Skip to Content

Varför Det Är Så Otroligt Coolt Att Vara Faster/Moster

Varför Det Är Så Otroligt Coolt Att Vara Faster/Moster

Det är så att en moster/faster älskar sitt syskonbarn som om det vore hennes eget. Antingen hon har eller inte har egna barn så är kärleken till ett syskonbarn unik och evig.

Ett syskonbarn har en speciell sorts kärlek och band till sin faster/moster. Hon är deras bästa vän och deras förtrogna. Hon är deras beskyddare och hon komplicerar inte upp saker och ting.

Hon är aldrig en ersättare till föräldrarna och det vill hon heller aldrig vara. Hon är personen som kompletterar ett barns liv.

Att vara faster eller moster är det coolaste och mest givande saken i hela världen och orsakerna är följande:

1. Du har en bra ursäkt till att bete dig barnsligt

baby rörande kvinnas ansikte

Titta på tecknat, läsa godnattsagor, spela alla möjliga sorters spel utan att bli tillrättavisad är det bästa. Du måste göra allt – du är en faster/moster.

Du klickar verkligen med barnet inuti dig och du får tillfälle att göra allt du gjorde som barn och även upptäcka vissa nya roligheter.

2. Du är en förebild

foto av kvinna som ler medan man sitter vid bordet med barnet

En faster/moster är en fantastisk, rolig och uppmuntrande person. Hon har det där speciella som gör världen bättre för hennes syskonbarn.

När de växer upp vill de vara precis som du. Så när någon frågar dem om vad de vill bli när de bli vuxna så står ditt yrke högst upp på deras lista.

3. Du är deras förtrogne

kvinna med barn som blåser kyss

Du får reda på alla missöden de gjorde när de var små, du får höra historien om deras första förälskelse och problemen på dagis eller i skolan.

Fastrar/mostrar har inte det ansvaret som föräldrar har så de har en lättsamt och avslappnat attityd. Därför har syskonbarnen lätt för att anförtro sig åt dem.

En faster/moster håller löften och hon har alltid de bästa råden att ge eftersom hon redan varit med om allt.

4. Du tröstar dem på ditt egna sätt

kvinna fixar barnets hår medan hon skriver

Som faster/moster fungerar du vanligtvis som en fredsmäklare mellan barnen och deras föräldrar. Även om det verkar vara en obekväm situation så är det faktiskt inte det.

Du har förmågan att förstå bådas åsikter. Du kan ge syskonbarnen en inblick i föräldrarnas synsätt och vise versa.

Du kan få dåliga saker att försvinna på ett ögonblick och ge dina syskonbarn den tröst och förståelse de behöver.

5. Du kan ta dig friheten att skämma bort dem

glada kvinnor i shopping

Föräldrarna uppfostrar och fastrar/mostrar skämmer bort. Därför låter du dem alltid få den där extra chokladbiten, låter dem vara uppe lite längre innan sängdags, ger dem någonting de verkligen önskar sig, m. m.

Faster/moster har mindre ansvar. Hon kommer undan med saker och ting som inte föräldrarna gör. Det är en av orsakerna till att du är deras bästa barnvakt och en person de vill tillbringa tiden med.

6. Du har alla söta bilder

le kvinnor och barn som tar selfie på smartphone

Vissa ögonblick kan inte fångas med kamera och du har samlat dem i ditt hjärta. Men de finns några minnen som resulterat i söta bilder på din telefon eller konto på sociala medier.

När ditt syskonbarn växer upp får de se alla galna, söta och hjärtvärmande minnen från tiden när de inte kommer ihåg att de varit så små.

7. Du får alla kärleksfulla kramar

foto av tjej som kramar mamma

När du får en kram av ditt syskonbarn upplever du den ärligaste kärleken som finns. Du känner hur all kärlek till dem återgäldas naturligt.

Det är orsaken till att fastrar/mostrar kramar hårdare och håller i dig lite längre.

Varför Det Är Så Otroligt Coolt Att Vara Faster/Moster