Skip to Content

11 Saker Att Göra När Du Inte Kan Sluta Tänka På Honom

11 Saker Att Göra När Du Inte Kan Sluta Tänka På Honom

Han är en konstant tanke som aldrig lämnar dig.

Han kanske är ditt ex, någon du träffade nyligen, någon som du har känt under en kort tidsperiod som påverkat dig och som du fortsätter att tänka vad som kunde ha varit om du hade fått en chans.

Oavsett orsaken är grunden densamma – du kan bara inte sluta tänka på honom. Om han är ditt ex, fortsätter du förmodligen att spela upp det förflutna i ditt huvud.

Tänker på varje vaket ögonblick du spenderade med honom. Kommer ihåg de goda tiderna och undviker att tänka på de dåliga tiderna.

Frågar hur du kom till denna punkt där du är nu. Varför hade han förändrats så mycket? Varför kunde inte lyckan fortsätta?

Om förhållandet var giftigt, finns det saker som fortfarande skadar och smärtan att gå igenom det får det att brista för dig.

Om han är någon du nyligen träffat, någon som du tittar på som en möjlighet som aldrig blev av eller någon som påverkat dig, men av någon anledning kan du inte vara tillsammans med honom.

ledsen vacker kvinna

Han kommer fortfarande vara din vanligaste tanke oavsett vad du gör, oavsett vilken tid på dagen det är och oavsett hur många gånger du själv säger att det inte finns någon mening att tänka på honom.

Det är svårt att komma till ro med det faktum att det ibland inte bara var menat att vara, så du fortsätter att tänka på alla “tänk om”: “Tänk om jag hade gjort saker annorlunda kanske han skulle vara mer intresserad då?

Tänk om timingen var fel?” Och liknande tankar.

Oavsett scenariot kommer det i slutändan ner till att om du tänker på det potentiella eller tidigare förhållandet som gör att du bor i det förflutna, förhindrar det dig från att leva i nuet.

Du vill sluta tänka på dem, men ju mer du försöker desto mindre kan du få dem ur ditt huvud.

De flesta av oss har levt genom båda scenarierna där du är osäker om du verkligen är kär i personen eller om du bara är besatt av dem.

Hur som helst är det inte lätt att komma över dessa situationer.

Därför finns det några skottsäkra tekniker som du kan använda för att få honom ur ditt huvud och gradvis sluta tänka på honom.

1. Sluta försöka “sluta tänka på honom”

kvinna som ligger på gräset

Ju mer du försöker sluta tänka på honom, desto mer kan du inte göra det. Genom att försöka sluta börjar du bara tänka på honom mer.

Det är som om någon säger att du ska sluta tänka på att äta choklad, gissa vad du kommer att längta efter hela tiden? Choklad såklart.

Det är någonting i den mänskliga naturen som instinktivt får oss att vilja ha det vi inte kan få.

Det är detsamma med tankar. Ju mer vi försöker förhindra dem, desto mindre kan vi det.

Det är därför det bästa du kan göra här är omdirigera ditt fokus och tänka på någonting annat – tänk på dig själv, din framtid och nya underbara idéer kommer ta upp dina tankar.

2. Undvik att hålla koll på honom på sociala medier

kvinna i vit klänning som står i naturen

Det finns många bra egenskaper hos sociala medier, men när de gäller att få någon ur sitt huvud hjälper de inte.

Du kommer på dig själv med att scrolla ner för Facebooks tidslinje och använder dina detektivfärdigheter för att ta reda på var är de, vad de ska göra eller om de har någon ny.

Det gör bara saker värre. Motstå frestelsen att skriva hans namn i sökrutan. Det kommer att vara svårt först men du kommer bli van vid det. Tro mig, ju mindre du vet om honom nu, desto bättre.

3. Lev ditt liv

kvinna som står på bron

Detta är det bästa botemedlet för allting. Genom att omdirigera ditt fokus från honom till dig har du stor sannolikhet att få ditt liv tillbaka på rätt spår.

Om det är det värsta som kan hända här säger jag bara: “Gör det!”

Föreställ dig hur mycket bättre och produktivt ditt liv skulle vara om all den tid och energi du slösat bort med att tänka på honom, spenderades på dig själv.

Du kan göra underverk – du måste bara placera ditt liv i dina egna händer.

4. Uteslut honom från dina dagliga konversationer

kvinna i skogen på regnet

Om alla dina samtal med din bästis fortsätter handla om honom, har du stora problem. Du är besatt av honom och gör det så mycket svårare för dig själv att slutligen sluta tänka på honom.

Så, för din egen skull och för din väns skull, nästa gång du börjar prata om honom säger du: “Vet du vad. Vi har pratat nog om honom, det finns ingen poäng längre.

Låt oss prata om oss och vad vi kan göra i helgen.” Du kommer att må bättre eftersom du just har tagit ett stort beslut och en helg med din bästis är det bästa receptet just nu.

5. Skapa nya minnen

kvinna sitter vid sjön

Hitta något som hjälper dig att få dina tankar till något annat än honom.

Som en ny hobby, något nytt arbetsprojekt, en kurs eller något volontärjobb – i princip allt produktivt som håller dina händer och ditt huvud upptagna.

Resa, träffa nya människor och spendera tid med dina vänner och familj. Varje steg du tar är ett steg framåt. Utforska världen runt dig.

Skapa minnen och historier för dig själv som kommer att hålla en livstid. Sitt inte och sura över ditt liv. Du är bättre än så och ditt liv är i desperat behov av nya äventyr.

6. Uppdatera dig själv och ditt liv

kvinna går på en väg

Det finns inget bättre sätt att börja på nytt än när du avslutar något. Så stanna inte för länge i det förflutna. Tänk på här och nu.

Hur kan du få varje ögonblick av ditt liv att räknas? Tänk på alla saker du kan och vill göra i framtiden.

Du kan vara den som du vill vara och gör vad du vill med ditt liv, vad du än vill, om du bara bestämmer dig och fortsätter trots alla svårigheter.

Den enda personen som står i din väg är du. När du väl har bestämt dig för att styra dina tankar kommer du kunna göra det.

7. Håll dig borta från negativa människor

kvinna som bär röd kjol

De som alltid uppmuntrar dig till att prata om någon du vill glömma: “Stackars dig! Hur kunde han göra det?”, “Kanske är det något med dig som skrämmer bort honom.”

De hjälper inte; de gör bara din smärta ännu starkare. Att lyssna på deras negativa perspektiv på din situation kommer göra det mycket svårare att sluta tänka på honom.

De kan förmodligen inte hjälpa om det ligger i deras natur att vara så. Undvik att öppna upp för tuffa ämnen med dem eller undvik att spendera tid med dem åtminstone tills du är ditt gamla jag igen.

Du behöver positivitet i ditt liv just nu, någon som kommer finnas där för att stödja dig, för att inte dra dig tillbaka.

8. Inse att han är långt ifrån perfekt

sorglig kvinna som bär vit skjorta

När vi saknar någon eller undrar hur saker skulle ha kunnat bli, tenderar vi att idealisera dem och stunderna vi delade med dem.

Vi gör dem till dessa perfekta, felfria varelser trots att de är långt ifrån det.

Vad vi behöver göra här är att ta ett steg tillbaka och se verkligheten. Vi kan inte tillåta känslorna att dölja vårt perspektiv. Det finns vanligtvis fler negativa sidor än positiva.

Och när det gäller någon vi träffade nyligen, så verkar de självklart perfekta.

Vi har inte träffat deras riktiga jag ännu så vi skapar en illusion av den idealiska mannen som vi skulle älska i hela vårt liv. Så är inte fallet.

9. Sluta leta efter förklaringar

kvinna med ryggsäck som går på gatan

Vi gillar alltid att komma till botten av saker.

Vi tror att om vi vet den riktiga anledningen till att något avslutades, varför vissa saker inte fungerar, varför vissa människor som skulle kunna vara perfekta tillsammans inte blir ihop, varför de misshandlade oss, kanske skulle vi få någon form av avslut.

Men frågorna är otaliga och det finns ingen som kan svara på dem.

Så börjar vi leta efter svar i vårt huvud som återspelar tidigare scenarier och försöker se var allt gick åt helvete.

Vi tänker på situationer, vi delar upp dem i kategorier och analyserar dem lite mer. Och detta leder oss ingenstans.

Ibland är det bättre att inte veta svaret alls. Vi tror på att om vi fick någon form av avslut skulle det få oss att må bättre men det brukar inte vara så.

Vi måste komma till ro så vi är bättre av att inte veta. Några saker är bättre om de förblir oförklarliga. Det finns inget svar som skulle räcka, eller som skulle lugna oss. Så det är ingen idé att tänka på det.

10. Förlåt

kvinna som står ensam i skogen

Detta gäller allting i livet. När du håller fast vid vrede, när du vet namnet på en person som är ansvarig för din sorg, ger du bara den vreden makten över dig.

Det fortsätter bara att växa tills det tar det bästa av dig.

Tankar på dem kan göra dig ledsen, arg eller besviken, men du kan bara inte sluta tänka på dem eftersom du inte kan förlåta dem.

Om du håller fast vid agg låter du dem stanna kvar i ditt liv eftersom de är i dina tankar.

Förlåt alltid dem som gjort dig fel. Det är det bästa du kan göra för dig själv. Släpp taget om dem. Låt karma göra sitt smutsiga jobb åt dig.

Om de verkligen gjort någonting fel mot dig, kommer det komma tillbaka och bita dem i arslet, även om du inte önskar dem någon skada.

Alla svarar för sina egna handlingar förr eller senare och det är inte i dina händer.

11. Applicera ingen kontaktregel

kvinna som bär solglasögon som sitter på café

Jag har redan skrivit om 90 dagar ingen kontaktregeln som du kan applicera på ett uppbrott. Det är i grunden det som står: ingen kontakt alls 30 till 90 dagar.

Det hjälper dig att läka och det är också det enklaste sättet att få någon ur ditt huvud. Ju mindre du ser dem eller hör av dem någonstans längs vägen kommer du bli av med vanan att tänka på dem.

Om du inte kan sluta tänka på honom är ingen kontakt vägen att gå. Jag rekommenderar det, främst för att jag provade det och det fungerade för mig och på många andra människor runt om mig.

Det ger dig en helt ny syn på en person som du hade oturen att bli kär i. Det ger dig en helt ny syn på ditt personliga och kärleksliv.

Och viktigast av allt, det ger dig en chans att upptäcka dig själv och börja om igen.

Jag är säker på att de flesta av er kommer tycka att några eller alla ovanstående saker är användbara.

Kom ihåg att vara snäll mot dig själv, det tar tid att komma till en plats där du inte känner någonting längre.

Visst kommer du att ha perioder där du kommer att tänka på allt och dränka din sorg i kakor, choklad och glass, där du inte kommer vilja göra någonting annat än att titta på alla säsonger av din favoritserie.

Självklart kommer du att gråta ut ditt hjärta ibland.

kvinna sitter på soffan

Avstå inte från att gråta. Ibland är det bra att lätta på bördan i ditt hjärta och ta bort ögonbindeln från dina ögon som hindrar dig från att se honom för vem han verkligen är.

Låt bara inte den fasen vara för evigt. Du kommer att känna när det räcker, och när vältra sig i självömkan inte tar dig någonstans.

Det kommer bara att hålla dig koncentrerad på problemet istället för att du vill fortsätta. Släpp allt som håller dig tillbaka.

Om du stämmer mer överens med det andra scenariot och du inte kan sluta tänka på någon du nyligen träffat eller känt under en kortare tid.

Det finns ingen riktig anledning att gå igenom en sorgeprocess då. Ingenting som skulle kunna garantera dig att mannen du ständigt tänker på skulle vara rätt man för dig hände.

Du hakar förmodligen upp dig på den mystiska främlingen. Du idealiserar honom och skapar bilder i ditt huvud om hur bra ni kunde ha det om du bara hade fått chansen.

Det är normalt, speciellt om du har varit i fel relation med fel person och du såg potentialen i honom.

Han är något nytt och friskt. Han kanske har egenskaper som ditt ex inte har eller har egenskaper som din drömman har.

Du kanske även kände en stark kemi mellan er men du måste vara realistisk och se till att även om det ser bra ut på papper, betyder det inte att det kommer att fungera i det verkliga livet.

kvinna läser bok

I alla fall kan de flesta ovanstående saker göra tricket och få dig att sluta tänka på honom.

Om du är seriös med att få någon ur ditt huvud kommer du att klara dig.

Och nej det kommer inte att hända eftersom du helt enkelt bestämde dig för att sluta tänka på honom, men för att du omdirigerade ditt fokus till dig själv och saker som du är intresserad av.

Att fokusera på ditt liv som ett sätt att få honom ur ditt system kommer att vara till nytta för dig på så många nivåer. Samtidigt som du arbetar för dig själv, minskar du hans betydelse i ditt liv.

Du tänker mindre och mindre på honom för varje dag.

En dag inte långt härifrån kommer du vakna och vara stolt över den person du har blivit. Och allt kommer bero på att du omdirigerat ditt fokus korrekt.

Var den som inte ger utrymme i hennes huvud för dem som är ovärdiga det. Det får bara dig att slösa bort din tid.

Kicka ut dem eftersom de inte stärker dig och för att tänka på dem inte gör dig lycklig. Var den som tänker på dig själv och din egen glädje innan någonting annat.

11 Saker Att Göra När Du Inte Kan Sluta Tänka På Honom