Skip to Content

Hur Man Kommer Ut Ur Friendzone: 5 Steg Som Hjälper Dig Fly!

Hur Man Kommer Ut Ur Friendzone: 5 Steg Som Hjälper Dig Fly!

Att fastna i friendzone suger. Tro mig, jag vet. Jag har varit där många gånger. Ju längre du stannar där desto mer kommer det att göra ont.

Det finns dock ingen snabb lösning för att lösa det här. Du måste göra några drastiska förändringar om du vill ha någon chans att förändra själva dynamiken i det här obalanserade “vänskaps avtalet”.

Ni har en obalanserad vänskap

kvinnan hjälper mannen att packa

Just nu är ert vänskap obalanserat. Det betyder att du vill ha något från den här killen som han för närvarande inte kan ge dig – en sexuell relation.

Å andra sidan så får han allt han vill ha av detta förhållande – att ha dig som en stödjande vän.

Alla relationer, oavsett om de är platoniska eller sexuella, fungerar på basisen “quid pro quo”. Det är en överenskommelse om att ge och ta.

Du investerar alltså vad du är villig att ge för att få det du vill ha i gengäld från den andra personen.

Just nu så använder den här killen dig för att få exakt vad han vill ha, en vän. Om så är fallet så är det enda sättet att komma ut ur friendzonen att förändra relationens dynamik helt och hållet.

Då gäller det att du också utvärderar din roll igen. Först då kan du börja balansera skalorna igen.

Att uttrycka sitt sexuella intresse

en man med hatt och en kvinna som sitter och dricker kaffe på ett kafé

Någonstans längs linjen gjorde du inte dina sexuella avsikter tydliga. Det handlar om felkommunikation helt enkelt.

Killen som du gillar antog att du bara ville vara vänner och så formades eran relation också. Dina handlingar och vanor sätter dig i friendzone, inte hans.

Du befinner dig i friendzonen eftersom du antingen inte lyckats göra ett försök eller så berättade du inte hur du verkligen känner dig.

Det enklaste sättet att undvika vänzonen är att uttrycka din sexuella avsikt tidigt i interaktionen.

Oavsett om det handlar om komplimanger eller flirting, det är bättre att du vet var du står snarare än att slösa bort din tid med någon som inte vill ha dig.

Så hur tar jag mig ut ur friendzonen?

Steg 1.

en sorglig kvinna som sitter i mörkret och tittar på sin mobiltelefon

Steg 1 kräver en fullständig skiftning i förhållandet. Något drastiskt måste hända för att byta dynamiken och rollerna i det här obalanserade förhållandet.

Det du behöver göra är att se till att få utrymme. Mycket utrymme. Att skapa utrymme mellan er kommer helt och hållet att vända runt dynamiken och ge den momentum förändringen du behöver för att balansera skalorna.

Även om det må vara svårt att distansera dig från den här killen, kom ihåg att det bara är tillfälligt. Du måste vara villig att gå iväg från det här förhållandet om du inte får det du vill ha och behöver.

Bra sätt att få lite utrymme är:

– Sluta svara på SMS direkt, sluta ringa och ta emot hans samtal.

– Sluta träffas

– Sluta gör saker åt honom

När du börjar göra detta så kommunicerar du subtilt att du har annat coolt skit som händer i ditt liv och att du är för upptagen.

Steg ett är extremt kraftfullt och ju mer självdisciplin du har desto mer troligt är det att du kommer att fly från vänzonen.

Genom att skapa utrymme så bygger du upp nyfikenhet och mysterium. Han börjar se dig som en efterfrågad tjej. Det är ju den vändpunkten du behöver för att skifta momentumet i förhållandet.

Steg 2.

en kvinna tar ett selfiefoto när hon hoppar i poolen

Medans du tillämpar STEG 1 och skapar utrymme, använd tiden klokt för självförbättring. Det här är tid som du får för att återuppfinna dig själv som en mycket önskvärd kvinna.

Målet med STEG 2 är att få den här killen att ändra perspektiv om dig. Du vill bli någon som han tycker är attraktiv.

Det här kräver mycket ansträngning från din sida. När du håller på att skapar utrymme så kan du inte bara se ut som att du är upptagen, du måste faktiskt vara upptagen!

Självförbättring är absolut nödvändigt om du vill att den här killen ska bli sexuellt lockad av dig. Så gå till gymmet, utöka din sociala cirkel, ta upp hobbyn du alltid har drömt om.

Vad du än gör, se till att dokumentera det på Instagram så att han kan se förvandlingen.

Denna driftstopp är den perfekta tiden att lära sig förförelse och jobba på att bli “flickvänsmaterial”. Eftersom du måste vara 100% förberedd när du träffar honom igen i STEG 4.

Steg 3.

en man kysser en leende svart kvinna på pannan

Skapa en sorts tävling. Gå ut och träffa andra killar. Det är inte hälsosamt att vara besatt över en kille, du måste se vilka andra möjligheter som finns där ute.

Genom att göra detta så kanske du inser att killen som du tidigare satte på en piedestal egentligen inte är så speciell.

Det kan ha hänt att du i din fas av självförbättring upptäckte att du kan träffa en kille som är mycket bättre lämpad för dig, någon som gillar dig tillbaka och som är redo för en lojal och kärleksfull relation.

Vad som än händer, att skapa konkurrens genom att träffa andra killar är en win-win situation. Du kommer att träffa fantastiska nya män och förbättra dina datingförmågor.

Män är i sin natur konkurrenskraftiga och lite avundsjukhet skadar aldrig någon. Som ett direkt resultat av detta kommer du sannolikt att se en dramatisk förändring i hans beteende.

Han börjar tävla om din uppmärksamhet och undra vilka dessa killar som du dejtar är.

Det är viktigt att notera, medan du går från STEG1-3 så måste du förbli otillgänglig för vänzonkillen så mycket som möjligt. Håll alla era interaktioner på minimum och upprätthåll lockelsen av mysterium.

Steg 4.

en kvinna flörtar med en man över vin

Det är dags att åter engagera sig med den här killen och träffa honom i person. Den här gången kommer du dock att spela saker MYCKET mer annorlunda.

Om du gör allt strikt enligt boken så kommer du att inte att du inte behöver den här killen längre. Du har kontrollen över interaktionen och du kan få vad du vill ha ut ur den.

Dynamiken i förhållandet har förändrats. Det är inte längre upp till honom när och var ni träffas. Du är den som är i kontroll nu.

Ett nytt utseende. Oavsett om det handlar om en ny frisyr, modekänsla, tatuering eller smycken. Visa att du är en förändrad kvinna, fysiskt. Detta kommer att bygga hans intriger och nyfikenhet.

Han kommer att undra vad i helvete hände med dig under den tiden ni var isär. Då kommer han också att börja se dig i ett annat ljus.

Var mindre tillgänglig. Du har inte mycket tid just nu. Den här killen är inte din prioritet längre, så var villig att gå bort.

Berätta för honom att du är upptagen och var inte rädd för att avbryta planer som ni har om något viktigare kommer upp.

Få honom att göra DIG tjänster. Om han verkligen vill vara i ditt liv så måste han kämpa för ditt godkännande. Flirta med honom och reta honom konstant.

Riskera lite genom att bete dig för flörtigt, du har ingenting att förlora eller hur? Du behöver inte honom som en vän längre, det är dags att ta lite chanser.

Steg 5.

ett kärleksfullt par som gillar på gatan

Uttryck din sexuella lust. Acceptera att det här steget kan gå lite hursomhelst. Du måste riskera motgångar och vara beredd på avslag.

Det sista steget i “hur man tar sig ut ur vän zonen” är att uttrycka dina sexuella avsikter. Vad är egentligen det värsta som kan hända om han avvisar dig?

Han kanske backar undan från kyssen eller berättar för några av sina vänner men egentligen är det ju inte så farligt.

Du kommer faktiskt att bli lättad över att äntligen veta hur saker och ting ligger till. Det är upplyftande!

Att avslöja dina känslor och riskera avslag kan kännas läskigt. Om han gillar dig tillbaka så är ni på bra väg att bli pojkvän och flickvän.

Du kan då sluta med alla gissningsspel och istället njuta av kärleken. Om han avvisar dig kan du åtminstone sluta slösa bort din tid. Du kan gå vidare, ha kvar den kunskapen du samlat och det kan också vara positivt!

Du kan inte ta några genvägar och hoppa rakt till mållinjen. Så INGEN överraskning kyss och du bör definitivt inte spilla ditt hjärta.

Du måste skydda dig själv från att bli skadad. Om du beter dig för på så kommer du bara att skrämma bort honom och det vill vi ju inte.

Kom ihåg, självdisciplin är nyckeln bakom din flykt från friendzonen. En kategorisk förändring av eran dynamik är nödvändig. Var inte rädd att träffa andra killar och ha lite utrymme så att du kan växa som en person. Lycka till!

Hur Man Kommer Ut Ur Friendzone: 5 Steg Som Hjälper Dig Fly!