Skip to Content

11 Toxiska Meddelanden Som Vi Alla Har Fått Eller Skickat (Och Vad De Egentligen Betyder)

11 Toxiska Meddelanden Som Vi Alla Har Fått Eller Skickat (Och Vad De Egentligen Betyder)

Häromdagen skickade han mig ett meddelande som gjorde mig rasande. Efter att ha försökt analysera varje ord han skrev bestämde jag mig för att be om professionell rådgivning. Jag samlade mina vänner och vi pratade om det.

Vi var alla överens om att det borde finnas en hel vetenskap om sms under dejting och att det finns vissa oskrivna regler som du måste lära dig att följa på det ena eller andra sättet.

Faktum är att det finns en lista över toxiska meddelanden som vi alla har fått vid en tidpunkt (och förmodligen är skyldiga till att ha skickat). Här är vad vi har kommit fram till, för dig.

1. “Hoppas att du har roligt utan mig ;)”

Så, detta är ett grundläggande toxiskt sms. Du skickar det till din pojkvän när han är ute utan dig, för att förstöra hans kväll. Sanningen är att du inte vill att han ska ha kul. Egentligen är det sista du vill, att han ska ha det bra.

Du vill att han ska tycka synd om dig för att han gått ut utan dig. Du vill att han ska spendera hela natten på att skylla på sig själv för att ha lämnat dig ensam hemma. Men du kommer inte att berätta det för honom direkt.

Faktum är att när han frågade dig om du skulle ha något emot att han tillbringade kvällen med sina vänner, så sa du att det är helt okej.

2. “K”

allvarlig skäggig man använder mobiltelefon

Här är ett annat läroboks exempel på passivt aggressivt beteende som vi alla ibland är skyldiga till. Sanningen som vi alla är medvetna om men vägrar att erkänna är att det är enorm skillnad mellan att skriva ”Okej”, ”OK”, ”K” och ”KK”.

Du behöver inte lägga till en emoji eller något annat, skillnaden mellan en eller två bokstäver räcker för att du ska uttrycka dina känslor.

Det är inget fel med, “Okej.” Det betyder verkligen att du accepterar det som sägs till dig. Om du lägger till en extra smiley, är det inget toxiskt med det här meddelandet.

“KK” betyder att du har fått meddelandet. Du skickar detta till din pojkvän när han berättar att han är på väg till dig eller att han är klar med det ärende ni två pratade om.

När du skriver “OK” och sätter en punkt i slutet är allt ganska självklart; allt är långt ifrån okej.

Men “K” är det värsta av dem alla. Det är kallt och det visar att du inte bryr dig om att ens skriva ett anständigt svar. Du vägrar att slösa bort din tid på att förklara vad som är fel eller varför du är arg.

Kanske skrev du till och med ett långt meddelande om dina känslor men raderade allt och skickade bara “K”.

3. “Jag kommer inte störa dig längre.”

Vad betyder det här? “Jag ser att du inte bryr dig om mig på något sätt, så jag försöker inte längre.” “Det är uppenbart att du vill vara ensam, så jag ringer inte eller smsar inte längre.”

När du får det här meddelande känner sig den andra parten känslomässigt försummad. Istället för att säga till direkt, försöker de dock vända på det så att de kan vara den som lämnar först.

Nej, jag pratar inte om att verkligen lämna relationen eller göra slut, det här hänvisar till att lämna konversationen.

Det värsta du kan göra här är att säga saker som: “Tack, jag behöver verkligen lite ledig tid för att rensa mina tankar,” eller antyda på något annat sätt att du verkligen inte vill bli störd.

Detta meddelande är ett rop på bekräftelse. Om din pojkvän skickar det till dig vill han att du säger något som: “Nej, du stör mig inte alls, låt oss prata.”

4. “God natt.”

Att skicka ett sött, romantisk godnatt meddelande i slutet av dagen är ett tecken på att du tänker på din älskade. Du vill att de ska vara den sista personen du sms:ar innan du går in i drömvärlden.

I grund och botten innebär godnatt meddelanden ett tecken på stor tillgivenhet. Men detta meddelande kan också vara ganska toxiskt.

Har du någonsin varit i en situation där någon skrivit ”God natt”, till dig, mitt i en diskussion? Eller kanske var det du som gjorde det?

Det är inte dags för att sova och de kommer uppenbarligen inte att sova. Istället betyder meddelandet bokstavligen: “Jag är färdig med att prata med dig” (men jag vill inte vara rak på sak).

5. “Hej, kommer du ihåg den gången…?”

Detta är ett toxiskt meddelande som du förmodligen får från ditt manipulerande ex. Den du älskade så mycket men som lekte med dig på ett eller annat sätt? Självklart fick ni inte ett bra avslut, men med tiden läkte såren.

Nu, månader efter att han försvann från ditt liv, så kommer det: hans namn på din skärm.

Du förväntar dig en ursäkt eller något liknande men du får det här. Du får ett meddelande där han påminner dig om ett fantastiskt minne ni båda hade tillsammans. Vad är det här? Vad försöker den toxiska personen att uppnå?

Tja, han vill mildra ditt hjärta. Han vill att du kommer ihåg alla vackra minnen ni haft tillsammans istället för att fokusera på hur han sårade dig.

Självklart är hans sista mål att krossa ditt hjärta igen eller bara att komma in innanför dina byxor.

6. “Njut av din tid med alla de andra killarna / tjejerna eftersom de har din uppmärksamhet nu.”

Du såg att din pojkvän gillade någon tjejs selfie eller att du misstänker att han är med sina tjej vänner som du inte gillar. Du kommer dock inte att fråga honom om det.

Du kommer inte att vara en mogen person och kräva en logisk förklaring.

Istället skickar du honom bara det här meddelandet. Du gör det klart att du vet vad han har gjort. Inte bara det, du säger också till honom att du inte kommer att tävla om hans uppmärksamhet.

Du säger det till honom eftersom du inte ser honom som värdig att slåss för.

7. “Hoppas du har ett bra liv.”

Du skickar eller tar emot detta när ni gjort slut.. Att önska all lycka till ditt ex betyder att du är en snäll och godhjärtad person som inte har några dåliga tankar mot de som har skadat henne.

Det här är åtminstone vad du skulle vara om dina avsikter var ärliga. Men vi vet alla att de inte är det.

Faktumet är, när du skickar det här meddelandet försöker du bara förödmjuka den andra personen genom att visa att du är en bättre person. Du vill att de ska känna sig ännu mer skyldiga till allt de har gjort mot dig.

Du vill att de ska tänka, “Åh, jag har sårat den här tjejen så mycket men trots det vill hon fortfarande att jag ska vara lycklig.” Naturligtvis, vad du inte lägger till är, “… men jag vet att det blir omöjligt utan mig.”

8. “Jag hoppas det var värt det”

Du kanske inte ser det nu, men att krossa mitt hjärta var inte värt det. Att lämna mig för någon annan var det största misstaget i ditt liv. Du får resten av ditt liv att ångra detta dåliga val.

Du kommer att sörja över mig och du kommer att sakna mig, förr eller senare.

Detta är vad det toxiska meddelandet egentligen betyder, eller hur? Om du skickar det vill du att personen som har sårat dig ska må dåligt, på grund av allt han har gjort mot dig. Du är i princip passivt aggressiv här.

9. “Om du säger så.”

Du håller helt klart inte med om vad han säger och tror inte på ett ord som kommer ut ur den här mannens mun.

Hur som helst, du planerar inte att slösa bort tid eller energi på att förändra honom. Du vill inte att han ska förklara något, eller att ni två ska tjafsa. Så du skickar bara det här meddelandet.

I grund och botten betyder det, “Du pratar nonsens men jag låter dig vara, bara för att jag inte kunde bry mig mindre.”

10. “Kom hit, låt oss prata i verkligheten.”

När du får det här meddelandet kan det vara ett tecken på att den andra personen är en mogen vuxen som vill lösa era problem ansikte mot ansikte. Men om vi pratar om ditt ex, försäkrar jag dig att hans avsikter inte är så ärliga.

Faktum är att den här mannen vet att han kommer att ha lättare att manipulera dig när han ser dig personligen. Han kommer att le mot dig, förmodligen börja kyssa dig och innan du vet ordet av är du på knäna, bokstavligen.

Å andra sidan har förmodligen du också använt den här tekniken. Du vet att du har gjort ett misstag och att du är redo att kompensera för det.

Så du skapar en romantisk stämning, du klär upp dig och du väntar på att han ska komma över.

Naturligtvis så slutar det sällan med någon diskussion. Men, åtminstone fick du vad du ville ha; han är din igen.

11. “Skicka inte sms till mig någonsin igen! ” * en halvtimme senare * “Så, har du verkligen inget att säga?”

När du skickar det första meddelandet vill du vara den som avslutar konversationen. Du vill inte ha något att göra med den andra personen och det är du som avgör när konversationen avslutas.

Men i hemlighet förväntar du dig faktiskt att han fortsätter att skicka sms till dig. Du vill att han ska be dig och det sista du önskar är att vara ensam.

Ändå är det precis vad han gör; han slutar skicka sms till dig. Du kan inte tro att detta händer. Är det verkligen så att den här killen har beslutat att lyssna på dina önskningar och lyssna på vad du har att säga?

Är han verkligen redo att släppa taget om dig utan ett tjafs? Kommer han inte åtminstone att försöka göra saker rätt för sig? Du har inget annat val än att attackera honom för hans likgiltighet.

Avslutningsvis:

Jag skulle vara lyckligast om jag kunde säga till dig att skippa dessa sms-spel men hej, både du och jag vet att det är omöjligt i dagens värld. Åtminstone i början när du bara lär känna någon ny.

Om inget annat så hoppas jag att du hittar ett seriöst, hälsosamt förhållande där ni båda är helt ärliga om era känslor och när ni inte får eller skickar sms som dessa.

Fram till dess, lycka till och låt den bästa mannen (eller kvinnan) vinna!

11 toxiska meddelanden som vi alla har fått eller skickat (och vad de egentligen betyder)