Skip to Content

Det Är Dags Att Släppa Taget Även Fast Du Älskar Honom

Det Är Dags Att Släppa Taget Även Fast Du Älskar Honom

Den rätta personen gör allt bättre, fel person gör allt värre. Ibland upptäcker vi att samma person är kapabel till båda. Relationer som börjar bra slutar ofta i förtvivlan och tårar.

Det är verkligen inget som vi kan förutsäga när förhållandet börjar blomstra.

Du skapar en vision om eran framtid tillsammans. Du drömmer och du bygger förväntan. Du skapar en verklighet som kretsar kring eran relation.

Det är otroligt svårt att släppa taget om någon som betyder så mycket för dig, som förändrade hur du är. Det suger, men det är nödvändigt för att du ska få tillbaka ditt liv på rätt väg.

1. Ta beslutet att släppa taget.

en sorglig tjej i en randig T-shirt

Saker försvinner aldrig på egen hand. Du måste ta ett fast beslut att släppa taget. Om du inte gör det medvetet så kan du lätt själv-sabotera någon ansträngning senare.

Att fatta det medvetna beslutet att släppa taget betyder också att du accepterar att du har ett val.

För att sluta återuppleva den tidigare smärtan, sluta gå igenom detaljerna i eran historia i ditt huvud varje gång du tänker på honom.

Detta är något som kommer att få dig att känna dig mer i kontroll över situationen. Det är också bra för att påminna dig om att du antingen kan hålla fast i smärtan, eller så kan du leva ditt framtida liv utan det.

2. Ta all tid tu behöver.

en orolig kvinna i en klänning står bredvid ett staket

Du har säkerligen hört att “tiden läker alla sår”, det är nonsens. Visst, tiden läker många sår, de flesta till och med, men inte alla.

Vissa sår är så djupa att det enda sättet att ta bort dem är att ta bort dig själv också.

Å andra sidan finner vi ibland att tiden räcker gott och väl. Ibland visar tiden oss att de känslor som vi kände inte var så starka som vi trodde.

Det kan till och med hända att vi tar med oss just de känslorna från ena personen till den andra. Just därför måste du ge tiden en chans.

Även om tiden inte lyckas läka alla dina sår så kommer det säkerligen att lyckas döda smärtan. Det kommer att förvandla alla livliga minnen till en suddig klump.

Det här kanske inte löser ditt problem med att glömma din förra älskar helt och hållet, men det kommer hjälpa på traven säkerligen. Det blir lättare med tiden.

3. Träffa någon ny.

ett porträtt av en sorglig tjej och en leende man

Du behöver inte hoppa i säng med den första personen du träffar, det hjälper inte alls jag lovar. Något som kan hjälpa med återhämtningen är att tillåta dig själv att bli kär i andra människor.

Jag menar såklart inte att du bara ska gå ut och hitta ditt nya livs kärlek, det var säkert svårt nog första gången.

Försök inte att bli kär i en hel person, bli kär i delar av den personen. Låt ditt sinne vandra och din fantasi dra slutsaker som nästan säkert inte ens finns.

När människor förälskas i någon så är det i början inte den djupa typen av kärlek som de flesta söker efter. Även om du tror att det är det, så är det för tidigt att veta.

I början av förälskelsen så handlar det om en mycket enkel form av kärlek.

Det är den mest romantiska typen av kärlek eftersom den är baserad på extremt lite information om personen ifråga, vi tar den lilla mängden information som vi har och agerar som om det är den enda information som vi behöver veta.

När du väl har hittat mer information om personen du har fallit för kommer du naturligtvis att komma ur det. Ändå påminner dig det om du kan älska igenom. Tänk på det som ett litet steg på en lång resa.

4. Gör det klart för dig själv varför det tog slut.

silhuett av en kvinna vid solnedgången som sitter på en gunga vid havet

Har du någonsin varit tvungen att stoppa dig själv och tänka på exakt varför du och din partner bestämde er för att göra slut?

Du är inte ensam om det såklart. När tiden går så vandrar våra sinnen in i det förflutna för att minnas tidigare trevliga minnen och känslor.

Vi transporterar oss själva i en tid av djup kärlek och passion, det kan vara farligt då du egentligen bara vill gå vidare med ditt liv.

Varje gång en trevlig tanke eller minne av din förra partner dyker upp i ditt sinne, kontra med en negativ tank eller minne.

Kärleken finns enbart i ditt huvud och just därför kan du lära dig att ha bättre kontroll över den.

Du kan inte kan välja vem du blir förälskad i men du kan koppla ihop en individ med tillräckligt många negativa tanka för att naturligt avvärja dig från dem.

Även om du inte lyckas övertyga dig själv om att hata den personen så kan du påminna dig själv regelbundet om varför du var tvungen att avsluta det hela och på så vis göra ditt liv mycket enklare.

5. Varför du behöver låta den här personen gå

den sorgliga blondinen lämnar sin man

Ibland så är det möjligt att rädda förhållanden och få gnistan tänd igen. Ibland så vet vi att när något är avslutat, så är det för det bästa.

Det är en sak att förstå varför du och han bröt upp men det är en helt annan sak att förstå varför du och han måste förbli uppdelade.

Återigen måste du vara försiktig med att låta dina känslor gå loss, känslor är väldigt komplexa och lurar oss ofta samt drar oss iväg från verkligheten.

Ta ett steg tillbaka, ta ett djupt andetag, rensa huvudet och resonera med dig själv varför du måste fortsätta gå vidare med ditt liv.

Det är viktigt att du är tydlig med dina avsikter och resonemanger. Om du inte är det så kommer de känslorna att hinna ikapp med dig och du kommer att göra något du ångrar, det vill vi ju inte eller hur.

6. Ta din tid att föreställa din perfekta partner

kvinnan sitter och tänker med ett leende i ansiktet

Detta är något som jag tror att för få människor bryr sig om. Vi alla hoppas (och förväntar oss) att vi en dag kommer att hitta drömmannen.

Min fråga är: Hur vet du att du har hittat kärlek när du inte har någon aning om hur din dröm man ska vara?

Vi alla vet att ingen är perfekt, men det betyder inte att vi inte kan beskriva de egenskaper som vi beundrar.

Visst, det må hända att du aldrig hittar någon som passar dina kriterier exakt, men det spelar ingen roll just nu.

Din perfekta partner är mer av en riktlinje än ett krav, en riktlinje som du bör använda för att jämföra potentiella framtida makar.

Oavsett om det faller kort eller inte så spelar det ingen roll eftersom du i slutändan ändå kommer att ha det sista ordet i frågan.

Vad denna riktlinje också ofta är bra för är att hjälpa dig förstå hur full av brister din förra partner var. Det kan kanske hjälpa dig med att sätta saker i perspektiv.

7. Hitta ditt livs kärlek.

mannen bär sin leende flickvän på ryggen

Jag förstår att du tror att den sista personen du var kär i var ditt livs kärlek och att du inte tror att du kommer att hitta någon annan.

Så fort du har hittat ditt livs verkliga kärlek så kommer den sista att bli överskuggad på direkten, jag lovar.

Det betyder självklart inte att du kommer att glömma din förra kärlek helt och hållet, dock kommer din nya kärlek att få de tankarna att bli mindre och mindre intensiva.

Du kanske fortfarande tänker på den personen ibland, men du längtar inte efter honom längre.

Kärlek är en rolig grej, en ny kärlek kan radera den förra. Det här betyder inte alltid att du kommer att sluta älska honom helt och hållet. Jag

Jag tror på att det finns vissa människor som vi aldrig slutar älska eftersom de har blivit en del av oss.

Du kommer dock att sluta älska de romantiskt och så långt som de intensiva känslorna och besattheten försvinner så räcker det.

Jag vet hur svårt det här kan vara, det kan vara otroligt svårt att släppa ens smärta. Om vi har hållit fast vid det länge så känns det som en gammal vän.

Ingens liv bör definieras av deras smärta. Det är inte hälsosamt, det ökar stressnivån i våra liv, det påverkar vår förmåga att fokusera, studera och arbeta och det påverkar alla andra relationer vi har i livet.

Varje dag som du väljer att hålla fast vid smärtan är ännu en dag som alla omkring dig måste leva med det beslutet, och känna dess konsekvenser.

Så gör alla en tjänst, släpp smärtan. Gör något annorlunda idag och välkomna lyckan tillbaka till ditt liv.

Det Är Dags Att Släppa Taget Även Fast Du Älskar Honom