Skip to Content

6 Upplysande Hemligheter En Narcissist Inte Vill Att Du Ska Veta

6 Upplysande Hemligheter En Narcissist Inte Vill Att Du Ska Veta

Narcissister kan lura alla som aldrig har varit i kontakt med en sådan person tidigare.

De kan sälja alla slags berättelser och hitta på alla sorters lögner för alla offer som trasslat in sig i deras nät, men de kan inte lura någon som redan har gått igenom deras terror.

Därför kommer jag att dela med mig av mina erfarenheter med en narcissist så att du är redo för att försvara dig ifall, Gud förbjud, en narcissist någonsin kommer i närheten av dig.

Jag ville aldrig riktigt prata om vad som hade hänt mig för att jag skämdes. Jag ville inte erkänna för någon, inte heller för mig själv, att jag föll för alla lögner.

Jag höll det inom mig under så lång tid. Jag klandrade mig själv för att jag var så dum, för att jag höll ögonen stängda, för att jag ignorerade allt som hände framför näsan på mig.

Detta höll sig under en lång period innan jag bestämde mig för att förlåta mig själv.

Jag har förstått att jag inte är perfekt och att jag inte heller är dum bara för att jag begått detta misstag. Det bara hände; det gick otroligt fel. Jag kunde förhindrat det, men jag gjorde ingenting.

Jag accepterade det och gick vidare. Det var en spirituell resa som omfattade blod, svett och tårar, men det var det värt.

Nu står jag här och erbjuder dig min hjälp. Jag vill att du ska veta om alla tricks narcissister använder sig av och jag vill rädda dig från smärtan jag själv gick igenom.

Fortsätt läsa för att ta reda på alla hemligheter och narcissistiska knep som de aldrig vill att du ska veta om:

1. Konfrontera inte honom

man och kvinna ignorerar varandra

Om du säger någonting som får honom att skämmas eller om du ger honom en hint om att du vet vad han håller på med så kommer han göra ditt liv helt omöjligt.

Om du visar honom att du är medveten om hans narcissistiska drag så kommer han att dra fram sina stora vapen med avsikt att förstöra dig.

I detta fall, och överlag, är det bäst att ignorera honom. Det är det enda alternativet du har kvar. Det är det enda sättet att jaga bort honom.

Fall in för hans provokationer. Visa inga känslor alls när du pratar med honom.

Ett sådant beteende gör dig motbjudande och ointressant, och så småningom kommer han att lämna dig för att han har tröttnat.

2. Han är rädd för att bli påkommen

Irriterade par ignorerar varandra

Varje gång han utför någon form av terror, försök spela in eller skriva ned det. Det är viktigt att du har bevis på trakasserierna.

När du har konkreta bevis så kan han inte intala dig någonting annat. Han kan inte använda olika taktiker för att få dig tro att du är galen och att det aldrig har skett. Du överdrev bara.

Han kommer att försöka göra det ändå. Men när du har bevis så kan du visa det för någon du litar på och som kan bekräfta att du inte inbillar dig utan att det faktiskt har skett.

Narcissister tror högt om sig själva och deras rykte är det enda dom bryr sig om. Om de märker att deras rykte står på spel så kommer dom att lämna dig för att du är en alldeles för stor risk.

3. Han klarar inte av din likgiltighet

man och kvinna argumenterar offentligt

Alla slags reaktion du ger dom, även i form av hämnd, ger dom energi. Dom behöver konstant uppmärksamhet – bra eller dålig, det spelar ingen roll.

Istället för att tänka på hur du kan hämnas, fokusera på dig själv och försök förbättra ditt liv.

Om du väljer att fortsätta ha kontakt med dom av någon anledning så var beredd på ständiga attacker för att dom ska komma åt källan till sitt narcissistiska behov – dig.

Å andra sidan, om du är tvungen att fortsätta ha kontakt med en narcissist så se till att vara så tråkig som möjligt.

Begränsa era konversationer till det som är nödvändigt och ge dom inte någonting mer än det dom behöver veta.

Att skrämma en narcissist kommer definitivt få honom att lämna dig ifred, men du kommer inte kunna vinna det kriget utan en kamp – det är säkert.

4. Han tål inte att bli dumpad

ung man och kvinna argumenterar i restaurangen

Om du avvisar honom så kommer han bli galen. Han klarar inte av ett så hårt slag mot sitt ego. Hans nästa steg blir därför att försöka komma tillbaka till dig.

Han vill inte bli tillsammans med dig igen för att han saknar dig och vill jobba på förhållandet. Han vill ha tillbaka dig för att såra dig för att du var fräck nog att dumpa honom först.

Han vill återuppliva förhållandet så att han kan vara den som avslutar det. Självklart kommer han sedan prata om att du är helt galen, att du har förstört hans liv, etc.

Han kommer egentligen säga sanningen, men använda din historia som sin.

Med andra ord kommer han ta din historia och alla saker du har gått igenom och presenterar dom som sina egna.

5. Han ser inte dig som en person, han ser dig som ett objekt

ung man ler förföriskt mot den vackra kvinnan i baren

För honom är du någon som matar hans narcissistiska beteende. Han ser inte dig som en människa med egna känslor och tankar. Han ser dig som ett objekt, någonting han måste ha att mata sig med.

Du är precis samma sak som hans ex och hans framtida måltavlor. Han har förmodligen pratat dåligt om sina ex och kallat dom galna.

Nu gör han detsamma mot dig med någon annan, med sitt nästa offer. Han ser alltid till att ha en annan källa ifall han förlorar sin nuvarande.

Han ser dig som ett engångsobjekt som han lätt kan byta ut mot ett nytt objekt.

6. Han är långt ifrån ödmjuk

närbild av stilig ung man

Han är inte ödmjuk. Han är bara en utmärkt skådespelare som bjuder på sitt livs föreställning.

I början av förhållandet presenterar han sig som en så felfri karaktär att du till och med önskar att du var mer som honom.

Hans förmåga att framställa sig som karismatisk och oemotståndlig ger honom möjligheten att få alla att tycka om honom.

Men efter ett tag när du inser vem han egentligen är så slutar du gå på det. Men endast du – de som inte känner honom fortsätter falla för hans falska blygsamhet.

Det som egentligen sker är att han gömmer sig bakom sin falska blygsamhet för att dölja sitt arroganta och egocentriska jag.

Detta är deras största hemligheter, deras främsta redskap för förstörelse. Om de misstänker att du genomskådar dom så kommer de inte ens försöka sig på dig eftersom du för med dig en alltför stor risk.

Om du avslöjar hans taktik så kommer du förstå att du måste sluta vara hans källa, och det kommer han inte kunna hantera.

6 Upplysande Hemligheter En Narcissist Inte Vill Att Du Ska Veta