Skip to Content

Tips Och Råd För Den Andra Dejten

Tips Och Råd För Den Andra Dejten

Det finns många tips och råd för hur man ska bete sig och klara av den första dejten och vad man bör och inte ska göra. Har ni brutit isen och tagit er igenom den nervösa första dejten och känt att ni vill träffa varandra igen så kommer nästa steg.

Efter den första dejten ska ju den andra dejten komma, om ni lyckats skapa intresse för varandra, och den andra dejten kan faktiskt vara mycket svårare.

Att träffa någon för första gången kan vara väldigt nervöst och många gånger svårt. Många har säkerligen någon gång ställt sig frågan vad i helskotta man ger sig in på när man gör sig i ordning för dejten framför spegeln och ska iväg.

Man har antingen skyhöga förväntningar eller inga alls och man kan inte planera någonting, men man kan öva lite och förbereda sig lite med frågor som man vill ställa.

En första dejt kan gå på många olika sätt men är man avslappnad och inte har några skyhöga förväntningar så brukar de bli ganska avslappnade och roliga.

Ni har kommit fram till att ni uppenbart är intresserade av varandra och vill lära känna varandra ytterligare, ja då kommer nästa utmaning: den andra dejten.

Vad ska man göra inför andra dejten?

Gladlynt par med meny i en restaurang

Vad ska man göra? Ska man höra av sig direkt eller vänta? Skicka ett sms eller boka en weekendresa, eller vänta in att den andra personen hör av sig?

När ska man höra av sig igen, eller ska man vänta på den andra? Du befinner dig på arbetet och kan inte koncentrera dig.

Du känner igen dig, eller hur? Hur du än känner dig så är det här fullt normalt men ändå helt meningslöst.

Svaret är enkelt; vill du höra av dig, gör det. Men, fundera på hur du gör det och vad du vill säga. Spela inga spel, var dig själv.

Vill du av någon anledning vänta på att den andra personen ska höra av sig, gör det. Men, dagar går utan att någonting händer och du kanske börjar känna dig orolig.

Men tystnaden behöver inte innebära att du ska drabbas av panik. Visst, tystnaden kan innebära att den andra personen inte är lika intresserad, men det kan också innebära att de behöver lite tid på sig för att samla tankarna och det kan vara lite nervöst.

Vad händer om du sitter och väntar på att de ska ringa? Ta dig själv i kragen, ta tjuren i hornen och hör av dig. De är kanske lika nervösa som du.

Ett mail eller ett sms är en okej gest och ingenting påträngande och det gör att din dejt enkelt kan svara.

Om du har svårt för att komma på vad ni ska göra kan du fråga och be dem komma med några förslag. Detta är bra sätt för att se om ni befinner er på samma våglängd.

Under den andra dejten ska ni lära-känna varandra och komma in på de djupare samtalen. Den första gången har det säkerligen varit nervöst men förhoppningsvis känner ni er mer bekväma och säkrare med varandra nu.

Ni är ju intresserade och vill lära känna varandra – det är ju ändå dags för andra dejten, eller hur? Tänk efter vad du vill och reflektera över den första dejten.

Om er första dejt var väldigt intensiv är det nog smartast att göra någonting mer lättsamt den andra gången. Om det var tvärtom, dvs ni hade jätteroligt första gången men det inte blev något djupare samtal är det bra att göra det lite mysigare där ni kan lära känna varandra.

Om den första dejten var väldigt trevlig kan upprymdheten och den trevliga upplevelsen ha grusat ditt omdöme, men det kan också vara så att du letat efter de negativa sakerna istället för att ha fokuserat på det bra. Det är otroligt bra att veta vad du vill när du tar nästa steg.

Någonting man ska komma ihåg på andra dejten är att försöka slappna av och lägga undan “masken” och låta sin rätta personlighet komma fram. På det sättet får er personlighet utrymme och ni kan komma underfund med om ni har något gemensamt som är värt att satsa på.

Dela med er av era vildaste fantasier och drömmar och låt dejten lära känna dig på djupet. På det sättet kan ni ta reda på mer och få reda på om ni möjligtvis har en framtid ihop.

Att lyckas skapa den bra stämningen från första dejten kan vara svårt. Nu börjar förväntningarna komma, det blir mer allvar och det kan finnas en risk att någon av er backar.

Om ni inte riktigt bestämmer vad ni ska göra utan tar det mer spontant ta inte på er för “fina” kläder, ta på er ett par bra gåskor. Se framförallt till att ha roligt, på den andra dejten har ni tid att göra ett gott andra intryck.

En bra andra dejt kan vara att göra någonting alldagligt, t. ex att ta en promenad i naturen och göra någonting mer till helgen. Men, det kan också innebära ett problem.

Om ni suttit på fin restaurang med levande ljus och ätit gott för att sedan ta en promenad en blåsig oktoberkväll kan även få den bästa kemin på platt fall. Det är alltid lättare och smidigare att komma närmare varandra om man gör någonting kul och lekfullt ihop, kanske att gå till en nöjespark, åka skridskor, gå på en stand-up, cykla eller spela bowling ihop.

Det viktigaste är att man vågar visa sin “barnsliga” sida och då bryts ofta isen mellan er. Har man bara haft en dejt tidigare har man inte lyckats bygga upp en trygghet och blir den andra dejten sämre än den första kan många dra slutsatsen att man dejtar fel person och avsluta kontakten.

Ta inte för snabba beslut. Glöm inte bort romantiken. Bli inte för vardaglig på andra dejten. Om man haft en bra första dejt och kemin finns men andra dejten inte blir lika bra ge det en chans till.

Det är fullt naturligt att någonting kan gå galet och andra dejten inte blir en fullträff. Ni är ju två helt okända personer som ska lära känna varandra och ge det chansen.

Det viktigaste på alla dejter, oavsett om det är den första, andra eller tionde är att vara sig själv och visa upp sitt inre jag, även om du är rädd för att visa dig sårbar. Ärlighet varar längst och det är enda sättet för dig att få reda på om det här är “den rätta” för dig.

Vi har tagit fram några frågor som är lite djupare och där man får reda på lite mer ingående information som tar er förbi det ytliga planet och för er närmare.

Frågor om tidigare förhållanden

unga par som har en romantisk middag med ljus på tropisk balkong

Ofta undviker man att prata om sina ex och tidigare förhållanden, det finns ju en orsak till att de är ex, eller hur? Men, man kan lära känna varandra mer och lära sig mycket om varandra på det sättet.

Det är ju er andra dejt och ni är ju inte känslomässigt engagerade vilket gör att ni kan ha ett sådant samtal utan att det blir tal om svartsjuka och du kan ta till dig vad dejten säger på ett mer objektivt sätt.

•  Har du varit kär?

•  Har du fått ditt hjärta krossat?

•  Hur länge varade ditt längsta förhållande?

•  Vad vill du ha för typ av förhållande?

Frågor om deras mål och drömmar

lyckliga afrikanska par i en bar

Troligtvis har ni redan tagit upp detta ämne på första dejten om än kanske på ett något ytligt plan. Nu är det däremot dags för en djupdykning i ämnet.

Kan din dejt tänka sig att flytta och bo i samma stad om 2 år? Passar din dejts mål in på dig och ditt liv?

Du ska inte behöva göra en helomvändning och vända upp och ner på ditt liv för att passa in i någon annans liv, eller vise versa. Ta reda på om den här personen passar in i dina mål och drömmar.

•  Var är du om fem år?

•  Vilken är din största dröm och hur kommer den att slå in?

•  Finns det någonting du vill förändra i ditt liv och varför vill du göra det?

Frågor om familj och vänner

Förföra den vackra kvinnan som tittar på sin älskare med vinglas

Troligtvis har du fått reda på om din dejt har syskon, var de växte upp och någonting om nära vänner. Hur ser deras familj ut och hur var deras barndom och uppväxt?

Vi blir formade som personer av vår uppväxt man kan lära sig mycket om dejten om man ställer sådana frågor. Det är dock viktigt att inte döma personen av vad de väljer att berätta – fråga för att du är genuint intresserad av att vilja lära känna dem bättre.

•  Vad har du för minnen av din barndom och hur har din uppväxt varit?

•  Vad har du för relation till familjen? Vem är du närmast och varför?

•  Vilka är dina närmaste vänner och vad brukar ni hitta på?