Skip to Content

7 Tecken På Att Ditt Förhållande Inte Längre Är Värt Att Kämpa För

7 Tecken På Att Ditt Förhållande Inte Längre Är Värt Att Kämpa För

Vi är fighters och vi ger inte upp om det finns ens det minsta möjliga hopp att klara av det.

Oavsett om det är att hålla relationen i gång, ta hand om andra människor, rädda oss själva och våra drömmar, är vi helt enkelt inte sådana som ger upp.

Men ibland är det bäst att sluta försöka. Ibland finns det inget annat sätt för oss att rädda oss själva i slutändan, för även om vi försöker till tusen, om vi ger allt vi har, räcker det inte.

Vissa saker är bara inte menade att fungera. Det gäller även förhållanden.

Om du ser att ni går i cirklar, kämpar i samma slag om och om igen, kanske det är dags att gå iväg.

Om du fortfarande inte är säker på om ditt förhållande är värt att slåss för längre, kolla listan nedan. Den kan hjälpa dig att fatta det bästa beslutet för dig.

1. Ni bråkar om samma saker om och om igen

par argumenterar medan de sitter vid bordet

Det är bra och hälsosamt att bråka i ett förhållande, om ni löser problemet i slutändan och ni växer närmare varandra genom varje bråk.

Men om ni ständigt bråkar om samma saker och de saker som utlöser bråken alltid är de samma, är det en stor röd flagga som säger att ni inte är så välmatchade.

Ni har inte kommit på hur man diskuterar problem kontruktivt och hur man löser dem och utan det kommer ni sitta fast på samma ställe tills någon äntligen bryter ihop.

Det kan bero på att ni två inte är på samma sida på grund av känslomässig omognad, men oavsett orsaken är det alltid en stor röd flagga.

2. Kommunikationen är avstängd

sorgligt par som inte pratar med varandra

Eller ni hade den aldrig öppen till att börja med. När vi blir kär i någon känns det bra. Vi är i smekmånadsfasen och allt ser fantastiskt ut och så perfekt.

Vi lära känna varandra, passionen är enorm och vi kan bara inte få nog av varandra. Men vad händer när smekmånadsfasen är över?

Om du märker att kommunikation inte fungerar och att ni inte kan vara öppna med varandra, kan det vara ett tecken ni inte är redo för ett förhållande än.

Eller om er kommunikation plötsligt har försvunnit, kan din man ha förändrats av någon anledning. Män tenderar att göra detta när slutar älska men inte vet hur man ska närma sig det.

3. Du ser inte längre er två som likar

sorgligt par som ignorerar varandra

Det som började som ett fantastiskt förhållande verkar nu som en ge-och-ta-lek. Du är alltid den som försöker mer, den som kämpar för er två, den som blir sårad och den som inte känner att hon är tillräckligt bra.

Om han får dig att känna sig mindre värd och som om du är underlägsen, så spelar han bara ett spel för att ta hand om sitt ego.

Han kommer att ta ditt självförtroende från dig så att han kan må bättre själv. Sann kärlek handlar inte om att en person är bättre – den handlar om att båda strävar tillsammans.

4. Det finns inget förtroende

sorgligt par som sitter på sängen och inte pratar

Tillit är det mest grundläggande i ett förhållande. Du kan inte ha kärlek utan förtroende.

Om du misstänker att han är otrogen och han har gett dig en anledning att göra det eller om han redan varit otrogen men inte verkar ändra sitt beteende efteråt är det dags att du sätter dig själv först.

Om en man inte kan se att du är värdig och ständigt lämnar dig i tvivlande på om du kanske inte är tillräckligt bra, så är han inte värd din tid.

En riktig man kommer aldrig att låta sin kvinna gå och lägga sig och tro att hon inte räcker till. En riktig man kommer aldrig att ge henne anledning att tvivla på hans lojalitet till att börja med.

5. Han verkar aldrig kunna ta skulden för någonting eller se saker ur ditt perspektiv

kvinna som tittar på mannen som lämnar

Detta är ett tecken på att han är känslomässigt otillgänglig. Det är inte det att han inte vill, det är det faktum att han inte kan göra det. Han ser sig själv som perfekt, så hur kan han göra något fel?

Han kommer att försöka få dig att känna sig skyldig att ens ta upp frågan och det kommer att sluta med att du ber om ursäkt till honom eller känner att du är tokig för att tänka på en sådan sak.

Men dina känslor, din magkänsla, ljuger inte. Ingen har rätt att bestämma om de sårar någon eller inte.

Om du sårar någon, är det upp till dig att erkänna ditt misstag och be om ursäkt, även om det är oavsiktligt.

Om han inte ens kan be om ursäkt, det är inte en person som du vill ha i din närhet, för han kommer aldrig att förändras.

6. Det finns ingen respekt

sorlig kvinna och man sitter på sängen

Om han inte respekterar dina känslor, din åsikt eller dig, behöver du inte klara av den där saken. Du byggde inte dig själv för att han skulle ta dig för givet, för att han bara ska se dig som en dekorativ leksak.

Det finns ingen man som är värd dina tårar och din kärlek, om han inte vet hur han ska uppskatta dig. Tänk på att du förtjänar att vara lycklig med.

Du förtjänar någon som kommer att älska och respektera dig. Om han inte är den som gör det, är han inte den som är värd att kämpa för.

7. Du känner dig ensam även när ni är tillsammans

ledsen par promenader på stranden

Den värsta typen ensamhet är den vi känner bredvid den person vi älskar. Det är den typ av ensamhet som får dig att gråta inuti, blåser bort din själ och krossar ditt hjärta varje dag.

Om du känner dig ensam bredvid honom men han inte verkar märka det, dumpa honom. Det betyder bara att han är för upptagen av sig själv och för att märka att du blir sårad.

7 tecken på att ditt förhållande inte längre är värt att ämpa för