Skip to Content

5 Saker Varje Sårad Tjej Gör För Att Skydda Sig Själv

5 Saker Varje Sårad Tjej Gör För Att Skydda Sig Själv

Varje tjej som blivit sårad i det förgångna bär på ett eller annat sätt en smärta, oavsett hur lång tid det gått sedan hennes hjärta blivit krossat.

Hon är rädd för att älska igen och hon är rädd för att återigen bli sårad. Därför gör hon vissa saker för att skydda sig själv för en eventuell känslomässig smärta, även om hon ofta inte ens är medveten om dem.

1. Hon är försiktig med vem hon släpper inpå livet

kvinna i blå skjorta med seriöst ansikte

När du blivit sårad i det förflutna ger du inte ditt hjärta till vem som helst som du lär känna.

En tjej som varit med om mycket kommer därför inte att förälska sig i någon lättvindigt. Istället kommer hon alltid att ifrågasätta sina känslor och killen kommer att behöva få kämpa.

Den här tjejen kommer inte särskilt ofta att gå på dejter. Hon vet bättre än att ge sitt hjärta och skänka sin uppmärksamhet åt en donjuan som kommer att såra henne på samma sätt som hennes ex gjorde.

Den här tjejen kommer att vara försiktig i allting och hon kommer att vara extra uppmärksam på det första intrycket hos varje kille som försöker stöta på henne.

Du kanske tycker att det här är fånigt men hon kan inte kontrollera sig själv när hon älskar någon, så kommer att göra allt som står i hennes makt för att hindra det från att hända.

2. Hon låter inte sitt hjärta styra

blond kvinna i svart kappa utanför

Det här är en tjej som alltid följt sitt hjärta. Och ledsamt nog har det gjort att hon oftare hamnat i trubbel än att det fört något gott med sig.

Så hon har beslutat sig för att inte låta sitt hjärta styra henne längre. Även om hon känner fjärilar i magen för någon kille, kommer hon alltid att låta hjärnan besluta vad som är bäst för henne.

Hon kommer noga att tänka över varje steg hon tar innan hon handlar efter sina känslor.

Detta betyder inte att hon är hjärtlös. Det är bara så att den här tjejen helt enkelt inte litar på sitt hjärta längre och hon kommer knappt att låta hjärtat gå före förnuftet även när det gäller kärlek.

Hon anser att då hon tidigare följde sina känslor så blev hennes hjärta krossat.

3. Hon visar inte sina känslor

vacker kvinna med blå ögon med byggnad i bakgrunden

När en tjej som blivit sårad i det förflutna börjar älska dig eller om hon börjar bli förälskad i dig, så kommer hon inte att visa det till en början.

I själva verket kommer hon troligtvis att dölja sina känslor även för sig själv. Det här är en tjej helt och hållet gav upp hoppet om kärlek och hon är inte redo att förlora kontrollen över sig själv en gång till.

Så även om hon börjar märka att hon har känslor för en man, kommer hon att skärma sig från dem eller ignorera dem i tron att de själva kommer att försvinna.

Och om hon slutligen accepterar faktum att hon tycker om en man, gör hon allt hon kan för att killen hon har känslor för inte ska lägga märke till det.

Du måste förstå att hon blivit sårad varje gång hon sänkt gardet och varje gång hon visat sina känslor och det här är ingenting hon vill vara med om igen.

4. Hon litar inte på vem som helst

vacker kvinna med lockigt hår och fräknar

När någon har blivit förrådd och besviken av personen de delat sitt liv med är det naturligt att de känner sig övergivna och har problem med förtroendet.

Även om den här tjejen möter en man som är värd hennes kärlek och förtroende är det därför inte konstigt att hon inte tror på honom till en början.

Det kommer att ta mycket av den här mannens tålamod och tid för att han ska övertyga henne om att han inte är lik hennes ex.

Hon tror helt enkelt att alla män är likadana och att den här killen helt enkelt ljuger för att få ligga med henne eller så att han kan såra henne lättare.

5. Hon prioriterar sig själv

blond kvinna nära bäcken

 

När du träffar en tjej som varit med om mycket i det förflutna, så verkar hon till en början alldeles för egoistisk. Men lita på mig – så är inte fallet.

Det är så att den här tjejen har skänkt sin kropp och själ till för många fel killar i det förflutna. Och ingen av de här killarna har uppskattat någonting av allt det hon gjort för dem.

Och ingen av dem prioriterade henne, även om hon alltid prioriterade deras behov före sina egna.

Så hon beslutade sig för att prioritera sig själv om hon ville vara lycklig. Hon insåg att hon behövde börja respektera och älska sig själv, innan hon kunde förvänta sig det av någon annan.

5 Saker Varje Sårad Tjej Gör För Att Skydda Sig Själv