Skip to Content

6 Manipulerande Metoder Som Misshandlare Använder Sig Av För Att Få Dig Att Fastna För Dem

6 Manipulerande Metoder Som Misshandlare Använder Sig Av För Att Få Dig Att Fastna För Dem

För vissa människor räcker det inte bara att leva sina egna liv, utan de måste också förstöra andras liv.

Hela vägen från emotionella psykopater, tvångsmässiga lögnare, sociopater, narcissister och alla slags missbrukare finns en speciell typ av person som när sin själ genom att skada andra människor och de kallas manipulatörer.

Du förstår, de har doktorerat i manipulation och för dem är det lätt att kontrollera alla personer i deras närvaro. Men av alla de människor runt dem, tycker de om att kontrollera förälskade kvinnor mest.

Först och främst lovar de dig evig kärlek och trohet, då drar de in dig i deras nät av lögner och börjar med deras manipulation. Om och om igen, tills du förlorar ditt sans och vett.

Och jag måste erkänna att de är jävla bra på vad de gör. Så, om du inte visste det, här är några av de vanligaste manipulationsmetoderna som alla misshandlare använder sig av för att binda sina offer till sig för alltid.

1. Lögner och historier

kvinna sitter på soffan håller sin telefon

När de ljuger för dig, så hjärntvättar de bokstavligen dig och får dig att tro på saker som inte är sanna. De har så stark kraft att övertyga dig om att det du såg inte är sant och vad de säger är sant.

De har en perfekt historia varje gång och du kan inte säga att de ljuger för dig eftersom allt de säger är så logiskt och övertygande. De förvrider din verklighet och upprepar samma lögn många gånger.

Och ju fler gånger de upprepar den, desto lättare blir det för dig att tro på den. Detta är en av deras favorit taktiker och de använder den på vart enda offer.

2. De säger att allt är ditt fel

ensam kvinna

Oavsett vad du gör, kommer de alltid att skylla på dig. Om något inte är rätt i livet, kommer du att vara skyldig till det. För varje enskilt problem som de har, kommer de bara att säga att du gjorde något fel.

För dem kommer du aldrig att bli perfekt, du kommer aldrig att älskas nog och du kommer aldrig att respekteras som du förtjänar.

De kommer att hjärntvätta dig så mycket att du börjar känna dig osäker på dina förmågor och färdigheter. Det får dig att bygga murar runt dig själv och inte låta andra människor komma in i ditt liv.

Du kommer bara vara ett skal av den glada flickan du en gång var. Och vad du än säger kommer det inte räcka om du inte står upp för dig själv och gör några drastiska drag.

3. De svarar aldrig på dina frågor

par utanför vid solnedgången och ignorerar varandra

När du är 100% säker på att de hade fel den här gången och du vill berätta för dem, kommer de återigen att skylla på dig. De kommer att säga att du frågar onödiga frågor och att de inte vill prata om det.

De kommer att spela offret och få dig att känna ånger. Och vet du varför de gör det? Eftersom de vet att du är en bra person som tar hand om andra.

Och de vet att du inte är galen nog att skada människor du älskar. Du kommer aldrig att höra ett rakt svar på en enkel fråga från dem och de kommer alltid att försöka komma med ursäkter för sina handlingar.

4. De säger att de känner dig bättre än du känner dig själv

par som ligger i sängen

Du förstår, det här är bara en metod som de använder för att försöka komma in i ditt huvud. Du kommer att tro att de redan vet vad du ska säga eller göra för att de kommer att berätta för dig det.

Varje gång du säger att du känner dig dålig om någonting, kommer de att säga att du alltid reagerar på det sättet i sådana situationer och att de visste att du kommer att säga det.

De försöker få dig att tro att de är allsmäktiga och att de kan läsa tankar. På grund av detta knep, håller sig många offer kvar i missbrukande relationer och deras plågoandar gör livet till ett helvete för dem.

5. De hotar dig

olyckliga par som sitter på sängen

Alla slags misshandlare känner sig hotade när de ser att deras falska känsla av överlägsenhet utmanas på minsta sätt. Det är därför de kommer att använda alla nödvändiga medel för att hålla sina offer bundna till dem.

Det bästa sättet att behålla någon som förlorade sin identitet är att hota dem. Misshandlarna kommer att kalla sina offren fula namn och berätta för dem att de inte är något utan dem.

De kommer även att använda fysiskt våld för att få dem att bli rädda.

På så sätt kan de fortfarande få någon under sin kontroll och att nära sin själ genom att skada dem.

Och det värsta är att offren är för rädda för att springa iväg från sina misshandlare eftersom de tycker att de inte är tillräckligt bra utan dem, och att det, oavsett hur mycket de missbrukar dem, inte kan sluta älska dem.

6. De är snälla bara en kort stund

par som sitter i sängen och inte pratar med varandra

När din misshandlare ser att du gör dig svår att manipulera, kommer de att förändra sin historia.

Den här gången kommer de att vara superartiga, snälla mot dig och få dig att tro att de är allt du behöver för att leva ett gott och lyckligt liv.

De kommer att övertyga dig om att du inte behöver dina vänner och familj och att de kan ta hand om dig. På så sätt isolerar de dig från potentiella räddare.

Men de kommer att agera så här bara en kort stund och när de ser att du är svag igen, kommer de att använda alla typer av vapen för att attackera dig, så att du aldrig tänker lämna dem igen.

De är mycket bra på att spela dessa sjuka spel och det är inte lätt att komma ur deras klor.

6 Manipulerande Metoder Som Misshandlare Använder Sig Av För Att Få Dig Att Fastna För Dem