Skip to Content

Att Uppfostras Av En Ensamstående Mor Gjorde Mig Starkare

Att Uppfostras Av En Ensamstående Mor Gjorde Mig Starkare

Behöver en kvinna ha en man för att vara lycklig? Absolut inte.

Starka kvinnor behöver inte någon som ska värdesätta dem, ingen som ska bevisa deras värde.

En stark kvinna vet att om hon någonsin befinner sig på fel ställe med fel person, så måste hon gå sin väg.

Ensamstående mammor är en av dessa kvinnor. På grund av att jag blivit uppfostrad av en blev jag medveten om mig själv, min styrka och mina potential.

Hon fick mig att värdesätta min självständighet och inse att endast sunda förhållanden är värda att kämpa för.

Många var det nätter som hon vakade över och tog hand om mig samtidigt som hon nickade till av all trötthet.

Varje sådan natt följdes av en morgon där hon var tvungen att ta sig samman och gå till jobbet för att tjäna pengar så att hon kunde uppfostra mig.

Pengar är säkerligen inte den viktigaste saken här i världen, men den blir ett mycket stort problem när man är den enda som försörjer familjen. Hon lärde mig att värdesätta varje krona och vara en blygsam person.

dotter kramar mamma tacksam för att ha henne

Som ett barn med skilda föräldrar antog alla att jag var nedbruten på något sätt.

Det antagandet var inte sant vad gäller mig och jag har alltid undrat varför jag såg medlidande i människors ögon när de hörde att pappa inte var närvarande.

Jag har lärt mig att oavsett vilka kort du har på hand från början så är det upp till dig hur du spelar med dem.

En enstaka händelse definierar dig inte som person. Det är upp till dig att värdesätta dig själv och skapa dig ett liv som du kommer att vara lycklig över att leva.

Hon lärde mig att en stark kvinna inte lever ett liv i skuggan utan investerar i att forma sina egna standarder och gränser.

Hon lärde mig att respektera mig själv, veta mitt eget värde och förvänta mig att alla andra behandlar mig vänligt.

En liten flicka skapar sig ofta en bild av sitt framtida jag där hon har en fantastisk man vid sin sida, hennes livs kärlek, en själsfrände.

Jag drömde också om att hitta min, men aldrig någonsin har jag känt att jag inte kunde vara mig själv utan honom.

mamma och dotter i badrock kylning

Jag är tacksam för min fantastiska make som tar hand om mig och våra barn på bästa sätt han kan, men vet också att uppskatta detta och inte ta honom för givet.

Han kompletterar mig, men han är inte ett nödvändigt ont för hela min existens.

I vetskapen om att det finns män där ute som är tillräckliga ynkryggar för att överge sina familjer får mig att inse och förstå allt det som min käre man, min själsfrände, gör för oss.

En kvinna bör aldrig vara rädd att stå ensam och stå stark.

En mor som uppfostrar sina barn ensam, kämpar med ekonomin, kämpar med tiden och så otroligt många andra problem är det bästa exemplet på styrka och engagemang.

Barnen får ditt tålamod att tryta ibland. Jag kan inte föreställa mig hur det var för min mamma att behöva gå igenom det själv, men jag är säker på att vi två kan klara det tillsammans.

Jag är tacksam för honom, för vår tillit och kärlek.

Jag är trygg i vetskapen att oavsett vad jag tror är omöjligt för oss att överbrygga som familj, det klarade hon själv – ensam.

mamma och dotter parkerar kramar

Hon bevisade för mig att bara för att du tror att du behöver en man, så är det inte riktigt sant. Du kan vara en starkare, sundare, bättre jag utan honom.

Om du gav dig själv ett löfte om att stå vid hans sida, förlåta honom för saker som inte borde förlåtas ska du fråga dig själv vem av er två det var som bröt det löftet.

Att ha barn med den personen gör dig inte till en slav i förhållandet. Du kan gå vidare och dina barn kommer också att gå vidare, om du ger dem chansen.

Hon pratade aldrig illa om min pappa och nu inser jag att det krävdes en modig, stark och grym kvinna för att göra det.

De gånger han inte dök upp för att träffa mig så ursäktade hon sig å hans vägnar, hon ville inte att jag skulle må dåligt.

Du kommer att inse att de människor som inte uppskattar dina ansträngningar inte är människor som man ska ha i närheten.

Jag känner henne, jag har uppfostrats av henne och det har fått mig att inse att jag har ett liv som jag kommer att vara stolt över.

Och ja, jag är stolt över mig själv, jag fick gå igenom ett helvete för att komma dit jag är i dag.

Du kan vara tillräcklig. Du är tillräcklig. Du är allt, även när de behandlar dig som om du inte är värd någonting.

Att Uppfostras Av En Ensamstående Mor Gjorde Mig Starkare