Skip to Content

4 Olika Sätt Som En Narcissist Använder För Att Ogiltigförklara Sina Offer

4 Olika Sätt Som En Narcissist Använder För Att Ogiltigförklara Sina Offer

Alla personer är unika och har sina egna kvaliteter och brister. Men alla som lider av narcissistisk personlighetsstörning har några saker gemensamt.

Varje narcissist har ett huvudmål: att förödmjuka och dra ner sitt offer. Det är trots allt det enda sättet för dem att må bättre.

Genom att ogiltigförklara deras offer så pumpar de sin ego. Det ger honom kontroll och enorm tillfredsställning.

De gör det på följande sätt:

1. Självsmickrande

man i kostym som bär solglasögon

Alla narcissister gillar att ge sig själva beröm, inga undantag här. Det är så de vill att andra ska se dem, speciellt personer som de vill ogiltigförklara.

De överdriver när det gäller deras prestationer. Allt de uppnår är fantastiskt och viktigt.

När en narcissist pratar om sig själv så gör han det alltid i superlativ. Han kommer att presentera sig själv som felfri och nästintill perfekt.

Först kommer du förmodligen att beundra den här mannens höga självförtroende. Du kommer att bli fascinerad av hans självförtroende.

Detta är dock bara en mask. Faktum är att han gör allt detta bara för att bevisa för er båda att han är bättre än dig.

Utan att du är medveten om det så tävlar den här mannen med dig. Han jämför dina framgångar och säger subtilt till dig att han är bättre än dig inom alla livsområden.

När han gör detta så behöver han inte ens berätta för dig att du inte är tillräckligt bra. Istället sätter han ner dig indirekt med hjälp av hans skryt.

2. Manipulerande

man med skägg som står ensam utomhus

Jag är säker att du har hört talas om begreppet “gasbelysning”. Det är en vanlig taktik som nästan alla narcissister använder i ett försök att hjärntvätta sina offer.

I grund och botten är gasbelysning inte vanligt ljugande. Istället handlar det mer om att vrida sanningen.

Till exempel, efter att ditt bråk med narcissisten är över så kommer han att göra sitt bästa för att övertyga dig om att saker inte gick till så som du minns dem.

Även om du vet mycket väl vad du sa eller hörde så kommer han att försöka ändra ditt minne och få dig att tro vad han vill att du ska tro.

Om du aldrig har upplevt något sådant så tror du förmodligen att det är helt omöjligt. Du måste lita på mig, det här fungerar oftare än du tror.

På det här sättet placerar din missbrukare en svag röst i ditt huvud. En röst som fortsätter säga att du är den galna.

Uppenbarligen så kan du inte lita på det, du tolkar saker fel och din hjärna börjar flippa.

Det är precis vad denna manipulatör vill att du ska tänka. Han vill att du ska lita på honom mer än du litar på dig själv.

Slutligen börjar du tänka dåligt om dig själv. Du kommer att tvivla på ditt beslutstagande och du kommer att falla rakt i den här fällan.

3. Emotionella mutor

man som håller kaffe i handen

När någon gör trevliga saker för din skull så antar du att de gör det för att de är snälla eller så ser du det som ett bevis på kärlek.

Men när det gäller en narcissistisk person så är saker aldrig som de verkar. Faktum är att när en narcissist behandlar dig bra så är det en del av hans emotionella mutor.

Det här är en person som får dig att uppleva både det värsta och bästa. Personen som kommer att försumma dig känslomässigt för att sedan köpa en dyr present.

Personen som får dig att känna att du inte duger och sedan överraska dig med något du alltid velat ha.

Nej, det betyder inte att han älskar dig. Det är bara den här mannens sätt att lura dig.

Han vill ha dig vid sin sida trots hans hemska beteende gentemot dig.

Inte bara det, han vill också att du ska känna dig skyldig för att du alltid tvivlar på hans avsikter och känslor.

Dessutom, när en narcissistisk person manipulerar dig känslomässigt så vill de att du ska känna att du behöver dem. De gör dig känslomässigt beroende.

De ogiltigförklarar också allt du någonsin gjort för dem. Varje gång en narcissist köper en fin present eller gör något trevligt för din skull så vill han att du se att han är bättre än dig.

Han behandlar dig bättre än du någonsin behandlat honom. Han är partner som du aldrig kan bli.

4. Drar ner dig känslomässigt

man som håller mobiltelefonen i handen

“Du är för svag. Du är för emotionell. Du överdriver. Du är en riktig drama queen. Du blir förolämpad alldeles för lätt.”

Om du någonsin har haft att göra med en narcissistisk manipulatör så är jag säker på att du har hört alla dessa saker.

Problemet är inte längre hur han behandlar dig, problemet är din reaktion.

Istället för att se hans misstag och göra allt han kan för att rätta till det så drar han ner dig känslomässigt.

Han får dig att framstå som skyldig och lägger all fokus på din reaktion på hans skadliga beteende.

Istället för att be om ursäkt säger han att du måste bli tuffare. Istället för att erkänna att han har fel så övertygar han dig om att du är problemet!

Lägligt eller hur?

Oavsett vad som händer och vilken taktik en narcissist använder, glöm aldrig att du betyder. Dina känslor, tankar och minnen är värda och de är verkliga, oavsett vad han säger.

Jag vet att det är tufft men du måste lära dig att känna igen dessa tekniker så att du kan aktivera dina försvarsmekanismer i god tid och springa för ditt liv.

4 olika sätt som en narcissist använder för att ogiltigförklara sina offer