Skip to Content

Jag Saknar Mitt Ex Och Dessa 12 Saker Hjälpte Mig Att Lindra Smärtan

Jag Saknar Mitt Ex Och Dessa 12 Saker Hjälpte Mig Att Lindra Smärtan

När du avslutar ett kärleksförhållande så känner du dig maktlös. Du känner att hela världen fallit på dina axlar, och du brister varje dag.

Minsta sak som påminner dig om honom kan få dig att falla ihop och gråta.

Du tar dig igenom dag för dag, och du frågar dig själv hur du kunde tillåta någon att ha en så stark inverkan på dig. Du känner att du aldrig kommer att återhämta dig och att du är för trasig för att älska igen.

Och du lever som ett levande lik varje dag. Du sitter och stirrar på det tomma utrymmet, helt förlorad i tankarna av er två.

Och plötsligt vill du bara skrika av dig och släppa ut all din ilska.

Du vill inte vara sådan, men du kan inte kontrollera din kropp och ditt hjärta. Du är arg på dig själv för att du blev så blind av kärleken.

Och du kan inte förlåta dig själv för att ha låtit honom göra en idiot utav dig.

Jag kände likadant när det tog slut med mitt ex. Jag kände allt detta, men kunde inte göra någonting åt det, åtminstone inte då jag var frustrerad och hysterisk.

Och jag måste erkänna att det tog mig lång tid att komma tillbaka på rätt spår igen och att börja leva normalt. Det tog mig tid att läka ordentligt och att kunna älska igen.

Och eftersom jag inte visste någonting om detta sedan tidigare så fick jag lära mig allt det genom min egna upplevelse.

Jag gjorde en lista över vad jag borde och inte borde göra, och det fungerade för mig. Och om det fungerade för mig så kanske det kommer kunna hjälpa dig.

Jag saknar mitt ex och dessa saker hjälpte mig att lindra smärtan.

1. Ingen kontakt

söt tonårsflicka som ligger i sängen och tittar på sin mobil

Efter att mitt ex och jag gjorde slut så insåg jag att alla mina telefonsamtal och sms var en chansning och att det inte alls fungerade.

Jag förstod då att jag behöver lämna honom ifred utan att ens be om en förklaring till varför han lämnade mig.

Jag följde regeln som säger att man inte får ha någon kontakt i 90 dagar.

Jag fokuserade på mina vänner och familj istället. Och tro det eller ej så började jag sakta men säkert må bättre.

I början trodde jag att jag skulle dö utan honom och att mitt liv inte hade någon mening. I slutändan insåg jag bara att är mycket starkare än vad jag trodde.

Jag kände mig som mig själv igen. Jag kunde le och må bra.

Jag kände att jag var värdefull och tillräcklig. Jag förstod också att en dålig man inte betyder att alla kommer vara likadana.

Jag gav mig själv tillräckligt med tid för att gå igenom alla stadier av sorg och att komma upp på fötterna igen. Varje dag utan honom var en ny kamp för mig, men det gjorde mig till en krigare.

Under denna tid lärde jag mig att oavsett vad jag går igenom så kan jag alltid hitta styrka för att ta mig ur det som får mig att må dåligt.

2. All negativ energi måste försvinna

vacker ung flicka i en svart hatt poserar på gatan och ledsen

Efter min hjärtesorg hade jag så många negativa känslor inom mig, och jag behövde något som kunde hjälpa mig släppa taget om dom.

Jag insåg att jag mådde dåligt varje gång jag stannade hemma och tänkte på honom och allt som kunde hänt.

Jag insåg att jag hade tid för att fokusera på de dåliga sakerna när jag var ensam. Tidigare tog jag allt positivt för givet, som att det var självklart att det alltid skulle vara bra.

Och när uppbrottet kom så insåg jag att om jag vill ha någonting bra i livet så måste jag kämpa för det.

Och när jag får det så måste jag fortsätta kämpa för att hålla kvar det. Så jag började att gå ut på promenader.

Jag var inte redo för fest och killar än. Jag tillbringade min tid med vänner, och jag kunde prata med dom utan att vara rädd för att de skulle använda det emot mig.

Jag insåg att det hjälpte mig att vara ute för att det fanns så mycket som kunde underhålla mig, och på så sätt hjälpte det mig att komma över uppbrottet lättare. Jag började känna mig bättre och världen var inte så dyster längre.

Jag kunde se regnbågen efter regnet och jag kände mig levande igen.

3. Var rationell

ung vacker sorglig och desperat spansktalande kvinna som lider av depression

Att vara rationell är svårt att uppnå två dagar efter att din pojkvän har lämnat dig, men efter en viss tid så måste du sätta dig ned och organisera den röran i ditt huvud.

Varje avslut är en smärtsam upplevelse, och jag gav mig själv tillräckligt med tid för alla stadier.

Jag gav mig tid att gråta och att äta glass i stora lass i soffan medan jag såg på romantiska filmer om lycklig kärlek. Därefter gjorde jag mig av med alla hans saker och började planera aktiviteter med nya personer.

Och först när jag var rationell nog för att tänka på oss på rätt sätt, tänkte jag på alla hans för-och nackdelar och skrev ner dom.

Och till sist skrev jag ner hur han lämnade mig, och i det ögonblicket insåg jag att jag inte har något med honom att göra. Jag insåg att han bara var en livsläxa.

Jag lärde mig att aldrig låta en man behandla mig på det sättet, och jag visste att han skulle sakna mig när han insett vad han förlorat. Och du vet vad det värsta är?

Han gjorde det, och han bad mig komma tillbaka. Men jag skulle aldrig kunna vara med någon som utsatt mig för det han utsatte mig för.

4. Jobb, jobb, jobb

Ung kvinnlig trädgårdsmästare i exponeringsglas som använder bärbara datorn

I den smärtsamma processen insåg jag att jag var tvungen att hålla mig sysselsatt för att inte tänka på honom. Det var därför jag gjorde det jobb som inte var mitt ansvar.

Jag kände att jag gjorde någonting vettigt när jag jobbade och tiden bara flög förbi. Jag gjorde allt i min makt för att sluta sakna mitt ex, och jag måste erkänna att jag lyckades med det.

Jag lärde mig var mina gränser går och jag kunde må bättre. Jag hade det liv som jag alltid velat ha där jag lär mig nya saker snabbt, och på det sättet fick jag väldigt mycket beröm av mina chefer.

Alla runt omkring mig försökte säga åt mig att sakta ned och ha roligt istället, men jobbet var min ventil varje gång jag kände mig nedstämd.

Och dag för dag, uppgift för uppgift, lyckades jag komma ut ur det svarta hålet jag hade fallit ned i. Jag kunde känna igen, och livet fick en mening.

Jag kände att jag hade blivit en bättre person och att min sorgliga kärlekshistoria faktiskt lärde mig något som jag aldrig skulle ha lärt mig om det inte hade hänt.

5. Utekväll med vännerna – ovärderligt

grupp unga kvinnavänner som har kul att titta på något roligt

Efter uppbrottet och alla steg av sorg kunde jag fortfarande känna att jag saknade mitt ex.

Men nu visste jag att jag inte saknade honom, jag saknade snarare idén av honom, så jag bestämde mig för att vända upp och ner på mitt liv.

Jag började gå ut med mina vänner (och nej, vi pratade inte om honom) och ha kul.

Jag ville känna att jag lever och att livet kan vara härligt även utan en pojkvän. Jag lärde mig att njuta av mitt liv, och jag omfamnade alla förändringar.

Jag blev rikare på nya människor i mitt liv och att lära känna dom var något som uppfyllde mig dagligen. Jag insåg att livet har så mycket att erbjuda och att jag inte får låta småsaker ta över det positiva.

Jag insåg att jag aldrig borde ha låtit mig själv vara så beroende av en man och att man aldrig kan veta ifall det är äkta kärlek från hans sida.

Och jag insåg också att mina vänner alltid kommer finnas där för mig, och att jag alltid kan räkna med dom, oavsett hur illa det är.

6. Jag reste till en plats jag alltid velat besöka

turisthåll och se karta på resan

Jag saknar fortfarande mitt ex, men det betyder inte att jag inte har kommit över honom.

Jag saknar honom i de fina stunder som påminner mig om honom, men jag vet att han inte längre är en del av mitt liv och att vi inte kan vara tillsammans.

När vi gjorde slut så bestämde jag mig för att besöka en plats som jag egentligen ville besöka med honom.

Och när jag kom dit så tänkte jag på hur det hade varit om han var där. Jag önskade att vi kunde ha njutit tillsammans.

Men det faktum att jag var ensam på en vacker plats gjorde mig inte ledsen, jag lärde mig att jag bara kan förlita mig på mig själv och att andra människor förmodligen kommer att göra mig besvikna fler gånger.

Även om jag gick igenom en smärtsam period bestämde jag mig för att ta mig upp på fötterna och leva det liv jag alltid velat ha.

Jag stod inte ut att vara inlåst i ett rum, gråtandes dag och natt, och tycka synd om mig själv för allt som hade hänt.

Istället gick jag ut och fortsatte där jag slutade. Och i det ögonblicket kände jag att jag fick tillbaka min energi och att jag blev mig själv igen.

7. Jag blev av med depressionen med hjälp av min familj

vackra kvinnor som sitter tillsammans i ett kamomillfält och ler

I vissa stunder efter ett uppbrott blir du orolig över att du aldrig kommer hitta någon annan och att du för alltid kommer vara själv. Det var så min oro gick över till en tuff depression som jag fortfarande känner av.

Under dom stunderna kände jag mig som skit, och jag trodde att jag aldrig skulle bli mig själv igen. Jag trodde att mitt senaste förhållande dödade hoppet inom mig om att jag kommer att älska igen.

Jag ville inte ens prata med killarna som stötte på mig för att jag visste hur det skulle sluta.

Jag hatade alla män, oavsett hur bra de var. Jag var negativ hela tiden, och min depression blev större och större.

När mina föräldrar såg att jag hade förlorat hoppet så började de prata med mig dagligen och bad mig att hitta en psykolog.

Efter att ha bett mig att göra det under en längre period så bestämde jag mig för att jag inte kunde leva så längre och valde därför att hitta en psykolog, som faktiskt hjälpte mig väldigt mycket.

Jag trodde aldrig att en konversation med någon okänd kunde vara så hjälpsam. Efter ett par möten kände jag att jag brydde mig om mitt liv och ville få ordning på det.

Från och med då och än idag kämpar jag i den tuffaste kampen i mitt liv, men jag känner att jag gör vissa förändringar och att de är till det bättre.

8. Jag gjorde mig av med hans saker

Cool ung afrikansk kvinna på stadens gator

Jag kom på mig själv tänka på mitt ex varje gång jag la mig och såg vår bild på nattduksbordet. Och även om jag inte tänkte på honom under dagen så började jag sakna honom varje kväll efter att ha sett den bilden.

Då insåg jag att det finns en anledning till varför jag saknar mitt ex och att jag inte kan behålla saker som påminner mig om honom.

Så jag gjorde mig av med allt och kunde äntligen andas igen. Jag kunde fokusera på mig själv och på de saker som betydde allra mest för mig.

Och det var det bästa beslutet jag kunde ta. Att vara omgiven av hans saker var bara en tortyr jag var tvungen att sätta stopp för.

Jag insåg att glömma någon har mycket med inställning att göra och att det egentligen var upp till mig att glömma honom.

Jag insåg att det var dags för mig att få tillbaka mitt gamla liv och att börja njuta av det på bästa möjliga sätt.

9. Jag gick igenom alla stadier av sorg

Den sorgliga tankeväckande tonårstjejen sitter på stolen känner sig deprimerad

En sak som jag var tvungen att göra var att ge mig själv tillräckligt med tid att läka och gå igenom varje skede av sorg. Jag visste att om jag intalade mig själv att det inte gör så ont så skulle jag få känna av konsekvenserna senare.

Därför gav jag mig själv tillräckligt med tid och utrymme för att gå igenom allt som var jobbigt.

Jag grät. Jag skrek. Jag var deprimerad, och jag ville döda mitt ex. Jag gick igenom allt som varje kvinna går igenom efter ett uppbrott. Jag kan inte säga att det inte var smärtsamt, för det var det.

Det var förjävligt, men jag lyckades komma ur det som en vinnare.

Trots allt jag gick igenom lyckades jag hålla mitt huvud högt och fortsätta leva som om ingenting hade hänt.

Men bara jag visste vad som faktiskt hade hänt. Innerst inne gjorde det ont, men jag ignorerade det. Jag lärde mig leva med det, och jag överlevde min hjärtesorg.

10. Jag undvek honom

Fundersam ung kvinna i smart fritidskläder

Det viktigaste jag gjorde efter förhållandet var att undvika mitt ex så mycket jag kunde. Jag visste att jag var sårbar och att han skulle kunna utnyttja det genom att be mig att vara med honom igen.

Så jag kände att det bästa sättet att få ut honom ur mitt system var att undvika honom och de platser han går till.

Genom att göra det räddade jag mig själv från den jobbiga situationen som skulle uppstått ifall jag träffade honom.

Jag träffade inte ens våra gemensamma vänner, jag ville inte höra hur han mår eller ifall han frågar efter mig.

Jag ville bara vara så långt bort som möjligt, och jag lyckades med det.

Och nu när jag tittar tillbaka på det så känner jag att jag gjorde det som var rätt just då. Jag lyssnade på mitt hjärta som redan var krossat på grund av honom, och jag gick vidare.

Och idag är jag en lycklig kvinna medan han fortfarande är samma svin.

11. Jag accepterade det som hade hänt

Flickan bakifrån på bakgrund av naturlandskapet och himmel ber

Jag vet att du inte vill höra dessa råd just nu, men du måste acceptera det som har hänt för att kunna gå vidare. Du måste förstå att du bara kan ljuga för dig själv i ett par dagar, men det kommer inte hålla för evigt.

Till slut kommer det ikapp dig, och då gör det ännu ondare än dagen då allt hände. Och smärtan kommer att vara lika intensiv, den försvinner inte bara.

Smärtan kommer att vara där tills du bestämmer dig för att bearbeta den. Och när du tar tag i det så blir det lättare.

Därför är första steget att acceptera det som har hänt. På så sätt kommer du snabbare upp på fötterna och läkningsprocessen blir bättre.

Hade jag inte gjort allt detta så hade jag förmodligen fortfarande saknat mitt ex och inte vetat vad jag ska ta mig till.

Men eftersom jag genast accepterade det som hade hänt, återhämtade jag mig mycket snabbare och nu känner jag inte av några konsekvenser.

Faktum är att jag kan känna att livet välsignade mig den dagen han lämnade mig för att jag äntligen kunde njuta livet bara då han inte var där.

12. Jag bestämde mig för att gå vidare

Stående av ett härligt ungt fundersamt härligt flickasammanträde på stranden

Detta! Detta är den bästa hämnden och det bästa sättet att läka ordentligt. Att gå vidare handlar inte bara om att försöka glömma allt som har hänt. Det är ett beslut att vägra leva ett depressivt liv och istället njuta.

När jag gick vidare kände jag att livet fortfarande kunde vara vackert.

Jag såg många sårade personer med liknande öden och som, precis som jag, valde att gå vidare och glömma allt dåligt som har hänt dom. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte tänker på mitt ex ibland.

Ibland saknar jag mitt ex, men jag kommer snabbt in på andra tankar för att jag vet att vi är historia. Under sådana tillfällen inser jag att livet inte bara handlar om goda saker.

Det handlar även om de dåliga. Och ju tidigare du accepterar den sanningen, desto lättare blir det för dig.

När du går vidare så väljer du att vara en krigare, en vinnare som blivit skadad under vägen men som klarar av att stå på sina egna ben.

Du väljer att inte vara den som är förkrossad. Du väljer att vara den som lyfter upp sig själv och slåss för sig själv.

För att om inte du slåss för dig själv så kommer ingen annan att göra det. Om du inte respekterar dig själv, så kommer ingen annan att göra det. Och det viktigaste av allt: om du inte älskar dig själv, så kommer ingen annan att göra det. Tro mig.

Om du uppmärksammar de saker som omger dig så kan du se att du kan skapa ditt perfekta liv med deras hjälp.

Du kommer inse att Gud aldrig stänger en dörr förrän han öppnar en annan, och du måste tro att goda saker händer goda människor.

En bra man kommer att dyka upp i ditt liv snabbare än du tror, och du kommer äntligen få det du längtat efter, precis som jag. Du kommer att hitta en man vars kärlek känns som ditt hem.

Jag Saknar Mitt Ex Och Dessa 12 Saker Hjälpte Mig Att Lindra Smärtan