Skip to Content

6 Saker Du Kan Förvänta Dig När Du Dejtar En Person Som Överanalyserar

6 Saker Du Kan Förvänta Dig När Du Dejtar En Person Som Överanalyserar

Du kommer inte se det med en gång. Hon kommer inte prata om det eller nämna sitt tillstånd bara för att prata om något.

Hon överanalyserar. Hon kommer att lida i tystnad, slåss med miljontals frågor i sitt huvud, men det kommer aldrig synas på utsidan.

På utsidan är hon cool och avslappnad. Hon berättar skämt och skrattar åt dina. Men hennes hjärna arbetar för fullt bakom den fasaden. Och du kommer aldrig att märka av det om du inte är riktigt uppmärksam.

När du är på väg att kyssa henne så kommer inte hennes läppar eller händer att skaka. När du ringer henne bara för att du saknar henne så kommer hennes röst inte att återspegla hennes inre. Hon kommer inte verka vara rädd eller förvirrad.

Detta betyder dock inte att hennes osäkerhet är frånvarandra, eller att hon inte överanalyserar. Det gör hon hela tiden, men hon döljer det så bra. Ibland förlorar hon kontrollen dock.

Ibland händer något som får ångesten att ta över. Om du inte är uppmärksam så kommer du inte att märka av den, den är så liten och obetydlig.

Men om du tänker tillbaka på alla de gånger hon verkade vara lite distraherad och om du vet vad det beror på så blir allt plötsligt förståeligt.

Du kommer att se alla ”småsaker” som händer, små från ditt perspektiv just nu, och dom kommer få en helt ny mening. De kommer inte längre att vara så små. De kommer att vara enorma.

Hon kommer att ställa miljontals frågor. Hon kommer att be om godkännande och försäkran.

Hon kommer att bry sig om det du kallar för irrelevant för att det betyder allt för henne. Du ser helt enkelt inte på världen med samma ögon.

Hon kommer inte sova för att hennes samvete inte tillåter det. För att hon har något oavslutat jobb, något hon inte fått svar på, något hon inte klurat ut än. Det kommer att äta henne inifrån medan du sover som en stock bredvid.

Du kommer inte att ha dessa problem. Du överanalyserar inte. Du sover gott.

Hon kommer sakta men säkert förändras. Hon kommer att förlora den person hon är för att ångesten kommer och tar över som en oinbjuden gäst – den gästen ingen tycker om men inte kan bli av med.

Hon lever med ångest och kan inte bli av med den. Hon måste kämpa mot den. Ibland vet hon inte ens att den finns.

Ibland är hon lugn och samlad, men ibland definierar ångesten hela henne. Det tar kontroll över hennes liv och påverkar varje beslut hon tar.

Hon vet om det, men hon kan inte göra något åt det. Hon vet att den förstör hennes glädje och hennes liv, men hon kan inte jag bort den.

Så om du vill dejta henne måste du veta att det inte är lätt. Är du inte redo för henne så slösa inte hennes tid.

Det är inte som att dejta en av de tjejerna från ditt förflutna. Ingenting kommer att vara enkelt. Ditt vanliga beteende kommer inte att räcka till. Om du bryr dig om henne så kommer du få försöka förstå dig på henne och dämpa ångesten när den börjar ta över.

Du kommer att få tillbaka det. Hon kommer att älska dig som ingen förr. Du kommer att få tillbaka för varje liten sak du gjort för henne.

Hon kommer att ge dig ännu mer. Hon kommer att skydda dig och hålla dig säker, och hennes kärlek för dig kommer aldrig dö ut.

Det finns så mycket du måste ändra på om du vill dejta en tjej som överanalyserar allt.

1. Du måste förstå att hon har andra sidor än bara ångest

Hon är inte sina symptom. Hennes symptom definierar inte henne. Du måste bete dig normalt i hennes närhet, men bara visa lite mer sympati. Försökt förstå henne och var försiktig.

Den minsta saken kan få henne ur balans, något som inte betyder något alls för dig men som är jättestort för henne. Ha ett hjärta och närma dig henne på ett fint sätt i dessa situationer.

2. Du måste ha tålamod med henne

Ångesten kommer oväntat. Du kan inte förutse den och du kan inte vara redo för den. Ena stunden kan hon vara glad och skratta, och andra stunden är hon deprimerad. Hon är varken knäpp eller bortskämd.

Hon är inte som ett barn du tagit en klubba ifrån. Hon får inte välja hur hon mår.

När ångesten slår till så känner hon att hon är i djupt vatten utan land i sikte. Oavsett hur mycket hon försöker simma så går det inte. Hon kan simma i timmar, men hon befinner sig fortfarande i det djupa vattnet.

När du ser henne i detta tillstånd, ge henne lite utrymme. Stör inte henne med frågor, hon behöver få tänka fritt. Hon behöver placera alla sina tankar på rätt ställe för att sedan kunna bestämma hur hon ska gå vidare.

3. Förvänta dig inte att hon ska komma över det

Du kan inte förvänta dig att hon lugnar ned sig bara för att du säger så. Att ha kort stubin i dessa situationen kan enbart göra det värre för att det triggar igång ångesten ännu mer.

Hon märker att du inte orkar med det och att det stör dig, och den känslan gör så att hon mår ännu sämre. Det får henne att börja överanalysera ditt beteende.

För varje snedsteg du gör kommer hon att få hundra nya frågor i huvudet som stör henne. Hon kommer inte kunna sova eller äta. Det kommer äta upp henne.

Hade hon kunnat kontrollera sina ångestattacker så skulle hon gjort det. Du vet att hon har bra dagar, så varför skulle hon inte kontrollera de dåliga om hon kunde.

Det är inte så att hon tycker om att vara rädd eller att överanalysera allt. Det är inte så att hon njuter av att förstöra båda era liv.

Säg aldrig ”kom över det”. Aldrig.

4. Tala om för henne att du kommer att finnas där

När ångest gör henne till en fånge i sitt eget sinne så förlorar hon kontrollen. Så bli inte arg när hon ställer fråga efter fråga.

Hon har en känsla av att hon förlorar dig. Hennes ångest är den främsta orsaken till det. Den skapar oordning i hennes huvud.

Den får henne att känna sig ful och oönskad. Den får henne att känna sig mindre värd.

Så genom att svara på hennes frågor och ge utrymme för hennes nyfikenhet visar du att du inte tänker försvinna någonstans. Att du är här för att stanna.

5. Du måste lyssna på henne

Du måste finnas där varje gång hon behöver dig. Du måste låta henne få prata, för i stunden hon överanalyserar behöver hon få prata. Hon måste få det ur sig.

Låtsas inte lyssna – lyssna på riktigt. Hon kanske säger något viktigt. Hon kanske omedvetet ger dig en ledtråd för hur du kan handskas med henne eller hjälpa henne.

Missa inte den möjligheten.

6. Kväv inte henne

Pressa henne aldrig till att göra något hon inte är redo för. Om du ser att hon försöker bekämpa sina demoner, låt henne vara. Ge henne lite utrymme. Tvinga inte henne till att släppa in dig.

Hon kommer prata när hon är redo. Om du insisterar på att prata på grund av att du är nyfiken så kommer du få henne att överanalysera ännu mer. Du kommer få henne att må sämre.

Du måste finnas där för henne, men pressa inte henne till att öppna upp sitt hjärta om hon inte är redo. Det kommer bara skrämma iväg henne.