Skip to Content

Till Tjejen Med Ett Mjukt Hjärta: Han Kommer Aldrig Att Förändras

Till Tjejen Med Ett Mjukt Hjärta: Han Kommer Aldrig Att Förändras

Jag vet att ditt hjärta är kärleksfullt och att du fortfarande tror att det finns något bra i honom. Du ser förbi alla hans brister.

Du fortsätter att förlåta honom för allt, även om du aldrig hör honom be om ursäkt. Du stannar kvar, du fortsätter att stanna kvar vid det som en gång varit, för du tror att din kärlek kommer att förändra honom.

Det du inte vill erkänna för dig själv, är att ingenting kommer att förändras. Oavsett hur mycket du försöker. Oavsett vad du gör annorlunda.

Oavsett hur många gånger han säger att han kommer att förändras. Han kommer alltid att förbli likadan. Hans beteende kommer aldrig att förändras, eftersom han tror att han har rätt till dig och din kärlek, oavsett vad.

Han tar dig förgivet. Han vet hur mycket du bryr dig. Han vet att du har förlåtit honom otaliga gånger tidigare. Så han litar på ditt mjuka hjärta för att ursäkta det oförlåtliga, även i framtiden.

Du är redan utmattad. Han har tagit slut på dina känslor. Han förvandlade dina tårar till vattenfall, när han egentligen inte borde ha varit orsaken till dem, från första början.

deprimerad tankeväckande ung kvinna som mår dåligt hemma

Ändå är du kvar. I hopp om att han kommer att bli den mannen du föll för och en gång kände.

Men den mannen finns inte. Allt var en fasad. Han låtsades vara bra, för att locka dig till hans värld av lögner.

Han fick dig att tro att du kunde lita på honom, att han fanns där när något dåligt hände, han hav dig uppmärksamhet och kärlek. Han låtsades vara någon han egentligen inte var.

Han ville att du skulle känna dig säker. Han ville att du skulle falla för honom så pass djupt, så att han kunde vända alla dina känslor mot dig.

Det ögonblick då han insåg att du verkligen älskade honom, var det ögonblick som hand beteende förändrades. Plötsligt hade han aldrig tid för dig; han var alltid upptagen med något annat.

All den kärlek och uppmärksamhet som ni gav varandra i början av förhållandet, blev helt plötsligt ensidigt. Det var upp till dig att fortsätta.

en vacker ung flicka som sitter ensam i parken

Det var upp till dig, att göra allt som var nödvändigt. Men på något sätt såg han inte det, eller så vägrade han att erkänna det. Han tog allt du gav honom.

Han brydde sig inte om att prioritera dig. Han var den som fick dig att lägga alla dina problem åt sidan, för att koncentrera dig på hans problem. Han belastade dig med sina problem.

Du tog dem som om de var dina egna. Du gjorde allt du kunde för att försöka hjälpa honom. Men det räckte aldrig.

Ingenting du någonsin gjorde var tillräckligt. Han ville alltid ha mer. Och när han såg att han hade tagit något för långt, skulle han sakta ner lite, och charma ditt mjuka hjärta och låtsas som att ingenting har hänt.

Efter ett tag, efter att du börjat känna dig älskad igen, skulle han komma tillbaka till sitt gamla ”jag”.

Din relation med honom är som en förtrollad cirkel, mestadels uppbyggd av smärta, med glimtar av lycka. Och dessa glimtar är allt som du håller dig fast vid.

kvinna i svart kappa med röd läppstift

Du baserar din framtid på dem. Du bygger dina hopp på dem. Du tror fortfarande att han är en bra person inifrån och att han kommer att förändras.

Men den sorliga sanningen är att han aldrig kommer att förändras. Han behöver inte göra det. Han har det bra som det är nu. Han gillar att ha någon som du är, runt sig.

Någon som kommer att vara hans bästa vän och hans älskare. Någon som stöder honom och alltid finns bakom ryggen. Någon som skulle offra sin egen lycka, för hans skull.

Någon som ger honom allt, utan att förvänta sig något tillbaka.

Han är bekväm i den här situationen. Han har allt som han behöver. Du är den som känner dig dålig och som är utnyttjad. Du är den som är desperat och vill att han ska förändras.

Men, han kommer aldrig att göra det. Han kommer alltid att förbli densamma.

kvinna som står ensam och tänker nära vatten

Han kan inget annat sätt. All kärlek du tror att han har gett dig, även om du inte ser den så ofta, så är det endast hans verktyg för manipulation.

Han vill ha din kärlek, empati och styrka, så att han kan ta det. Tyvärr är den enda personen han älskar, sig själv, och han kan inte ge dig någonting tillbaka av det du ger honom.

Om du är kvar hos honom, förändras ingenting. Ingenting kommer någonsin att bli bättre. Du kommer att känna dig mer ensam än vad du skulle vara på egen hand.

Tårarna kommer att falla igen och ditt mjuka hjärta kommer att gå sönder av brist på kärlek. Han kommer aldrig att kunna ge dig allt du ger honom. Att stanna kvar, ger dig bara mer smärta.

Han fortsätter bara att bryta dig, bit för bit, tills han förstör dig helt.

Om du stannar kvar, kommer du aldrig att bli lycklig. Han har det inte i sig – att göra dig lycklig. Det är därför det är dags att du själv tar tag i din lycka. Du måste vara starkare än vad du är.

ledsen kvinna med tvåfärgat hår

Du måste älska dig själv så mycket som du älskar honom, och ännu mer. Du måste tänka på dig själv, och sätta dig själv på första plats, eftersom ingen annan kommer att göra det.

Ser du inte att du förtjänar så mycket mer? Du förtjänar allt du ger. Du förtjänar det med någon annan, någon som ser dig som den dyrbara personen du egentligen är. Du gav ditt hjärta till fel person.

Det hjärtat slår bara med hopp om förändring – förändring som aldrig kommer att ske.

Så, snälla sluta hoppas att han kommer att förändras, för innerst inne vet du att han aldrig kommer att göra det. Det är helt upp till dig nu. Du måste sluta ge honom oändliga chanser.

Han kommer att slösa bort dem alla. Du måste sluta slösa bort ditt liv, din energi och din kärlek på någon som inte är värd det. Du måste inse att du förtjänar att bli älskad. Du måste börja älska dig själv mer.

Till Tjejen Med Ett Mjukt Hjärta: Han Kommer Aldrig Att Förändras