Skip to Content

Till Varje Tjej Som Någonsin Har Förlorat Sig Själv Till En Narcissistisk Man

Till Varje Tjej Som Någonsin Har Förlorat Sig Själv Till En Narcissistisk Man

Har du någonsin älskat en man så starkt, oerhört och naivt att du tänkt att du är en lycklig tjej som har hittat din “lyckliga i alla sina dagar” hos en man?

Det har jag. Har det någonsin hänt dig att du har älskat fel kille och trodde starkt att han var den rätta? Det har jag.

Efter honom fortsatte saker att glida genom mina fingrar. Efter honom var lycka något jag bara hört historier om. Och ledsamhet kom till mig i vågor.

Minnena avfyrade varandra och jag blev överväldigad av de känslor de tog med sig.

Under en lång tid undrade jag om jag skulle kunna förstå meningen med mitt liv igen. Jag undrade om jag någonsin skulle komma tillbaka till det normala eller om jag någonsin skulle kunna älska igen.

sorglig kvinna med blommor

Bara Gud vet att kärlek var något som var hundratals mil från mig. Bara Gud vet att jag nästan hade gett upp.

Jag var inte alltid så här. Jag var en av de där glada kvinnorna som alltid var tacksamma för vad de hade.

Jag var en av dem som njöt av sitt liv, log och skrattade varje dag, och jag var en av dem som gick och la sig med entusiasm för nästkommande dag.

Men att dejta en narcissist förändrade mig. Jag var inte hälften av personen jag brukade vara efter att han var klar med mig.

Samma entusiasm som jag hade på morgonen innan vi träffades hade nu förvandlats till en rädsla för att komma ur sängen. Min lycka ersattes av ångest.

Jag litade på honom.

ensam och ledsen kvinna som sitter på stolen

Han fick mig att lita på honom. Han gjorde allt för att övertyga mig om att han har min rygg och att han är min person.

Han fick mig att känna att jag kunde räkna med honom och att han skulle göra allt för mig.

Han fortsatte att ge mig löften och jag väntade alltid på att de löftena skulle hållas. Men det gjorde de aldrig. Han fick mig att lita på honom bara så att han kunde förråda mig.

Han fick mig att känna mig trygg.

kvinna tittar bort

Ett tag kände jag att jag kunde ringa honom för ett räddningsuppdrag och han skulle komma när som helst på dygnet. Ett tag trodde jag att han var min fristad – men han var långt ifrån det.

Han fick mig att känna mig trygg bara så att jag skulle släppa min gard.

När jag hade släppt min gard, var hans uppdrag slutfört eftersom jag var helt oskyddad från hans attack. Jag såg det inte komma.

Jag älskade honom.

kvinna tittar genom fönstret

Jag tillät någon som hade en historia av brustna förhållanden att vara en del av mitt liv. Jag gav mitt hjärta, min kropp och min själ till en man som inte hade någon aning om vad kärlek var.

Jag älskade honom med varje cell i min kropp och jag gav honom min kärlek ovillkorligt, oåterkalleligt och osjälviskt och jag förlorade mig helt till honom.

Men bara för att han övertygade mig om att han kan lära sig att älska. Men du kan inte lära en narcissist att älska. Det finns inte i hans system.

Kärlek är bara ett abstrakt ord som han aldrig kommer att känna. Jag förlorade mig själv till en man som inte kunde älska.

Han gjorde mig till en fånge i min kärlek.

vacker brunett kvinna

Jag stannade med honom för att jag trodde att det var för kärlek. Jag har alltid trott på kärlek.

Jag trodde på att människor skapades från två kroppar och en själ och att jag hade hittat min andra själ, min andra hälft i honom. Men han var inte min själsfrände.

Han var någon som fick det bästa av mig. Han var någon som levde på mitt elände. Han var någon som behövde att jag var nere för att han skulle kunna må bra i sig själv.

Och jag lät honom göra det mot mig för att jag var naiv. Jag romantiserade mitt lidande och jag fick mig själv att tro att jag var en hjälte som kämpade för kärleken.

Men allt jag var, var dum för att jag föll för en narcissist.

Jag förlorade mig själv till en narcissistisk person…

kvinna tar bad

Jag slutade tro att jag var värt något och att jag förtjänar att bli älskad. Jag förlorade mitt självförtroende. Jag förlorade mitt självvärde.

Jag lät hans själviskhet vinna och jag tillät det att handla bara om honom.

Jag lät honom skylla på mig för allt och jag lät honom manipulera mig. Inget av detta skedde i samtycke och ändå hände det. Jag förlorade mig själv.

Men jag hittade mig själv igen.

sorglig kvinna som står ensam

Jag gick igenom ett levande helvete för en man. Jag var den bästa versionen av mig själv. Jag gav allt och jag höll ingenting tillbaka.

Jag önskar att jag kunde säga att jag inte fick något ur det, men det var inte så historien slutade. Jag fick en helt ny livsläxa ur det.

Jag må ha varit ett vrak ett tag, men jag skulle aldrig tillåta mig själv att vara det för resten av mitt liv. Det skulle innebära att han vann och jag kunde inte låta det hända.

Så jag plockade upp mig själv och började sy tillbaka mina trasiga bitar en efter en. Jag täppte igen varje hål i mitt hjärta en efter en. Jag lappade igen varje hål i min själ också.

Jag skulle lämna mitt hem med huvudet hållet så högt som om det han gjorde för mig var ingenting.

Han trampade på mig en gång för mycket så jag hade inget annat val än att visa honom dörren ut ur mitt liv.

På grund av hur han behandlade mig trodde jag att jag inte var värd kärlek.

Det tog mig ett tag men jag insåg att jag är mer än värd, det var han som inte förtjänade att bli älskad.

Till Varje Tjej Som Någonsin Har Förlorat Sig Själv Till En Narcissistisk Man