Skip to Content

Om Han Gör Dessa 6 Saker Ar Han En Giftig Manipulerare

Om Han Gör Dessa 6 Saker Ar Han En Giftig Manipulerare

Jag har varit där. Jag skriver inte bara om information som har skrivits över hela internet miljontals gånger. Jag levde mig faktiskt igenom detta.

Jag gick faktiskt igenom denna skräck, 3 år av skräck för att vara mer exakt.

Vi träffades och vi blev kära, åtminstone vet jag att jag blev det. Det var som en saga, nästan för bra för att vara sant. Jag borde ha vetat från början att livet aldrig fungerar så. Jag borde ha vetat att något skulle gå fel.

Jag borde ha vetat att jag stod på en klippkant. Utsikten var vacker men ett steg längre och jag skulle gå mot en säker död.

Ja, det är vad jag kallar livet med honom, en säker död. I själva verket var att dö en vacker tanke i jämförelse med vad han gjorde mot mig.

Att dö var en enkel väg ut som jag vägrade ta, även om jag var väldigt frestad.

Du vet när man lär sig skillnaden mellan det goda och det onda, och vissa säger att du ska se dig om efter djävulen eftersom han kommer presentera sig som något du vill ha, något som du inte kommer kunna motstå.

Ondska konsumerar och förför dig och han var min ondska. Han var min djävul som förtrollade mig och försökte förstöra mig.

Men min sårade själ hittade på något sätt styrkan att läka sig och dra ifrån honom fort som fan!

Han var så perfekt, omtänksam och kärleksfull. Jag trodde jag hade allt, jag trodde att livet hade gett mig en gåva i form av kärlek.

foto av kvinna som bär grön tröja

Jag trodde att det hade gett mig en chans att vara lycklig till slutet. Men det var bara ett test.

Nu inser jag att hans giftiga själ drogs till mig för att göra mig starkare, att lära mig hur man står emot, för att lära mig hur man ska slåss för sig själv.

Det gav mig tusentals tårar och en enorm hjärtesorg men jag lärde mig lektionen och jag vann.

Han var en grym konstnär. Han visste hur han skulle dölja sig så bra att ingen någonsin skulle tvivla, inte ens för en sekund, på hans vänlighet och hans falska leenden.

Han hade spelat rollen som en vårdande välgörare alltför länge och alla köpte det. Jag föll för det tills vi började leva tillsammans. Tills han inte kunde dölja sitt verkliga ansikte längre.

När jag lärde mig att motarbeta honom och ta ställning för mig själv, blev hans ilska och hans giftiga insida större och starkare.

Hans handlingar blev mer destruktiva. Han kände att han förlorade kontroll över mig och han blev ännu värre.

Det fanns stunder när jag trodde att han skulle ge upp på mig och lämna mig ensam men han blev bara mer besatt av mig eftersom han inte kunde stå fast vid det faktum att jag skulle lämna honom.

Han kunde inte acceptera att han hade förlorat kampen. Och då skulle jag betala priset för friheten, för att jag krävde en värld utan missbruk.

Detta är vad han gjorde mot mig, så här avslöjade han sin förklädnad och visade att han var en giftig manipulerare:

1. Han spelade offret

man som täcker ansiktet med händerna

När vi argumenterade, när jag hade fått nog av hans lögner och konfronterade honom, skulle han spela offerkortet.

På något sätt fick han det alltid att handla om sig själv. Han visste exakt när han skulle vända sin charm och låtsas att han var ledsen, att han hade gjort ett misstag och att han kände sig som skit.

Jag föll för det varje gång. Jag trodde att han verkligen var ledsen, jag trodde att han hade insett vad han gjort mot mig och viktigast av allt, jag trodde att han inte hade gjort det med avsikt.

Det var då jag kände mig som skit.

Jag kände mig skyldig för att jag svikit honom och anklagat honom för att vara ett manipulativt arsel. Jag tyckte synd om honom och jag gav honom en ny chans.

Det fanns hundratals situationer och jag gav honom hundratals nya chanser och ändå ändrades ingenting.

Så här lurade han mig och gjorde att jag tyckte synd om honom, så i slutet av varje argumentation var det jag som bad om ursäkt till honom och jag glömde bort varför jag var arg på honom i första hand.

Det var hans plan hela tiden.

2. Han låtsades att han respekterade mig

foto av par som kramar varandra

Som sagt var han snäll och kärleksfull från början. Han ville ge mig världen.

Han lyssnade på varje ord jag sa, och han uppfyllde alla mina önskningar. Han var mannen jag hade drömt om att spendera resten av mitt liv med. Var jag så dum och blind?

I början lyssnade han verkligen på allt jag sa. När jag pratade var han uppmärksam, men inte för att han brydde sig om mig och var intresserad av vad jag sa, utan för att han ville utnyttja det.

Han lyssnade på mig för att han ville använda all information han kunde för att manipulera mig när han ville.

Hans plan var att förvandla mig till en lydig marionettdocka, en kvinna utan mening, utan ryggrad. Han ville att jag skulle dansa till den musik han spelade. Och ett tag lyckades han.

3. Han gav mig skuldkänslor

kvinna sitter medan du ser ensam

Han var alltid bredvid mig och såg över allt jag gjorde och han hittade alltid fel.

Även när jag gav mitt allra bästa, kom han och trampade på det. Jag trodde att inget jag gjorde var rätt. Jag trodde att jag inte kunde leva, än mindre göra någonting.

Så jag tog all min tillit och lade i hans händer eftersom jag trodde att han skulle hjälpa mig och lära mig att lyckas. Det var mitt största misstag och hans största triumf.

När jag ville göra något för mig själv, lät han mig men han såg till att jag kände mig skyldig till att göra det.

Och när jag skulle gå ut utan honom, skulle jag inte njuta av det. Jag skulle bara tänka på honom och det faktum att han var ensam hemma medan jag hade kul.

Så jag skulle släppa allt och gå hem till honom, gå tillbaka till elände och smärta. Det var vad han ville från början.

4. Han var full av löften

lyckliga par som dricker kaffe på morgonen

Om du hade hört hans tal och löften skulle du tro att du var den lyckligaste tjejen någonsin. Han gav dig löften staplade på varandra och ingen av dem uppfylldes någonsin.

De var bara tomma ord som kastades runt utan ett syfte, förutom att göra mig blind och hålla mig i schack, under kontroll.

Jag fick aldrig någonting han sa att han skulle ge mig och det var aldrig meningen. Dessa saker var bara sagda för att lura mig och få mig att vänta tålmodigt på något trevligt att hända.

Och vet du vad? Inget trevligt hände någonsin, bara de saker han ville skulle hända och mina känslor räknades aldrig. Han var det viktigaste i vårt förhållande och så länge han var lycklig var allt bra.

5. Han låtsades att han ville hjälpa mig

två personer som ligger på matta

Han låtsades att han var så orolig för mig. Han ljög för mig och låtsades bry sig så mycket, men ändå gjorde han aldrig någonting för att lätta på min börda.

Det var bara ord utan handlingar. Även när han ville hjälpa mig, skulle han välja en perfekt tid att erbjuda sig. Vanligtvis när jag inte behövde hans hjälp, eller när jag visste att jag skulle göra någonting bättre än han.

Och haken är att han visste det. Några gånger var det situationer där han medvetet gjorde något fel bara för att slippa hjälpa mig och så att jag inte skulle fråga honom igen.

Allt var planerat i förväg och jag hade aldrig en chans mot honom.

6. Han kritiserade och dömde mig alltid

kvinna som tar selfie

Han såg till att jag visste min plats.

Han försäkrade mig om att jag aldrig skulle få en sån galen idé som att jag kunde göra vad jag ville. Och jag kunde det, för jag var bättre än han och han visste det. Det var hans största rädsla.

Så han ville försämra mig och få mig att känna att jag inte var tillräckligt bra för någonting. Han ville se till att jag inte ens försökte genom att övertyga mig i förväg om att jag skulle misslyckas.

Han dömde allt jag gjorde och han var tvungen att kritisera mig även när jag gjorde rätt. Det dödade mig från insidan. Långsamt började min självrespekt och självkänsla försvinna.

Jag trodde inte på mig själv eftersom jag trodde att jag var inkompetent. Tro mig, efter en tid börjar du verkligen tänka så om dig själv.

Du börjar verkligen tänka att Gud satte dig på den här planeten utan någon anledning alls, så du ger upp. Du ger upp fullständigt för att du tror att han åtminstone kommer veta vad man ska göra med dig.

Det är där hans manipulativa beteende kommer att ta dig – att tvivla på dig själv, på gränsen till självhat.

Nu är jag äntligen fri från det helvetet, men jag är långt ifrån att bli bra. Det är bara en mening jag säger till folk att få dem att lämna mig ifred. Jag ljuger för dem men jag ljuger inte för mig själv.

Jag vet vad jag har gått igenom men jag vet inte hur man ska bli av med all smärta och förnedring. Men jag ljuger inte för mig själv. Jag vet att det kommer bli svårt.

Jag är krossad eftersom jag har överlevt det svåraste slaget som livet har kastat på mig och nu läker jag och räknar mina välsignelser.

Det kommer ta ett tag tills jag kommer till liv igen. Kärlek? Jag är inte säker på om det existerar men jag kommer inte kryssa det från min lista eftersom jag inte kommer ljuga för mig själv.

Jag behöver bara lite tid att sätta tillbaka allt på sin plats och ta tillbaka mitt gamla jag, vilket han fick mig att ge upp så lätt. 

 

Om Han Gör Dessa 6 Saker Ar Han En Giftig Manipulerare