Skip to Content

De Bästa Tipsen För Kvinnor: Seriös Dejting För Seriösa Kvinnor

De Bästa Tipsen För Kvinnor: Seriös Dejting För Seriösa Kvinnor

Dejting är ofta besvärligt och utmanande, men oroa dig inte. Vi vet hur du kan överleva dating scenen på ett mer seriöst sätt och på så vis förbättra din dejting upplevelse.

Bland alla upp- och nedgångar i människornas liv så är det ingen hemlighet att förhållanden också kan bli rätt tuffa.

Den söta belöningen av att bli älskad och att älska någon i gengäld är det som inspirerar oss alla att navigera i dessa konstiga tider. Men det är inte alltid så lätt, ibland behöver vi hjälp med att räkna ut allt detta.

En ung kvinna i tonåren är mycket annorlunda än en kvinna i 30- eller 40- års åldern.

Även om de flesta kvinnor i allmänhet vill ha samma resultat så finns det vissa saker som kvinnor i 30- och 40- års åldern vet om dejting som de helt enkelt inte fokuserade lika mycket på under sina yngre dagar.

Därför tog vi en titt på vad några av dagens bästa dating experter har att säga om vad vi bör tänka på. Vi gjorde en lista på 15 tips som säkerligen kommer att hjälpa dig på traven.

1. Vet vad som är icke förhandlingsbart.

en man springer med en hund och en vän

Dessa kan vara dealbreakers för dig. Han må vara en rökare, en icke-monogamist eller en kattälskare kanske.

Något som omedelbart säger dig att du går vidare så att du inte slösar bort din tid. Vilka är då sakerna som inte är förhandlingsbara när du letar efter ett förhållande?

Försök att inte inkludera fysiska eller ekonomiska attributer. Fokusera mer på karaktärsdrag, personlighetstyp och värdesystem.

2. Limitera inte dig själv i onödan.

en tjej med hatt på huvudet

När du är i 20-årsåldern så kanske du rynkar på pannan när du tänker på att träffa en kille som har ett barn eller som har tidigare varit gift.

Men chansen att en man i 40-årsåldern har varit gift eller har barn är mycket större. Du bör inte kolla ner på det, vem bryr sig om han är skild.

3. Ljug inte. Uppblås heller inte sanningen

en man och en kvinna sitter vid ett bord och skrattar

Visst, ni vill imponera på varandra men ärlighet från början av förhållandet är en viktig förutsättning för att kunna lita på varandra.

Om bilden eller beskrivningen av eran dejt är felaktig så kommer resten av förhållandet sannolikt att fyllas med bedrägerier och lögner också.

4. Glöm alla sms- och samtalsregler.

den bruna flickan håller telefonen i handen och skrattar

Regler som “vänta 3 dagar på att ringa tillbaka” gäller inte längre, väx upp. Om du behandlar dejting och kärlek som ett spel så kommer någon, eller förmodligen ni båda, att bli förlorare.

Om du vill, ring tillbaka inom 24 timmar. Det måste vara ärligt och spontant om du vill bli respekterad och starta en hälsosam relation.

5. Var uppmärksam när det gäller röda flaggor.

en kvinna med långt svart hår sitter på en sten

Du vet den där känslan som du får när du vet att något inte riktigt stämmer?

Om din dejt inte kan svara på enkla frågor som gäller hans jobb eller bara beter sig riktigt konstigt, så är chansen stor att något konstigt är på gång.

Lyssna på din magkänsla, alltid. Om han redan går på dina nerver och ni bara är halvvägs genom första dejten så kan det vara en bra indikation på att ni inte kommer att fungera bra tillsammans.

6. Vet vem du är som person.

en svart kvinna som sitter vid ett bord och dricker kaffe och skrattar

Detta kan vara rätt komplicerat men det är också nödvändigt för att överleva i en snabb dejting värld.

Att bygga styrka och självförtroende är nyckeln bakom varje hälsosamt förhållande. I verkligheten så kan dejting vara väldigt svårt och känslor kan komma att skadas.

Men om du vet vem du är och hur du vill bli behandlad så tillåter du ALDRIG någon annan att skada dig eller avskräcka dig. Så länge du är dig själv och beter dig på så vis så är du oerhört stark.

7. Var känslomässigt tillgänglig.

kvinnan som ligger på sängen med benen korsade skickar en kyss

Kanske har inte dina tidigare förhållanden gått så som du planerat eller så har varje dejt du gått på under senaste månaden sugit helt och hållet. Skit händer, kom över det.

Det är inget att sitta och grubbla över. Det är fortfarande upp till dig att öppna ditt hjärta och hålla det öppet.

Det här kan kännas skrämmande eftersom du inte vill bli skadad, men det är nödvändigt för att du ska kunna växa som person.

För att kunna växa och känna en anslutning till en annan person så måste du vara både tillgänglig och sårbar.

8. Ta det lugnt med alkoholen.

en man och en kvinna i en jacuzzi som dricker öl

Det här är något som du bör tänka extra mycket på under första dejten. Att bli packad när det är tänkt att ni ska lära känna varandra kan sluta dåligt.

Det är inte bara riskabelt när det kommer till ditt beteende, det påverkar din bedömning av situationen också.

Att använda alkohol eller droger på första dejten slutar nästan aldrig bra. Det är ett sätt att undvika och känna någon äkta koppling mellan er på dejten.

9. Kom ihåg att dejting är en slags utforskning.

en man och en kvinna står sida vid sida

Dejting bör vara roligt för båda parterna och inget mer än ett sätt att träffas och lära känna en annan person.

Den personen kanske är lämplig att dela sitt liv med dig, kanske inte. Dejting är inte ett åtagande.

Det finns inga skyldigheter att känna när det kommer till dejting. Ingen är skyldig någon annan någonting, någonsin.

Det är lätt att känna sig upphetsad över någon och börja planera en gemensam framtid tillsammans, men kom ihåg att ni båda måste räkna ut om ni ens gillar varandra först.

Känn inte någon press på saker och ting och tro inte att ni är skyldiga varandra någonting för det är ni inte. Du kan inte tvinga någon att gilla dig och ingen kan tvinga dig att gilla någon.

10. Vet dina sexuella gränser.

en man i sängen med en kvinna vidrör henne på ryggen

Många kvinnor förväxlar sex och sexuella önskningar med en killes intresse för de.

Han vill ha sex, hon vill också ha sex men hon tror att eftersom han vill ha sex så betyder det att han vill nåt mer. Du bör utforska dina sexuella gränser och veta var de är och varför de är där.

Något som är också väldigt viktigt, låt dig inte bli pressad till att göra något du inte vill göra bara för att du vill vinna någons intresse. Det är inte värt det.

11. Dölj inte din entusiasm eller intresse.

en man kysser en kvinna på kinden

Ett av dejtingtipsen för kvinnor som vi hör mycket av är att inte låta en man veta att du gillar honom eller också att spela svår att få. Det är bara fel tankesätt, det gäller inte längre.

Visst, en snäpp av mysterium kan kännas sexigt för honom i början men spelar blir snabbt gammalt och uttjatat, män tröttnar på det helt enkelt.

Till och med forskning har visat att ju mer du spelar svårt att få desto mindre kommer du att vara gillad.

Du måste helt enkelt låta just den killen veta att du också är intresserad. Kommunikation är nyckeln till ett lyckat förhållande.

12. Var den dejten som du vill påträffa.

en kvinna går ner på gatan med en telefon i handen

Det är inte bara din dejts ansvar att göra dejten till en succé, det är ditt ansvar också. Du måste delta i dialogen.

Ta bort din telefon eller stäng av ljudet. Var uppmärksam på det han pratar om. Fråga frågor, fråga om detaljer och historian bakom saker och ting.

Ta inte upp ditt ex såklart, aldrig. Var intresserad av detaljerna i hans liv genom att lyssna, parafrasera och engagera dig i samtalet.

På det viset kommer ni redan från början att bygga en bra grund till hälsosam kommunikation.

13. Släng önskelistan som du har inför dejten.

kvinnan sitter vid bordet och skriver

Ha dina icke-förhandlingsbara saker och gränser redo men slänga resten av din strikta och specificerade önskelista.

Han måste tjäna så mycket pengar, han måste vara över 1.90 lång, köra den här bilen, vara rolig och så vidare.

Det kommer enbart att hålla dig tillbaka från män som kan vara bra för dig på riktigt. Det kommer också att begränsa dig till män som bara ser bra ut på papper.

Det må vara kul en stund men inte när det kommer till mer seriösa förhållanden. Om du verkligen behöver en önskelista så bör den vara liten och inkludera ord som omfattar känslor istället för bilmärken och jobbtitlar.

14. Ha kul och känn inget tryck.

kvinnan tycker om solrosfältet

Det är normalt att känna någon form av påtryckningar när du ser alla dina vänner gifta sig och få barn.

Det du bör komma ihåg är att varje persons väg är annorlunda. Det du verkligen inte vill göra är att slå dig ner med en kille som inte passar dig bara för att du känner påtryckningar från din omgivning.

Det kan bara sluta dåligt i slutändan. Just därför bör du släppa allt tryck som du lägger på dig själv och sluta låsa in din nästa dejt som din framtida make.

Se till att ha kul när du dejtar och ta en dejt i taget, plötsligt kommer den rätta att dyka upp.

15. Var dig själv.

kvinnan står ensam på piren

Om du uppträder falskt och låtsas vara något du inte är kommer leda till att du inte kommer att veta när någon gillar dig.

Om du är verklig och ärlig så kommer du också att få verkligen och ärliga resultat.

Se till att vara modig, var ditt riktiga jag och mest av allt, tro på att någon finns för dig som kommer att ta hand om dig och dina drömmar.

De Bästa Tipsen För Kvinnor: Seriös Dejting För Seriösa Kvinnor