Skip to Content

Hon Förändrades På 5 Olika Sätt Efter Känslomässig Misshandel I Förhållandet

Hon Förändrades På 5 Olika Sätt Efter Känslomässig Misshandel I Förhållandet

Att lämna ett förhållande med känsomässig misshandel är det svåraste besluten för ett offer att ta. Det är ett stort steg att ta och det kräver mycket mod och styrka.

Oturligt nog så slutar inte problemen i samma ögonblick du lämnar din förövare. Sanningen är att ett destruktivt förhållande som detta, ofta lämnar permanenta ärr på personen som fick utstå misshandeln.

Det är precis det som hände den här tjejen – den känslomässiga misshandelh hon fick utstå i förhållandet förändrade henne på fler sätt än du anar.

1. Hon har svårt för att lita på människor

orolig kvinna som bär röd kappa som står utomhus

Varje kvinna som fått utstå någon form av misshandel, även känslomässig, har mycket svårt för att lita på människor när hon väl bryter sig ut ur ett destruktivt förhållande.

Men det här är någonting helt normalt – personen hon älskade över allt annat och den som hon kunde lägga sitt liv på, var den som gjorde hennes liv till ett levande helvete.

Så vad kan vi egentligen förvänta oss av någon annan? Det här var mannen som lovade att älska henne, mannen som hon trodde att hon skulle tillbringa resten av sitt liv med och det slutade med att han förråde henne totalt.

Naturligtvis så tror hon att alla andra är precis likadana. Hon är övertygad om att varje kille hon möter har för avsikt att såra henne och krossa hennes hjärta, om igen.

Oavsett vilket, så gäller detta inte bara männen hon möter – hon känner likadant för nästan alla i sin omgivning.

Allt som den här tjejen gick igenom fick henne att tro att det inte finns en enda person i hela världen som hon kan lita på och räkna med.

Förutom det, det värsta är att hon inte litar på sig själv längre. Hon gjorde ett felaktigt val en gång vilketinnebär att hon inte är särskilt bra i sin bedömning av människor.

Den här tjejen litar inte längre på sin egen magkänsla eller intuition och hon ifrågasätter alla beslut hon tar i tron att de är fel beslut.

2. Hon har en snedvriden syn på kärleken

orolig allvarlig kvinna tittar på avstånd

Efter allt som hänt är den här tjejen inte så säker på vad sann kärlek innebär längre. Allt hon har trott på och allt det hon trott var kärlek visade sig vara fel.

Den här tjejen är övertygad om att hon inte ens skulle känna igen killen om han så dök upp mitt framför näsan på henne.

Hon är rädd för att hon skulle fortsätta med det destruktiva beteendet i all evighet och att hon aldrig skulle lyckas programera om sin hjärna och uppleva kärleken på rätt sätt igen.

3. Hon blev på sin vakt

Härlig kvinna i svartvit klänning som går på gatan

Likt de flesta misshandelsoffer, blev den här tjejen verkligen på sin vakt när det gällde nya bekantskaper. Hon har varit i helvetet och tillbaka och hon visste att hon behövde beskydda sitt sårbara hjärta från att krossas än en gång.

Det enda sättet hon visste var att bygga höga, tjocka murar runt det och bete sig hjärtlöst mot alla. Det enda sättet hon kunde göra det på var att vara på sin vakt och inte låta någon se hennes sårbarhet, någonsin mer.

Det var exakt det hon gjorde – hon blev en skygg person som inte öppnade sitt hjärta för kärleken. En tjej som sände sig själv till ett liv i ensamhet i rädslan för att någonsin bli sårad igen.

4. Hon är inte säker på att hon någonsin kommer att hitta kärleken igen

allvarlig ung kvinna tittar bort

En annan sak som förändrades i den här tjejen är att hon gav upp hoppet om kärleken.

Innan den här giftige mannen kom in i hennes liv tänkte hon på kärleken som en saga och hon var starkt övertygad om att hennes “lyckliga i alla sina dagar” skulle komma förr eller senare.

Vilket som, efter alla förödmjukelser och förolömpningar hon varit med om, började hon djupt inombords tro att hon inte var ämnad att känna kärlek.

Efter att hennes plågoande i åratal intalat henne att ingen kunde älska henne så började hon att tro honom.

Den här tjejen slutade tro på kärleken och att själsfrände existerar. Istället blev hon sarkastisk och övertygad om att hon aldrig skulle hitta någon som skulle behandla henne bättre än hennes ex gjort.

5. Men hon är starkare än hon någonsin varit tidigare

lugn stark kvinna andas djupt

Men, trots allt dåligt som hennes destruktiva förhållande åsamkat henne, så fanns det ändå någonting gott det förde med sig – hon blev starkare än hon någonsin varit tidigare.

Hon insåg att det inte fanns någonting hon inte skulle kunna klara av och att hon alltid skulle överleva, oavsett vad livet hade i beredskap åt henne.

Den här tjejen blev sin egen hjälte. Hon insåg att hon kunde klara sig själv och att hon är komplett, utan en man vid sin sida.

En sak är dock säker – det här förhållandet gjorde att hon blev en tjej som inte nöjer sig med mindre. En tjej som vet vad hon förtjänar och en tjej som älskar sig själv mer än någonting annat.

Hon förändrades på 5 olika sätt efter känslomässig misshandel i förhållandet