noga ser du att pupillerna vidgas.

Enligt forskare händer detta när vi är i närheten av en person vi gillar och vi är mycket upphetsade av att se dem.

Det finns många andra tecken i kroppsspråket som kan berätta djupare historier om kemi, som att ta djupa andetag, rodna om kinder, härma varandras rörelser, slicka sig om läpparna, lutar sig mot varandra, röra vid armen lite och så vidare.

Poängen är att kroppsspråket inte kan dölja ömsesidig kemi, den förstärker bara den.

9. Förväntan inför ert nästa möte

kvinna med en smiley ballong

Du kan inte vänta på att träffas igen.

Du räknar dagarna, timmarna och minuterna tills ni kan dela samma luft igen eftersom det inte är viktigt vad du gör eller vart du går – det handlar om att vara i deras närhet och det gör dig lycklig.

Ni båda försöker att ordna några möten och träffar så att ni ska vara på samma ställe. Ni är alltid de sista som lämnar de sammankomsterna för att ni blir fast och pratar i oändlighet.

Ni fångar varandra och vill aldrig lämna varandras åsyn.

10. Ni retas och tetas med varandra

kopplar som håller händerna

Du retas med varandra utan någon egentlig anledning.

Du ger dig bara in i det för att provocera fram en reaktion eller testa terrängen och se var den andra står i vissa lägen.

Du har aldrig för avsikt att förolämpa eller att få den andra att känna sig dålig.

Det här är mer som en ordlek som du använder för att hålla sakerna intressanta, leda konversationen in på något roligt, tetas lite.

Dina vänner har nog redan lagt märke till det och de har kategoriserat er som ett gammalt gift par.

11. Subtilt flörtiga

kvinna som håller mans pinkie

Du vill inte ha någon i er närvaro ska lägga märke till att det finns något mer än det som kan ses med blotta ögat mellan er två.

Förmodligen för att ni själva fortfarande håller på att lista ut saker och tyder tecknen, det är därför ni håller på med mer subtila flirtningar.

Så de oskyldiga kyssarna på kinden känns så intensiva för er båda, kramarna är långt längre än de borde, och du trycker dig alltid tätt intill, eventuellt rör du din hand upp och ner längs hans rygg.

Varje fysisk kontakt är artig och vänlig men samtidigt så spänd att den är bortom ord.

Och som jag redan har sagt så har ni er egen typ av språk som ni använder för att flörta också, utan att göra det alltför uppenbart.

Ni kan till och med utbyta några flirtiga SMS.

Textmeddelandena tjänar som bevis på att kemin mellan er är så stark att ni fortfarande känner er nära och bundna till varandra även när ni inte är i närheten av varandra

12. Tid är en relativ sak

lyckliga par som dricker cofe hemma

Varje gång ni tillbringar tid med varandra, tappar du kollen på tiden. Så de 5 timmar ni är tillsammans känns mer som 5 minuter.

Tiden bara flyger så fort utan att ni ens märker det. Och du vet vad de säger – tiden flyger när man har roligt.

Men tiden flyger också när du är med rätt person. När du är med rätt person finns det så mycket att prata om och du kan inte bli uttråkad ens om du hade velat.

Även om ni satt i fullständig tystnad skulle ni fortfarande njuta av varandras sällskap.

Saken är den, ni är bundna på ett sätt som ni aldrig trodde var möjligt.

Du har aldrig upplevt detta med någon annan, det är därför det aldrig finns tillräckligt med tid och allt slutar för tidigt.

13. Det handlar om de små sakerna

man och kvinna tittar på varandra framför dörren

 

Du lägger märke till den nya skjortan som han har på sig och du ger honom komplimanger för den. Du lägger märke till att han har en ny frisyr som gör honom så sexig.

Han kommer ihåg att du sa att du älskade kokoschoklad så att han kan överraska dig med samma choklad nästa gång. Du kommer ihåg hur han dricker sitt kaffe.

Han kan komma ihåg en historia som du berättade för honom för en månad sedan och kan till och med återberätta den om det behövs.

Tecken på kemi är mest märkbara om du uppmärksammar de små (men ändå stora) sakerna.

Detaljerna alla andra missar men du lägger på minnet eftersom den andra personen är viktig och ni är båda mer än intresserade av varandra.

14. Mystik och förväntan

glad kvinna vidrör hennes kind

Mystik och kemi går hand i hand. Du behöver inte nödvändigtvis känna den person som du känner dig attraherad till. Mystiken är det som gör er sammanbundna.

Du vill veta mer och mer om den andra personen. Och naturligtvis börjar vi hitta de bästa sätten att uppnå det.

Så på ett sätt kan kemi ses som ett pussel ni båda är ivriga att lösa. Ni har en del fakta och kunskaper om varandra, men det mesta måste ni gissa er till.

Så att lära känna varandra bättre och lösa pusslet kommer också att visa dig om den här kemi mellan er två är riktigt hållbar och om det finns starka skäl för att ni kan börja bygga upp ett förhållande.

Det är aldrig en bra idé att avslöja för mycket för tidigt, så ta tid på er att lösa pusslet.

Lär känna varandra steg för steg. Lite mystik är bra för er båda.

15. Den oundvikliga sexuella spänningen mellan dig

kvinna som sitter på betongsätet och tittar ner

 

Kemin ni delar gör att du är otroligt spänd i varje situation. Ni känner er attraherade till varandra i alla avseenden, även sexuellt.

Genom alla de ovan nämnda tecknen är er lust för varandra sammanflätad på något sätt.

Era skämt är fyllda med sexuella anspelningar. Era kroppar är fyllda med sexuell spänning som bara väntar på att bli frisläppt.

Fysisk attraktion och sexuell spänning är säkert inte de viktigaste tecknen på kemi men minst lika viktiga som resten.

Den bästa typen av kemi är den som innefattar hela kroppen och själen, och med dessa kommer ni att finna att ni är ett steg närmare att hitta någon att tillbringa resten av ert liv med.

Förutom dessa 15 tecken på kemi mellan två personer finns det också en vetenskaplig förklaring till varför kemi uppstår.

Kort sagt, vissa delar av hjärnan aktiveras och vi släpper ut hormoner som oxytocin, adrenalin, dopamin etc.

Och även om detta är sant föredrar jag att betrakta kemi som något mer andligt, något som skiftar inuti er och säger “jag tycker om den personen och jag vill tillbringa så mycket tid som möjligt med honom”.

Något så enkelt men också vackert och unikt som inte kommer så ofta i livet.

man och kvinna som håller händerna när man tittar på varandra

Vissa människor upplever kemi ett par gånger i sitt liv.

De har sprudlande personligheter och på något sätt är det lättare för dem att kommunicera, öppna upp och hitta något som är gemensamt med en annan person och knyta an till dem.

Naturligtvis, när de äntligen hittar den person som de ska tillbringa evigheten med, kommer de bara veta, det kommer inte att finnas något utrymme för gissningar, ingen tvivel, och den kemi de delar kommer att vara starkare än vad de någonsin har känt förut.

Och sedan finns det människor som aldrig har upplevt det. Men det finns ingen anledning att tro att de aldrig kommer att göra det.

De kan vara blyga, upptagna, eller märkta av ett tidigare, dåligt förhållande, så deras förtroendefrågor hindrar dem från att skapa nya förbindelser. Men när den rätta personen kommer, finns det ingen utväg.

En viktigare sak att ta upp här är något jag skulle vilja kalla giftig kemi. I motsats till romantisk kemi uppstår giftig kemi när du går emot ditt eget omdöme.

Det händer när du från början vet att oavsett hur mycket du dras till någon, så kommer de att vara dåliga nyheter.

När vi bestämmer oss för att ignorera vår intuition och alla röda flaggor som fladdrar framför näsan på oss, är det här kemin inom oss.

Så när det gäller kemi, av alla former, är det bästa vi kan göra att lita på vår intuition, följa vårt hjärta men att alltid lyssna på vår hjärna med, oss ​​så att vi kan undvika fara om det korsar vår väg.15 Starka Tecken På Att Det Finns Kemi Mellan Två Människor