Skip to Content

Hur Vi Blivit Klokare Av Alla Män Som Sårat Oss

Hur Vi Blivit Klokare Av Alla Män Som Sårat Oss

Jag vet att detta kan låta lite dumt, men jag vill tacka alla män som sårat mig. Allvarligt talat, jag skojar inte. Alla andra tjejer borde göra samma sak.

Alla de här männen svek oss inte och gjorde oss inte bara besvikna, de gjorde så mycket mer. De lärde oss så många behjälpliga läxor för framtiden.

Det som vi bör tacka dem mest för är de gjort oss starkare. De krossade våra hjärtan, men vi lever fortfarande. Vi tror fortfarande på kärleken och vi hoppas fortfarande att den också skall hitta oss.

Våra f.d killar kan lära oss många värdefulla läxor och våra tidigare förhållanden gör oss verkligen starkare och klokare, och det gör de på följande sätt.

Oavsett hur mycket du älskar honom, ska du alltid älska dig själv mer

Kvinna som ligger på vit yta

Du. Du borde alltid prioritera dig själv. Innan du förälskar dig i någon annan måste du lära dig att älska dig själv.

Låt aldrig någon annan bli viktigare än du själv. Vissa människor kommer inte att uppskatta dig som du tror att de ska göra. De kommer att försöka utnyttja dig och din kärlek.

Det är bättre att vara singel än tillsammans med någon som inte respekterar dig

Kvinna som lutar sig på räcken i tunnelbanestationen

Du visste att han inte behandlade dig som du borde ha blivit behandlad, men du valde att stanna kvar i tron att han skulle förändras.

Han försökte inte ens att ändra sig. Han fick dig att lida mer och mer för varje dag som gick.

Det fick dig att ta ett beslut: i valet och kvalet mellan ett ensidigt destruktivt förhållande och en lycklig frihetskänsla, valde du att vara lycklig igen och inte blicka bakåt.

Förlora aldrig din identitet i ett förhållande

Kvinna med armtatuering som bär en gul snörning med topp

Det är helt okej att förändra vissa saker med sig själv, saker som din partner inte känns helt rätt med. Men, du ska inte förändra dig helt och hållet för någon annan, oavsett hur starka dina känslor för den personen är.

Du borde alltid vara dig själv och den rätta kommer att acceptera och älska hela dig. Vi har alla vissa fel och brister och om någon inte accepterar dig för den du är så är det deras problem, inte ditt.

Var medveten om ditt egenvärde och nöj dig aldrig med mindre än du förtjänar

Kvinna i blom- klänning som poserar i gräsfält

 

Det här kallas självrespekt. Om du hela tiden försummar dina egna behov i ett förhållande så förråder du dig själv.

Om du mår bra i dig själv så kan ingen man någonsin såra dig. Du låter honom aldrig göra det eftersom du vet att du inte förtjänar det.

Du kan bara lita på dig själv

Le kvinna som bär shoppingväskor

 

Det är en vanlig missuppfattning att kvinnor inte är starka och självständiga och att de borde förlita sig på sin partner. Det sorgliga är att de flesta kvinnor faktiskt tror på detta och de förlitar sig helt och hållet på sin partner.

Våra f. d lärde oss att detta är helt fel. Den enda personen du alltid kan räkna med är dig själv eftersom du vet att oavsett hur svårt det än blir, kommer du aldrig att lämna dig själv.

Det finns vissa saker du aldrig ska kompromissa om.

Att kompromissa är en oundviklig del i varje sunt förhållande. Men, du ska aldrig glömma dina principer – det är någonting du absolut inte ska kompromissa om.

Det är viktigt att tillgodose både dina och din partners behov men det betyder inte att du ska kompromissa med vissa av dina grundprinciper bara för att tillfredställa dem.

Det är i själva verket så vissa kvinnor förlorar sin identitet i ett förhållande.

Att hela tiden försöka bevisa sig själv är bara slöseri med tid

Lång lockigt rödhårig kvinna som bär brunt lager

Det är fullt normalt att försöka bevisa sig själv och sina känslor för sin partner i början på förhållandet.

Men, om du hela tiden fortsätter med det, även efter en tid, har relationen ingen framtid och ni båda slösar bara bort er tid.

Om han inte ser ditt värde och att dina känslor är äkta, då är han blind och du ska sluta upp med att bevisa dig själv. Han förtjänar det inte.

Ensidiga förhållanden är de värsta

Kvinna i röd tröja som står ensam på grönt gräsfält

Varje förhållande består av två personer och var och en av dem måste kämpa för att förhållandet ska fungera.

Om det bara är en partner som tar sig tid och engagerar sig för att få förhållandet att fungera så är det ett ensidigt förhållande.

Vi har lärt oss av tidigare förhållanden att det är värre än att vara singel och vi kommer aldrig att tillåta oss att befinna oss i ett sådant förhållande, någonsin igen.

Det är inte värt att kämpa för om det inte finns någon kärlek

blond kvinna som står nära väggen

Du kan försöka så mycket det någonsin går, men om kärleken är borta så kommer du så småningom att inse att det inte är värt det.

Du ser, det finns många orsaker till att vi borde uppskatta våra tidigare förhållanden och vara tacksamma för våra före detta partners.

Dessa är alla värdefulla lektioner som gjort oss klokare för våra framtida förhållanden.

Vi har begått några stora misstag som kostat oss ett krossat hjärta. Jag tror att vi alla lovat oss själva att vi aldrig ska begå dessa misstag igen.

Vi förstår att vi själva är det enda bestående i våra liv och vi har gjort oss själva till en prioritet.

Hur Vi Blivit Klokare Av Alla Män Som Sårat Oss