Skip to Content

5 SJÄLVKLARA Tecken På Att Han Är Känslomässigt Otrogen

5 SJÄLVKLARA Tecken På Att Han Är Känslomässigt Otrogen

Känslomässig otrohet är förödande. Troligtvis hade nog de flesta av oss föredragit att våra partner hade varit kroppsligt otrogen mot oss – det vill säga, sex.

Det är mycket enklare att förlåta en sexuell otrohet än en känslomässig eftersom vi kan trösta oss själva med att det var endast var en engångshändelse.

Det är mycket enklare att förlåta otrohet om det endast gäller sex.

Vi kan komma på oss själva med att tänka på någon ny person vi träffat. Kanske tänker vi att den personen bara är en vän men vi kanske i hemlighet vill att den personen ska vara lite mer än så.

Du kanske aldrig har haft sex med den personen eller ens kramat eller kysst dem, men du kan inte sluta tänka på honom eller henne.

Det är känslomässig otrohet.

Tankeväckande kille som tittar bort

Det är mycket allvarligare eftersom känslor inblandade. Om du är känslomässigt otrogen mot någon kommer du att missbruka deras förtroende – och det är någonting som du inte återfår så enkelt.

Känslomässig otrohet behöver inte vara något avsiktligt.

Ofta är vi totalt omedvetna att vi kanske är otrogna mot någon. Det smyger sig på. Å andra sidan, vi kan inte klandra våra hjärtan för att de tänker själva. Ibland händer saker bara.

Varje gång vi tänker eller fantiserar om någon annan, så trampar vi på vår partners självförtroende eftersom han eller hon helt klart saknar någonting vi letar efter någon annanstans.

Om du tror att detta håller på att hända i ditt förhållande med din partner, var uppmärksam på några av de tecken som kommer att skingra alla tvivel du har.

1. Helt plötsligt uppslukad av sociala medier

leende ung man surfar internet på mobiltelefonen

Din partner har aldrig varit särskilt intresserad av sociala medier, men på senare tid verkar han inte göra någonting annat än att kolla sina meddelanden eller posta nya inlägg.

Kanske har han fått upp ögonen för sociala medier, eller så kanske han textar sin nya ‘hemliga’ vän.

Vem vet? Men om han helt plötsligt visar intresse borde du verkligen gå till botten med det. Låt oss hoppas att han är godbiten du tror att han är och inte någon idiot som planerar att krossa ditt hjärta.

2. Det känns som att du är ‘på honom’ hela tiden

kvinna upprörd med mannen som använder surfplattan och ignorerar henne

Du får känslan av att du hela tiden är på honom. Kanske har han blivit känslomässigt distanserad och inte lika engagerad i ert förhållande som tidigare. Om du är den enda som engagerar dig borde du ta dig en funderare.

Det som troligtvis sker är att han är känslomässigt otrogen. Han är högst troligt inte lika intresserad i dig som han brukat vara eftersom han hittat ett nytt ‘föremål’ för sitt intresse.

3. Ni tillbringar inte lika mycket tid tillsammans

Den attraktiva kvinnan är arg på att hennes pojkvän pratar i telefon

Förut var ni tillsammans hela tiden, men nu verkar ni umgås mindre och mindre. Han är inte uppmärksam mot dig längre – han är någon annanstans i tankarna.

Han kanske även stänger dig ute ur sitt liv – bit för bit. Han kanske ber dig att inte närvara vid någon viktig händelse eller så kanske han inte ens berättar om de saker han har gjort eller planerar att göra.

Dessa är alla tecken på känslomässig otrohet och om du lägger märke till dem hos din partner ska du förbereda dig på att antingen bli dumpad eller ta hand om det – och det kvickt.

4. Han har en vän han kan prata med

man och kvinna pratar medan de dricker kaffe

Den här vännen kan kanske bara vara en vän eller vara någon som bara väntar på ett tillfälle att ta din plats – och hon kommer att spela ett fult spel för att ta din plats.

Din partner kanske verkligen anser att han kan prata med henne och kanske dela med sig av er problem i relationen för att få råd.

Se dig för, hon kanske bara spelar ett spel för att få honom att tycka om henne – tro mig, även det är möjligt!

5. Din magkänsla säger att någonting är fel

nervös kvinna tittar på smartphone

Ibland prickar vår kvinnliga intuition helt rätt. Du känner att någonting är ‘fel’. Du behöver inte ens ha några bevis som får dig att känna att han är känslomässigt otrogen.

Du vet det bara. Varför kan du veta det? – Det är svårt att förklara.

Detta gäller speciellt om du varit tillsammans med någon i flera år, du vet exakt hur de reagerar de på saker och ting och hur de tänker. Och om de är känslomässigt otrogna, så kommer du att känna det på dig.

Se upp för dessa tecken, men låt dem inte göra dig blind. Kanske är han inte otrogen när allt kommer omkring. Kanske har han problem som han inte vet hur han ska säga.

Vilket som, ta ett allvarligt snack med honom och lyssna på vad han har att säga innan du tar något beslut.

5 SJÄLVKLARA Tecken På Att Han Är Känslomässigt Otrogen