Skip to Content

Efterdyningarna Av Att Dejta En Narcissist

Efterdyningarna Av Att Dejta En Narcissist

Vad ingen berättar om narcissister är att de är riktigt bra på förklädnad och en tjej som dejtar en narcissist kommer aldrig att vara medveten om att hon träffar en tills det är för sent.

Tills dess att hon är ensam, krossad och dränerad och får plocka upp bitarna av sig själv. Och det kommer att ta henne en hel del tid att läka eftersom efterdyningarna av att dejta en narcissist är enorma.

En tjej som dejtar en narcissist kommer att få sitt eget värde krossat. Som efterdyning av att dejta en narcissist kommer denna tjej att vara helt förlorad.

Hon kommer att ha mycket låg självkänsla – om den finns någon kvar efter att narcissisten är klar med henne.

Hon kommer att förlora sin värdighet, allt värde och all tro som hon hade i sig innan en narcissist kom in i hennes liv.

En tjej som dejtar en narcissist kommer att vara sårbar och rädd hela tiden.

Konsekvenserna av att dejta en sådan giftig kille blir så synlig eftersom hon kommer försöka sitt bästa för att dölja att dölja att hon är rädd eller att allt i denna värld berör henne, men hon kommer inte klara det.

affärsman som bär solglasögon

Allt med henne, hennes ögon, hur hon beter sig när någon ny närmar sig henne – allt kommer tyda på att hon är så utsatt hon kan bli, på grund av hennes förflutna.

En tjej som dejtar en narcissist kommer bara att le eftersom hon måste. Hon kommer inte vilja le, men för att inte göra de som bryr sig om henne oroade, klistar hon på ett leende.

Hon har glömt hur lycka känns och hon har inte lett från öra till öra på väldigt länge. Det är priset hon fick betala för att välkomnade narcissisten in i hennes liv.

En tjej som dejtar en narcissist kommer att undvika att prata om vad som hände. Hon kommer att utveckla någon form av egen försvarsmekanism.

Hon kommer att bli sluten, hon kommer att undvika människor och hon kommer att försöka hålla sig upptagen för att glömma helvetet hon har gått igenom och helvetet hon lever genom efterdyningarna att dejta en narcissist.

En tjej som dejtar en narcissist kommer att ha ångest och depression som sina bästa vänner.

Hon kanske inte har varit så här i början, hon kanske inte har varit ängslig eller deprimerad, men att dejta en narcissist kommer inte utan en prislapp.

man som kör gul bil

Vanligtvis kommer ångest och depression som biverkningar av ett giftigt förhållande och det tar henne ganska länge innan hon börjar känna sig normal igen.

Att återhämta sig från en narcissist och överleva efterdyningarna från att dejta en narcissist blir inte lätt.

Läkningen kommer bli en hård och lång process, och många människor förstår inte varför det tar så lång tid och varför hon inte “bara kommer över det”.

Bara de som bryr sig tillräckligt mycket kommer faktiskt bry sig om att stanna så länge hon behöver dem.

Bara de som verkligen älskar henne kommer att vara med henne hela tiden och kommer att vara hennes största stöd eftersom hon aldrig kommer kunna klara sig ensam.

Tjejen som dejtade en narcissist glömde bort det goda i människor.

Du kan inte riktigt sätta fingret på det eftersom du förmodligen aldrig har upplevt någonting liknande och du har tur att du sluppit.

Tyvärr gjorde inte hon det. Hon föll för fel kille och hon förlorade så mycket. Men den värsta delen är att hon inte tror att det finns fler bra människor där ute.

Hon kan bara inte se det, eftersom hennes förflutna tvingar henne att se hennes plågor i varje person hon möter.

man som bär svart klocka

Hon återhämtar sig inte från förlorad kärlek eller ens misslyckande av ett förhållande men från krigföring.

Hon kommer inte kunna komma över vad som hände med henne i första taget. Hon behöver mer tid än du tror.

Och din otålighet kommer bara att skada henne. Om du inte hjälper henne, gör inte saken värre genom att döma henne.

Tror du att hon inte vill vara normal eller glad eller hur hon var innan hon hamnade i narcissistens klor? Hon skulle gärna, men hon vet inte hur.

Hon behöver ständig trygghet. Hon glömde för länge sedan hur det känns att vara orädd – hur det känns att inte vara rädd eller inte behöva vara försiktig.

Hon glömde hur det känns att inte förutse något dåligt.

Därför behöver hon höra från dig hela tiden hur mardrömmen är över och hur allt kommer att bli bra.

Hon behöver höra från dig hur hon inte behöver vara rädd och att hon inte behöver oroa sig för att du alltid kommer vara där för att vara hennes klippa.

Hon kommer ha svårt att lita på människor.

säker man på sin telefon

Hennes förflutna lärde henne att inte lita på någon eftersom den som hon trodde var närmast henne, drev henne närmast helvetet.

Det är därför hon kommer att vara tveksam när någon ny försöker komma in i hennes liv.

Hon kommer alltid ha misstankar mot goda gärningar mot henne och tro att hon kommer behöva betala för det senare – Och hon kommer verkligen behöva betala för det.

Hon behöver lite tid innan hon välkomnar någon ny i sitt liv eller bestämmer sig för att älska. Kärlek är nu en mycket märklig och okänd känsla för henne.

Vad hon en gång tyckte var kärlek blev den giftigaste känslan hon känt som gjorde henne till en fånge i hennes egna plågor.

Hon kommer inte tillåta sig att utveckla känslor gentemot någon – än mindre känslan av kärlek. Det är så trasig hon är.

Hon ber konstant om ursäkt. Eftersom hon har gått igenom helvetet, kommer hon ha ett behov av att be om ursäkt – även för de saker hon inte behöver be om ursäkt för.

Hon lärde sig att det bästa sättet att undvika känslomässiga misslyckanden är att ta all skuld och det var det hon gjorde när hon dejtade en narcissist.

säker ung man går

Det här är något som hon kommer att ha svårt att sluta med, så bli inte förvånad när du hör henne säga “Jag är så ledsen” för det minsta eftersom det är hennes defensiva mekanism och det tar ett tag innan hon blir av med det.

Hon kommer gömma sina känslor. I sitt tidigare förhållande med en narcissist, kom “att känna” alltid med ett pris.

Ju mer hon visade sina känslor desto sämre behandlade han henne. Därför kan du aldrig se vad hon verkligen känner.

Hon kommer vara rädd för att verka för klängig, för känslomässig, alltför känslig eller tråkig med alla de känslor som hon har.

Hon kommer vara rädd att du inte förstår så hon tar den “lätta” vägen genom att alltid välja att hålla inne sina känslor.

Ingenting i processen att återhämta sig blir lätt. Hon kommer att ha frekventa humörsvängningar.

Ofta vill hon vara isolerad och hon kommer skydda sitt hjärta mer än du någonsin har sett förut.

man med ryggsäck som sitter på berget

Hon behöver ständig trygghet – du måste bevisa för henne dagligen att du är där, att du inte lämnar och att du förstår vad som hände henne.

Du måste visa henne att hon inte är ensam, att du bryr dig och tillsammans kan ni övervinna allt.

Hon behöver mycket tid och hon blir aldrig den person du vill att hon ska vara. Allt detta kommer att vara överväldigande ibland.

Men det kommer att vara värt det. Det är inte hennes fel att hon är så som hon är nu. Hon vet bara inte hur man lever annorlunda.

Hon är en fantastisk person – eller åtminstone var hon det innan hon föll in i narcissistens klor – men hon kan bli bättre.

Det kommer krävas mycket arbete, men hon kan bli en vanlig människa trots allt.

Hon behöver någon som kan visa henne att det finns bra människor i den här världen.

Hon förtjänar någon som inte bara pratar med henne, utan även finns där för henne, som ger henne löften och faktiskt håller dem.

man som bär glasögon som sitter i soffan

Hon behöver någon som sätter henne i första rummet efter att hon varit åsidosatt under en sån lång tid.

Hon behöver någon som bevisar för henne att hon spelar roll och någon som kan ge henne en axel att gråta mot.

Hon behöver någon som hjälper henne att läka och som visar henne att det finns mer i hennes liv än vad hon gick igenom med sin narcissist.

Hon behöver en bra kille för att äntligen bryta sig undan efterdyningarna av att dejta en narcissist.

Så om du bryr dig, bryr dig tillräckligt för att vara nästa bra kille för henne. Hon förtjänar att få den kärlek hon gav till fel person. Hon förtjänar att betyda något.

Det finns fortfarande en fantastisk tjej i henne.

Det finns fortfarande en tjej som är redo att erövra världen och som är menad att leva livet till fullo – det är bara det att denna tjej gömmer sig för tillfället eftersom hon gick sönder och nu är hon rädd.

Visa henne att hon inte har något att vara rädd för och alla dina försök kommer kännas vettiga när hon har återhämtat sig.

Efterdyningarna Av Att Dejta En Narcissist