Skip to Content

5 Saker Du Oavsiktligt Gör För Att Du Har Fått Ditt Hjärta Krossat För Många Gånger

5 Saker Du Oavsiktligt Gör För Att Du Har Fått Ditt Hjärta Krossat För Många Gånger

Vi förändras alla när vårt hjärta blir krossat, speciellt om det händer mer än en gång. Och även om du inte vet om det, är du inget undantag från denna regel.

Du lägger inte märke till dessa saker för att de har blivit en del av den du är och eftersom dessa förändringar inte skedde över en natt.

Men det är ganska enkelt – några av dina beteendemönster som du kanske inte är medveten om är en direkt följd av ditt sårade hjärta och här är 5 av dessa saker.

1. Du är negativ

5 Saker Du Oavsiktligt Gör För Att Du Har Fått Ditt Hjärta Krossat För Många Gånger

En av de saker du kanske inte lägger märke till, som har förändrats hos dig sedan du fick ditt hjärta krossat, är att du har blivit alltför negativ.

Innan alla besvikelser du gick igenom tidigare var du alltid optimistisk och positiv inför allt. Men nu har det förändrats.

Du förväntar dig alltid det värsta resultatet i alla möjliga situationer och du antar alltid det värsta om allt och alla.

Även om du kanske inte är medveten om det, är det faktiskt en försvarsmekanism.

Du hade helt enkelt fått dina förhoppningar grusade för många gånger tidigare och det slutade alltid med att du blev besviken. Så nu tillåter du inte dig att låta detta hända igen.

Du tror att du blir mindre sårad om du förväntar dig det värsta. Och om något bra händer, blir det en positiv överraskning för dig. Men om dina farhågor besannas så visste du det hela tiden.

2. Du är skeptisk

Den fundersamma skeptiska unga rödhåriga kvinnan kopplar av på en säng hemma med sin mobil

En annan sak som har förändrats med dig och din världsbild är det faktum att du har blivit alltför skeptisk och cynisk, även om du försöker låta bli.

Du tror helt enkelt inte på kärleken längre och du tror i hemlighet att människor som tror på romantik och den slags kärlek som förekommer i sagorna, faktiskt är lite dumma för att de gör det.

Trots att du glädjer dig när folk omkring dig är lyckligt kära, är det ett faktum att du alltid i hemlighet är rädd för att de kommer att bli sårade.

Du vill inte att de ska behöva uppleva samma saker som du har gjort.

Du kan helt enkelt inte tvinga dig själv att tro på kärleken och ditt beteende och dina kommentarer avslöjar vad du verkligen tror om det.

3. Du har svårt att lita på personer som förtjänar ditt förtroende

Konversation av två kvinnors caféterrass

När du är sårad och övergiven av de personer du litade på mest, är det naturligt att du har svårt att lita på människor.

Det var de människor du trodde att du alltid kunde lita på och de människor vars händer du var redo att lägga ditt liv i. Men i slutändan var de dem som orsakade dig mest smärta.

Och efter att detta har hänt känner du att du inte kan lita på någon, för att inte tala om någon som precis hade kommit in i ditt liv.

Så du bestämde dig helt enkelt för att inte lita på någon alls, även om du gör det omedvetet och du är nog inte är på det klara med att du gör det.

Men vad du inte vet är att inte alla män är likadana. Det finns killar som förtjänar ditt förtroende och du låser dessa killar ute på grund av dina rädslor.

4. Du saboterar för dig själv

Ledsen ung kvinna som ser i avståndstänkande

Även om män från ditt tidigare liv har skadat dig flera gånger om, så är det du kanske inte vet att du nu är den enda som hindrar dig från att vara lycklig.

Det innebär att du är den som saboterar för dig själv genom att ännu låta dem påverka ditt liv.

Du gör det varje gång du låter dina tidigare demoner komma till dig, varje gång du påminner dig om allt du har genomgått och varje gång du tilldelar betydelse till människor som inte förtjänar det.

Men inte bara det – du gör det varje gång du antar de värsta om människor och varje gång du tror att en ny kille du träffat kommer att vara likadan som mannen i ditt förflutna.

5. Du kan ibland verka burdus och hård

kvinna i jeansjacka med tatuering

Djupt inom dig, du är en snäll och kärleksfull tjej med ett stort hjärta. Men livet har lärt dig att inte visa detta för omvärlden eftersom människor ser det som en svaghet och utnyttjar den mot dig.

Du har lärt dig att du måste skydda dig själv och därför så har du byggt murar runt dig själv för att hålla dåliga människor ute.

Du öppnar helt enkelt inte dörren för i princip alla och du vägrar att låta nya människor bli en del av ditt liv.

Men ibland, misstar folk runt dig det för elakhet och hårdhet. Ibland uppfattas du som ovänlig, även om du inte är medveten om detta faktum.

5 Saker Du Oavsiktligt Gör För Att Du Har Fått Ditt Hjärta Krossat För Många Gånger