Skip to Content

10 Säkra tecken på att du slösat tillräckligt med tid på honom och att du behöver gå vidare

10 Säkra tecken på att du slösat tillräckligt med tid på honom och att du behöver gå vidare

Det spelar ingen roll hur mycket du försöker du kan ändå inte skaka av dig den hemska känslan av att någonting inte är som det ska.

Du ser att saker har förändrats och du har verkligen försökt att rätta till det, men du känner ändå att det är någonting som saknas.

Olyckligtvis ibland är saker och ting inte ämnade att hända och det finns absolut ingenting du kan göra åt saken. Du kan inte sätta dig upp mot ödet.

Ibland är faktiskt ditt enda val att ge upp och gå vidare. Du måste veta när det är dags att släppa taget eftersom någonting bättre väntar på dig i framtiden och du måste känna dig redo för det.

Här följer några säkra tecken som kommer att hjälpa dig att förstå när det är dags att sluta kämpa för ditt förhållande och gå vidare.

1. Du känner att han inte bryr sig om dig på samma sätt som han gjort tidigare

man röra vid sin arga fru

I början visade han sin kärlek med små enkla ting varje dag. Han var uppmärksam, planerade romantiska dejter och han ville tillbringa varje ledig sekund med dig.

Allt det är över och förbi. Du känner dig mestadels ensam eftersom ni knappt spenderar någon tid tillsammans.

Det får inte längre några romantiska överraskningar och du känner att gnistan håller på att försvinna.

Du har troligtvis rätt och du borde åtminstone prata med honom om det och få reda på vad det är som händer.

Om dina känslor inte återgäldas ska du inte slösa någon mer tid på honom. Många saker kan klaras upp men när känslorna inte är ömsesidiga är förhållandet dödsdömt.

2. Han prioriterar dig inte

kvinna lutad på mannen nära floden

Om du behandlar honom som den viktigaste personen i ditt liv och han inte anser dig vara hans prioritet borde du tänka om vad gäller ert förhållande.

Du borde veta vad du är värd och du borde inte kämpa för någon som prioriterar allt och alla andra före dig. Det är inte värt det.

3. Han behandlar dig inte som du förtjänar

silhuett av man och kvinna på kullen

Det spelar ingen roll hur mycket du älskar honom, du måste alltid älska dig själv mer. Du måste veta hur mycket du är värd och vad du förtjänar och du borde aldrig nöja dig med mindre än så.

Om han behandlar dig illa är det på grund av att han inte älskar dig. Han utnyttjar dina ärliga känslor eftersom han tror att du inte kommer att lämna honom, oavsett hur han behandlar dig.

Låt aldrig detta ske. Visa honom att han inte kan leka med dig bara för att du har visat att du älskar honom.

4. Han uppskattar dig inte tillräckligt

par som har en kamp

Dina känslor är viktiga. Din åsikt är viktig. Han måste respektera det och inte ta det för givet. Ni borde ta alla beslut gemensamt.

Om han inte uppskattar dig som han borde och du låter honom komma undan med det visar du honom bara att du inte uppskattar dig själv tillräckligt.

5. Han vill inte bekräfta ert förhållande

par som går genom gatan

Han tar mycket lång tid på sig att utveckla ert förhållande. Om han var säker på sina känslor och er kärlek skulle han inte vänta med att “prata” om er gemensamma framtid.

Uppenbarligen finns det en orsak till att han förhalar saker och ting.

Om du väntar för länge på att han ska ta ert förhållande mer seriöst är du den enda som kommer att lida och kanske missar andra fantastiska händelser.

6. Du ser ingen framtid tillsammans med honom

silhuett av par som sitter och pratar

Tänk på framtiden en sekund. Har du räknat med honom i dina framtida planer? Är du säker på att han är mannen du vill tillbringa resten av ditt liv med?

Om du inte kan se dig själv med honom i framtiden, då borde du inte slösa någon mer tid i förhållandet.

7. Det känns som att du befinner dig i ett ensidigt förhållande

ledsen kvinna som ser till marken

Du är den enda som anstränger sig för att få förhållandet att fungera. Du har mycket djupa känslor för din partner men du är medveten om att känslorna inte är ömsesidiga..

Du har gett allt du har i förhållandet men du har fortfarande inte fått någonting i gengäld. Att befinna sig i ett ensidigt förhållande är det värsta tänkbara.

Om du befinner dig i ett sådant ska du ta ett steg tillbaka och släppa taget.

8. Han är skicklig på att undvika diskussion

kvinna lutad på mannen nära floden

Ni måste lita på varandra och öppna upp er för varandra och prata om saker som stör er i relationen.

Om kommunikationen är dålig mellan er är förhållandet dömt att misslyckas. Det är bara en fråga om tid innan en av er inser det.

9. Din familj och vänner råder dig att göra slut

två kvinnor som sitter och pratar

Om din familj och dina vänner stöttar dig i ditt beslut om att göra slut och även råder dig att göra så borde du lyssna på dem eftersom de är människor som endast vill dig ditt bästa.

De vet hur mycket du försökt få förhållandet att fungera och de är också medvetna om att han inte är rätt kille för dig. De vet att du förtjänar så mycket mer än vad han gett dig.

10. Kemin mellan er två existerar inte längre

man och kvinna sitter nära sjön

Fysisk intimitet är viktigt för varje sunt förhållande. Det skapar ett starkt band mellan er. Den sortens närhet är vad som håller gnistan i ert förhållande vid liv.

Om du inte kan känna äkta samhörighet med din man, om det inte finns någon kemi mellan er två betyder det även att det inte finns någon kärlek.

Om det inte finns någon kärlek så vad är det för mening med att kämpa för er relation?

Kärlek är någonting som inte kan tvingas fram och ibland är det faktiskt bättre att vara singel än fast i ett förhållande med någon som inte får dig att kännas älskad och lycklig.