Skip to Content

Detta Är Vad Som Händer När Du Äntligen Gör Dig Av Med En Manipulativ Narcissist

Detta Är Vad Som Händer När Du Äntligen Gör Dig Av Med En Manipulativ Narcissist

Att lämna ett narcissistiskt förhållande är extremt svårt. Den ljugande idioten tar bort din självkänsla och självrespekt.

När du är färdig med honom har du inte styrkan att gå vidare. Att lita på människor är det sista du gör.

Först efter att du har överlevt den långa och smärtsamma läkningsprocessen och när du inser att det inte var ditt fel att det inte fungerade och att han fick dig att tro på saker som inte var sanna, kan du se på livet från en annan vinkel.

Narcissistiska relationer är beroendeframkallande.

Du blir van vid din misshandel och det blir ditt liv. Han blir som en drog du behöver ta varje dag, annars hamnar du i kris.

Hans förolämpningar och manipuleringar blir den luft som du andas och du vill inte kvävas. Därför stannar du.

Narcissistiska relationer är utmanande.

Vissa kvinnor stannar i sina förhållanden, trots att de är olyckliga eftersom de fortsätter hoppas att saker kommer förändras.

De klamrar sig fast vid tanken att de kommer förändra honom och göra honom till en bättre person.

ledsen vacker kvinna

Och faktiskt är narcissister så bra skådespelare att de vet precis rätt ögonblick att låtsas att de har förändrats – det ögonblick då kvinnan har fått nog och än en gång manipulerar han henne till att stanna.

Narcissistiska förhållanden är förödmjukande.

Dessa människor tar bort allt positivt med dig. De tar din vilja att leva.

De skyfflar bort dig i ett hörn utan hopp om att komma därifrån. Du fortsätter bara runt i cirklar och hoppas att du kommer hitta vägen men det händer aldrig.

Han förvandlar dig till en skugga av den kvinna du en gång var.

Han tar bort allt du hade och skapar en kvinna av hans smak – den han kan kontrollera och slutligen förstöra.

Men en person kan bara ta en viss mängd missbruk. Alla kvinnor sätter stopp för detta beteende så småningom.

Narcissister får dem till en punkt där de inte bryr sig om vad som kommer hända med dem.

De är inte rädda längre och deras medvetenhet kickar in. Den lilla styrkan de har kvar tar sig ut och de gör sig äntligen av med idioten.

Men kampen slutar inte där. Det är bara början på resan. Det var bara det första steget som de var modiga nog att ta.

ung kvinna sitter ensam

Nu kommer den svåra delen. Alla kvinnor som hade styrkan att bryta sig undan ett narcissistiskt förhållande står inför återupptäckten av kärleken till sig själva.

De står inför utmaningen att finna sin egen respekt och förlåta sig för att de trott på alla narcissistiska lögner och manipuleringar hittills.

Kvinnor måste hantera läkningen och bekämpa hans försök att få tillbaka dem. Du förstår, narcissister kan inte leva utan sina offer.

De måste ha någon att livnära sig på. De måste ha någon som är deras slagpåse, någon som kommer få dem att må bättre och någon att avreagera sig på.

Och de kommer försöka med allt de har för att få dig tillbaka.

Det här är vad du kan förvänta dig när du äntligen gör dig av med en narcissist:

1. Han kommer förfölja och trakassera dig

kvinna som bär ullgrön tröja

Varje normal person skulle förstå, om inte direkt så efter en tid, att du var tvungen att lämna ett förhållande som orsakade dig mer lidande än lycka.

Men till skillnad från vanliga människor kommer en narcissist att se ditt lämnande som om du vinner över honom och han kan inte erkänna nederlaget.

Han kan inte förstå att du var rädd för din egen säkerhet och han kommer se på det som om du övergav honom, men ingen överger en narcissist eftersom han i sina egna ögon är perfekt.

Han ser ert förhållande som en tävling och du vann.

Eftersom han inte kan acceptera det faktum att du gjorde dig av med honom först, kommer han förfölja och trakassera dig i flera månader och kanske till och med år efter att ni brutit upp.

Han förföljer dig på sociala medier, kommer hem till dig, skickar sms, ringer dig eller till och med använder någon annan för att försöka manipulera dig till att komma tillbaka till honom.

Han är redo att göra bokstavligen vad som helst, från att hacka sig in i din dator till att lura och hota dig.

2. Han kommer att skylla dig för allting

ung sorglig tankeväckande kvinna på gatan

I början betedde han sig som att han hade tur att ha dig och att du är en sådan välsignelse.

Han agerade som om han var superlycklig över att ha vunnit någon så bra som du. Men när relationen vänder och han börjar visa sitt riktiga ansikte, försämras saker.

På grund av det kommer han att skylla på dig. Han kommer komma med dumma ursäkter för att det är ditt fel att eran relation har blivit dålig. Anledningen är helt irrelevant.

Det som är viktigt är att allt är ditt fel.

Det är så chockerande och skadligt och narcissister gör det bara för att de ser att det inte finns en chans att ni två någonsin kommer bli tillsammans igen, så de ser till att rentvå sig själv och lurar sig själv att tro att de inte gjort något fel.

3. Efter uppbrott-triangel

ung kvinna sitter i caffe

Han kommer medvetet skapa en kärlekstriangel för att förminska dig och få dig att tänka på tiden när du var med honom.

I dessa situationer måste du vara försiktig med sociala medier, undvik det och försök att inte gå till de platser du kan träffa honom.

Det här är verkligen viktigt eftersom du fortfarande är i läkningsprocessen och att se honom eller till och med ett misslyckat försök att göra dig avundsjuk kan få tillbaka din tvivel och brist på respekt.

Du måste se till att du inte har någon kontakt med din narcissist, så du förnekar honom chansen att suga dig tillbaka till helvetet du har bott i.

4. Han kommer ge dig skuld för att stanna

flicka i badkläder på stranden

När du äntligen har gjort dig av med en narcissist kommer han försöka få dig att ändra dig och komma tillbaka till honom.

Han kommer påminna dig om alla de underbara saker han har gjort för dig medans ni var tillsammans, och det var många, men tyvärr hade alla dessa handlingar en baktanke.

Varje gång han gjorde något bra för dig ville han ha något i gengäld. Han kommer trycka upp de här sakerna i ditt ansikte och hoppas att du bara kommer minnas de goda sakerna och ge honom en ny chans.

5. Han kommer få dig att se dålig ut

kvinna sitter på soffan och tittar ut genom fönstret

Du kan inte undvika denna kula.

Du kan inte dölja det faktum att ni bröt upp eftersom narcissisten vill se till att alla vet att det var du som gjorde slut och nu är det dags för dem att välja sida.

Din narcissist vill att du upplever total övergivelse från dina vänner.

Han kommer snacka skit om dig på sociala medier och skvallra om dig när han får chansen.

Han kommer försöka övertyga människor om att du gjorde alla de saker som han faktiskt gjorde mot dig.

Han vill samla så mycket sympati som möjligt och göra dig till den dåliga av er två.

Detta Är Vad Som Händer När Du Äntligen Gör Dig Av Med En Manipulativ Narcissist pinterest