Skip to Content

10 Varningsflaggor Att Du Missbrukas Av En Narcissist

10 Varningsflaggor Att Du Missbrukas Av En Narcissist

Ett liv med en narcissist är inte ett liv. Det är överlevnad. De är så onda och de spelar med sina offers sinnen för att få dem i sina fällor.

Och varje kär kvinna kommer snarare att tro på en narcissist och tänka att han älskar henne, istället för att tro på sin familj och sina vänner.

Men hur är det när det blir komplicerat? Hur kommer du ut ur den mardrömmen?

Om du inte är helt säker på ifall din partner missbrukar dig, här är några röda flaggor som du måste vara uppmärksam på. Kanske är det mycket värre än du tror.

1. Han är överlägsen i ert förhållande

blond ung man utomhus

Om din partner tycker att han är ledaren i ert förhållande och dina känslor och idéer inte är viktiga, kan du vara säker på att du har att göra med en narcissist.

Han vill att hans ord ska vara lag och du får inte bestämma över alla viktiga saker i ditt liv.

Han tycker att du är mindre värd och han behandlar dig dåligt på grund av det. Om du börjar se små hintar om att han börjar bete sig så här, lämna honom på en gång.

Du förtjänar mer än en man som kommer att fördärva och förminska dig. Du är unik och speciell precis som du är, så nöj dig aldrig för mindre än du förtjänar.

2. Han ignorerar dig

ledsen kvinna som sitter på bänken nära sjön

Har du någonsin kommit på din kille med att pilla på sin telefon medan du berättade för honom om din dåliga dag på jobbet?

Om svaret är ja, kan du vara säker på att du har att göra med en narcissist.

Han bryr sig helt enkelt inte om dina behov och dina känslor.

Han har förlorat intresse för dig och han vill att du ska få reda på det på ett elakt sätt. Vad du än gör, acceptera inte det han gör.

En riktig kille som verkligen älskar sin kvinna skulle aldrig att behandla henne på det här sättet.

3. Du känner dig värdelös

ensam kvinna som håller ansiktet

Om du är en del av ett giftigt förhållande kommer du att veta det genom din partners beteende.

Varje narcissist kommer att fördärva dig och inte bry sig om dina känslor.

Om du känner dig värdelös i ett sådant förhållande, ska du lämna det.

Lid inte medan du är kär, för kärlek handlar inte om det. Kärlek är det renaste och vackraste i världen och du borde inte känna på det sättet. Då har det ingen mening.

4. Du gråter varje dag

kvinna gråter på golvet i hennes rum

När du lever med en narcissistisk kille, kommer varje dag att vara ledsam.

De kommer att ursäkta hans beteende och du kommer sluta upp gråtandes. De lever helt enkelt för att göra ditt liv till en plåga och du kommer inte ha något annat val än att gråta ut ditt hjärta.

Men snälla sluta och tänk för en sekund. Är det ett liv som är värt att leva? Vill du verkligen uppfostra dina barn i det giftiga förhållandet som du upplever nu? Jag tror inte det.

Så, innan det blir ännu värre, packa dina väskor och lämna honom. När du är borta kommer han att sakna dig, men det betyder inte att du kommer ta honom tillbaka.

5. Du är inte samma person längre

sorglig kvinna som lägger och gråter

När du har varit under en narcissists kontroll under en lång tid, förlorar du dig själv. Du glömmer hur det är att vara glad och hur man skrattar.

Varje dag som du spenderar med honom spenderar du i en konstant oro att han kommer att skada dig.

Du vill inte irritera honom genom ditt beteende, så du gör saker som han gillar.

Och i den där röran, när du tittar i spegeln och inte känner igen dig själv. Det finns ingen glöd i dina ögon, din hud är blek och dina ögon är stora och röda på grund av konstant gråt.

Kom ihåg att denna situation är något som du inte kan låta fortsätta, så om du fortfarande bryr dig om dina drömmar och ditt liv, gör dig själv en tjänst och sparka ut honom ur ditt liv.

6. Du är inte så exalterad som du en gång var

kvinna som håller håret med en hand

Minns du förr när du var över hela stället?

Kommer du ihåg när du var den högljuddaste personen i rummet, skrattade så högt, så att människorna utanför kunde ha hört dig?

Ja, jag vet att du kommer ihåg, och tyvärr är du inte sådan längre.

Ditt liv med en giftig man förvandlade dig till någon annan. Nu är du en kvinna som inte tar hand om sig själv längre. Den som inte dricker eller som inte städar eller lagar mat.

Du är allt som du inte trodde du skulle bli en dag. Jag hoppas bara att du kommer att få som ett blixtnedslaget i ditt huvud och inse att denna typ av liv inte är det du förtjänar.

7. Du är rädd för din partner

stilig man som står vid bilen

När du är med en narcissist, kan du inte fungera normalt överhuvudtaget.

Du är stressad över att han kan skada dig fysiskt eller emotionellt. När han för sina händer mot dig, vet du inte om han försöker krama dig eller slå dig.

Och lita på mig, att leva med denna stress i ditt liv är allt annat än normalt.

Så nästa gång du inte känner dig så bekväm med honom, prata med honom och berätta för honom att du inte är någon som kommer att stå ut med hans skit.

8. Det känns som att ingen hör din röst

grunt fokus porträtt av mannen på gatan

Du mår så dåligt i ditt eget skinn att du skulle kunna gråta hela dagen och förbanna din otur.

Om du någonsin har känt såhär kan du vara säker på att en man som du kallar din älskade gör alla dessa otäcka saker mot dig.

Han är ansvarig för alla de dåliga sakerna du upplever i ditt liv.

Du känner dig instängd i ett förhållande och tänker att allt är ditt fel. Nej, det är inte ditt fel och det kommer aldrig att bli.

Du hade bara oturen att snubbla över en idiot som gjorde ditt liv till ett levande helvete.

Så, om du fortfarande vill vara ditt gamla jag är det inte för sent. Med en stark vilja och ditt hjärta på utsidan kan du få allt du vill ha.

9. Du känner dig galen

kvinna röker cigaretter

En narcissist kommer försöka göra dig till en idiot.

Han kommer försöka övertyga dig om saker som inte är som han påstår att de är. Det är bara hans sinnesspel och han leker med alla sina offer så att han kan kontrollera dem.

Om du märker något sådant här, borde du veta att det är en stor, röd flagga.

Lämna honom medan du kan, för han är inte en man värd att vänta på. Han är bara ett arsel förklädd som din älskare men om du inte spelar smart nu kan han skada dig ordentligt.

10. Han har attityden “mitt sätt eller inget”

sorglig tjej som tittar ner, svartvitt foto

Varje narcissist är densamma. De vill styra andra människor och övertyga dem om vad som är rätt enligt dem hela tiden.

Om din man börjar berätta för dig att vissa saker kommer att vara på hans sätt eller inget alls, kan du berätta för honom att du för närvarande är i stämningen “mitt sätt eller jag drar”.

Om han är hälften så smart som han säger, kommer han att räkna ut att han kommer att sluta upp som dumpad.10 Varningsflaggor Att Du Missbrukas Av En Narcissist