Skip to Content

4 Typer Av Narcissister Som Varje Empat Lockar Till Sig

4 Typer Av Narcissister Som Varje Empat Lockar Till Sig

Varje narcissist har något vansinnigt oemotståndligt i sig, något som suger in dig och förbrukar dig – som ett svart hål.

De charmar dig med deras perfekta uppförande och gester som man skulle kunna dö för. Efter att de har förtrollat dig, är de redo att attackera.

Det är först då som de visar sina riktiga ansikten – när det är för sent och för svårt för dig att fly. De tuggar i sig dina känslor och senare spottar de bara ut dem och lämnar dig helt förstörd och osäker.

Så, frågan är, varför lockas dessa två typer av människor, narcissister och empater, så starkt till varandra?

Kanske beror det på att empater är så känsliga att de dras till dessa känslomässiga vampyrer – de lockar dem till sig med så mycket av den positiva energi som narcissisterna när sig av.

Kanske är det bara ett sätt att återställa livets balans. Empater är benägna att ta hand om andra och läka dem. De kan inte hindra sig själv från att ställa fel till rätta.

Därför lockas de till narcissister – de vill hela dem och hjälpa dem. Kruxet är att det enda de uppnår är att själva bli sårade.

Det viktigaste som alla empater måste inse är att de aldrig någonsin kan hela en narcissist och sätta stopp för deras narcissistiska sinnen. Detta kan bara komma från narcissisterna, själva.

man i svart skjorta med glasögon

Skydda din empatiska personlighet genom att ducka för kulan från början. Istället för att träffa en narcissist och falla i hans fälla, var på din vakt inför dem från första början.

Lär dig att identifiera olika typer av narcissister för att skydda dig själv i framtiden. Det finns två huvudtyper av narcissister: Sårbara och grandiosa

Sårbara narcissister är mycket känsliga och bräckliga djupt inuti. Deras största rädsla är rädslan för att bli övergivna och att få avslag, så de kommer att göra vad som helst för att skydda sig själva.

De kommer att sätta på sig sina masker i hopp om att bli någon som avgudas. I den processen har de ingen empati för andra. Det enda som är viktigt för dem är de själva.

De är oförmögna att visa ömhet och kärlek till andra. Deras största vapen mot dig är de spel de spelar. Ett av alla dessa spel är att använda sig av emotionell manipulation.

De använder alla medel som de har för att lära känna dig emotionellt. De kommer att få dig att tro på saker som inte är sanna eller inte existerar.

Grandiosa narcissister representerar den traditionella bilden av en narcissist – den bilden när de skapar en narcissist.

Det är en person med extremt bra självförtroende som inte bryr sig om någon utom sig själv. De söker makt och ära. De idoliserar inte någon utom sig själva.

man lutar sig på slutardörren

Deras största problem är att de tycker att de är som gudar som överträffar alla andra.

Dessa två huvudtyper av narcissister kan delas upp i fler subtyper: amorösa, kompensatoriska, elitistiska och maligna narcissister.

De amorösa narcissisterna är vanligtvis guldgrävare och seriösa hjärtkrossare. De kommer att utnyttja dig för de saker de behöver och vill ha, om det så är pengar eller sex.

När du faller under deras förtrollning och ger dem vad de behöver, kommer de snart att bli uttråkade av dig och kasta dig åt sidan som en begagnad mopp, ingen omtanke, inte ens lite, om dina känslor.

De är övertygande och, vanligtvis, vansinnigt attraktiva, men inuti är de ingenting annat än ett tomt skal – ytliga. Det enda de vill är att behaga sig själva och uppfylla sina behov.

Kompensatoriska narcissisterna är väldigt bra lögnare. De gillar att kompensera för allt de aldrig uppnått, så de ljuger om sina prestationer och framställer sig som så mycket bättre än de verkligen är.

Problemet är att de är så bra lögnare att du inte kan se igenom dem.

De inriktar sig vanligtvis på känslomässigt instabila människor som kommer att fungera som deras ego-boosters.

man med hatt, solglasögon och gyllene halsband

Dessa människor kommer att vara de i förhållandet som kommer att beundra deras falska prestationer.

Sådana narcissister kan inte ta kritik, och det är en av anledningarna till att de mobbar emotionellt instabila och har dem som deras “stöd”.

Elitistiska narcissister är övertygade om att de är de bästa som finns, även om deras tidigare prestationer talar om motsatsen.

De har verkligen ingen stabil grund för att tro att de är bättre än andra, men de gör ändå.

De har ett behov av att skryta och visa upp sitt intellekt för andra, framställa sig själv som överlägsen, och det som är värre i hela situationen är att de är bra på det.

De maligna narcissisterna gränsar till att vara psykopater. De har inget intresse av vad som är fel och vad som är rätt.

De kommer att göra bokstavligen vad som helst de tycker om att göra och de kommer inte att känna ånger över det.

De är extremt arroganta och lider av ett storhetskomplex. De tror att de är de enda som spelar roll och att de överträffar alla andra.

 

4 Typer av narcissister som varje empat lockar till sig