Skip to Content

Till Tjejen Som Tröttnade På Att Vara Stark Hela Tiden

Till Tjejen Som Tröttnade På Att Vara Stark Hela Tiden

Ända sen du kan minnas så var du tuff. Den starka och den modiga. Den som alltid kunde hantera vad än livet kastade på dig.

Den som visste vad det bästa sättet är att hantera alla möjliga utmaningar och problem. Den som alla skulle komma till när de behövde vägledning eller försäkring.

Du var känd som en tjej som alltid blev starkare efter varje situation som borde ha förstört dig. Som tjejen som inte kan bli skadad.

Som tjejen som alltid reser sig som en fenix från askan. Som en tjej som kunde stå ut med allt. Som någon som vet hur man hanterar emotionell smärta. Som en tjej som aldrig hade sitt hjärta brutet.

Men idag känns det som att du inte kan ta det längre. Du känner att du har fått för mycket av allt och att du bara behöver en paus från världen.

En paus från all smärta som du har tolererat i tystnad. En paus från alla människor som förväntar sig för mycket av dig.

En paus från alla bördor som du har burit på allt för länge. Du känner att du behöver en paus från att vara stark.

Du blev för trött. Egentligen är du helt utmattad. Jag pratar inte om fysiskt utmaning här.

i skogen står en sorglig tjej i en vit klänning

Du är mentalt utmattad och du känner att ditt hjärta, själ och sinne håller på att bryta från all vikt som världen har lagt på dem.

Ja, att vara en oberoende kvinna är jättebra. Människor beundrar ofta allt som du kan göra. De beundrar din styrka och mod. De beundrar det faktum att du aldrig låter någon hålla dig tillbaka eller dra ner dig.

De beundrar det faktum att du aldrig ger upp och att du inte behöver någon som kompletterar dig. Att du aldrig behöver någon att vara där för dig och för att du är mer än kapabel att gå igenom livet på egen hand.

Men du känner att det är för svårt för dig att förstå den här bilden av en stenhård tjej. Du känner att du inte kan ta det längre och att du kommer att gå sönder i tusen bitar när som helst.

Du är trött på att leva upp till människors förväntningar. Trött på att vara där för alla andra.

Trött på att vara bevakad och tuff. Trött på att le trots all smärta och trött på att bära en mask inför hela världen. Du är trött på att slåss.

Du är trött på att säga till alla att du mår bra även när du är döende på insidan. Trött på att vara andras axel att gråta på även på dagarna så du inte kan få dig själv att må bättre.

Trött på att ta hand om andra när det inte finns någon som tar hand om dig.

porträtt av en sorglig brunett

Det är precis vad du behöver – någon som tar hand om dig. Någon som håller i din hand när saker och ting blir tuffa. Någon som lyssnar på dig och berättar att allt kommer att bli bra.

Någon som älskar dig i vått och torrt. Du behöver någon som kommer att fånga dig när du känner att du kommer att falla och någon som hjälper dig när du känner att du går sönder.

Låt mig berätta en sak, det är inte fel att längta efter något och någon som passar beskrivningen. Det är inget fel att känna att du har fått nog och att du inte orkar mer.

Att vara sårbar gör dig inte hjälplös. Att inte vara tuff hela tiden gör dig inte svag. Att behöva någon att älska dig och ta hand om dig är inget att skämmas över.

Det betyder inte att du inte har blivit någon som du svor att du aldrig skulle bli. Det betyder inte att du har förrått tjejen som du alltid har varit.

Vad du måste komma ihåg är att du också är mänsklig. Att du är gjord av kött och blod och att du också har känslor och ett hjärta som måste tas hand om.

Kom ihåg – du får känna alla saker som du har känt nyligen. Du får vara utmattad och trött. Och viktigast av allt är att du får be om hjälp.

Det gör dig inte till en mindre stark kvinna än du är.

Till Tjejen Som Tröttnade På Att Vara Stark Hela Tiden