Skip to Content

6 Anledningar Till Att Du Inte Kan Vara “Bara Vänner” Med Någon Du En Gång Älskade

6 Anledningar Till Att Du Inte Kan Vara “Bara Vänner” Med Någon Du En Gång Älskade

Att vara eller inte vara? Att vara vänner med någon du en gång älskade eller, snarare, att inte vara det? Det är en oundviklig fråga som upptar våra tankar efter ett uppbrott.

Ibland är vi inte ens medvetna om det och vi överväger tanken om att upprätthålla vänskapen med dem eftersom vi är rädda för att helt förlora dem från vårt liv.

När kärlek “tar slut”, kommer det på något sätt naturligt för oss att tänka på vänskap med den person som vi en gång delat allting med.

Men i de allra flesta fall är det inte en lika bra en idé som det kan tyckas.

Att fortsätta vara vänner med någon du en gång älskat innebär att du tar bort det förflutna som ni två delar tillsammans och inte längre göra någonting med dem som inte är relaterat till att vara vänner (utom om ni är knullkompisar).

6 Anledningar till att du inte kan vara “bara vänner” med någon du en gång älskade

1. Du behöver tid att sörja

vän tröstande ledsen kvinna

Den främsta orsaken till att du inte kan vara “bara vänner” med den personen är att du behöver tid att sörja.

Det spelar ingen roll om din partner är den som tog initiativ till uppbrottet eller om det kanske var du, du behöver bara lite tid ensam för att förstå situationen och läka ordentligt.

Och om ni fortsätter vara vänner med varandra, kommer du aldrig att kunna läka dig själv.

Du kommer aldrig att kunna leva i frid och harmoni med dig själv eftersom beslutet att behålla vänskapen med dem kommer att hemsöka dig.

2. Ni har varit intima

lyckligt par som lägger på sängen

Intimitet är något som vi inte bör ta för givet eftersom det är en kraftfull kraft som förbinder oss med ett annat mänskligt väsen.

Och när du en gång varit på, är det svårt att koppla bort det. Det är svårt att glömma lukten av hans hår, hur han kyssar eller håller om dig.

När du delar ditt hjärta och din intimitet med någon blir de automatiskt en del av dig och därför är det nästan omöjligt att helt plötsligt skifta till att vara “bara vänner”.

Du kommer alltid att ha lite déjà vu-känsla och de kommer alltid påminna dig om vad ni två brukade ha.

3. Du kommer inte att kunna gå vidare

orolig kvinna som står vid väggen

Om du bestämmer dig för att behålla vänskapen med dem, kommer du aldrig att kunna gå vidare. Du kommer att leva i det förflutna och i nutiden samtidigt.

Och ju längre tid det går desto mer kommer du att dras tillbaka.

Du kommer aldrig att kunna hitta ditt sanna jag och radera ditt förflutna eftersom du kommer att vara upptagen med att tänka på vad som gick fel.

4. Det kan göra din nya partner svartsjuk

arg kvinna som tittar på mannen på gatan

Att upprätthålla vänskapen med ditt ex kan kraftigt påverka din nya, potentiella partner.

Han kan bli svartsjuk och börja ifrågasätta om du har kommit över honom eller inte.

Och det kommer att påverka deras sätt att uppträda och tända deras svartsjuka trots att de inte är den typen av person.

De kommer aldrig att vara 100% säkra på att du inte kommer att ändra dig och gå tillbaka med ditt ex och det kommer att orsaka stress och onödiga bråk med din nya, potentiella partner.

5. Du kommer att åka på en ständig känslomässig berg- och dalbana

ung orolig kvinna som står i naturen

Om du fortsätter vara vänner med någon du en gång älskade, så var beredd att åka på en ständig känslomässig berg- och dalbana.

Du kommer att ha blandade känslor om allting. Deras handlingar kommer att påminna dig om era lyckliga stunder tillsammans och det kommer att få dig att ifrågasätta ert beslut att gå isär.

Känslor är verkligen knepiga och vår hjärna glömmer aldrig någonting.

Även ett ord som han yttrade för länge sedan kan utlösa vissa känslor inom dig och få dig att känna sig vilsen och förvirrad. Det beror på att din hjärna inte förstår att det är över.

Din hjärna är programmerad för att njuta av de saker ni brukade njuta av tidigare och det är därför dina känslor kan dyka upp när du minst förväntar dig dem.

Och du kommer att vara i en konstant labyrint där du kommer att ifrågasätta allting.

6. Folk kan få fel uppfattning

familj att ha kul tillsammans

Dina vänner och familj kan bli förvirrade av det med. De kommer kanske att tro att ni försöker återförenas och det är därför som de kommer att börja fråga dig onödiga frågor.

Att försvara dina handlingar med att era avsikter är uteslutande vänskapliga kommer inte att övertyga dem.

Och det är verkligen frustrerande när du behöver försvara alla dina handlingar och tänka på dem.

För dig kan det att vara “bara vänner” betyda något helt annat än vad de tror och i det här fallet skulle det vara ett mycket bättre alternativ att hålla dig borta från ditt ex helt och hållet.

6 Anledningar Till Att Du Inte Kan Vara “bara Vänner” Med Någon Du En Gång Älskade