Skip to Content

Ju Mer Du Jagar Honom, Desto Mer Gör Du Dig Själv Illa

Ju Mer Du Jagar Honom, Desto Mer Gör Du Dig Själv Illa

Vi har alla befunnit oss i en situation vid en tidpunkt i våra liv då vi jagat någon som inte brytt sig om oss eller inte älskat oss tillräckligt.

Även om det inte är något fel att ta initiativet när det gäller någon man gillar, finns det alltid en viss självaktning man måste ha.

Det du måste komma ihåg är att det är stor skillnad på att kämpa för någon och att jaga honom – mellan att visa intresse och förödmjuka dig själv.

Ärligt talat, hur länge har du jagat den här mannen? Hur länge har du gett din kropp och själ till någon som aldrig uppskattat det, utan att få någonting i gengäld?

Hur många år har du slösat på att vänta på att han ska sitt förnuft till fånga och återgälda dina ansträngningar? För att han ska börja behandla dig väl och ge dig platsen du förtjänar i hans liv?

Hur mycket mer av din tid planerar du att slösa bort? Till vilken grad är du redo att jaga mannen som uppenbarligen inte vill bli fångad?

Blond kvinna som lutar mot en dörr med ett sorgligt uttryck

Det spelar ingen roll om vi pratar om en kille som vägrar stadga sig, en kille som inte vill ge dig en chans till att början med, en kille som inte vill förändra sitt beteende eller levnadssätt.

Vilket som, poängen är densamma: du borde inte springa efter någon som uppenbarligen gör allt för att undkomma dig.

Jag berättar inte detta för att du är tjej. Jag berättar inte detta för att du borde känna dig som en prinsessa som väntar på att prinsen ska komma till hennes undsättning.

Jag ger dig ett råd eftersom du är en mänsklig varelse vars känslor kommer att bli sårade om du fortsätter med detta. Mest av allt berättar jag allt detta eftersom det inte finns någon mening med det – du kommer inte att uppnå det du önskar, oavsett vad.

Ju mer du jagar honom desto mer förlorar du dig själv. Utan att du ens är medveten om det försöker du ännu mer och mer att bli en annan version av dig själv, en kvinna han blir mer attraherad av, en kvinna han kommer att älska mer.

Ju mer du jagar den här mannen desto mer visar du honom att han inte behöver anstränga sig. Att han inte behöver göra någonting att få dig eftersom du gjort allt jobbet för honom.

Kvinna som bär pyjamas som sitter på säng hemma

Ju mer du jagar honom, desto mer låter du honom ta dig för givet. Du berättar att du alltid kommer att vara vid hans sida, trots att han inte anstränger sig för att hålla dig kvar.

Ju mer du jagar den här killen desto mer nöjer du dig med mindre. Din syn på kärlek kommer att rubbas och även när du möter en ny kille, tror du att den här sortens beteende är acceptabelt.

Ju mer du jagar honom, desto mer svartsjuk och bitter blir du för var dag som går.

Du kommer att lägga märke till alla dessa tjejer vars pojkvänner engagerar sig och du kommer att undra vad dessa tjejer har som du saknar?

Varför är dessa tjejer bättre än du? Varför kan deras pojkvänner dem på rätt sätt och din pojkvän bara ger dig smulor av sin kärlek och uppmärksamhet?

Det viktigaste av allt, ju mer du jagar honom desto mindre tänker du på dig själv. Du kanske inte inser det nu, men med tiden kommer du att ifrågasätta ditt egenvärde.

porträtt av en vacker flicka genom fönstret

Du kommer att fundera över varför du inte är tillräcklig och varför mannen du älskar distanserar sig hela tiden. Är det dig det handlar om? Har du gjort något fel?

Är du inte vacker, intelligent eller tillräckligt intressant? Varför kan han inte, en gång för alla, välja dig utan att spela?

Ju mer du jagar honom desto mindre kommer du att älska, respektera och uppskatta dig själv.

Utan att vara medveten om det kommer hans brist på kärlek och respekt påverka ditt självvärde och med tiden börjar du tro att du inte förtjänar någonting bättre.

Ju mer du jagar honom desto mer kommer du att krossa ditt eget hjärta.

Tänk efter och säg om den här killen verkligen är värd det. Är han värd att du förlora din stolthet, att du ser ner på dig själv, att du nedvärdera dig själv?

 Ju Mer Du Jagar Honom, Desto Mer Gör Du Dig Själv Illa