Skip to Content

Sluta Kompromissa För Att Få Dem Att Stanna

Sluta Kompromissa För Att Få Dem Att Stanna

Livet är fullt av kompromisser eller hur?

Och om livet är fullt av kompromisser så är det rättvist att dela upp dessa kompromisser, tycker du inte?

Ja, dejting kan vara rörigt och att försöka upprätthålla kontakter i denna galna och snabba värld tar mycket energi, ibland finns det saker som inte är en prioritet så du ger upp dem.

Det är okej.

Du bör ge upp saker som inte är viktiga.

Men du måste vara försiktig med vad du ger upp.

Lägg aldrig dig själv i den korgen.

Lägg aldrig dig själv i den icke-prioriterade korgen.

Hur du behandlar dig själv skapar ett prejudikat för andra om hur de bör behandla dig. De lär sig av dig. Det är du som visar dem vad du är villig att tolerera. Lär dem inte att deras val är mycket viktigare än dina.

Lär dem inte att deras tid är mer värdefull än din.

kvinna i solglasögon utomhus

Om du svarar på deras sms omedelbart och inte låter dem vänta så bör du få lika mycket tillbaka. Behandla inte deras 3 timmars försenade svar som något normalt. Var inte glad att de bestämde sig för att skriva tillbaka alls.

Nej. Det räcker inte.

Du betyder.

Dina planer spelar roll.

Dina önskemål och önskningar är lika relevanta som deras.

Ditt jobb, dina ambitioner, önskningar, hobbyer är lika stora och lika viktiga som någon annans. Låt dem inte ta det från dig.

Den enda personen du borde behålla i ditt liv är dig själv.

Den enda personen du ska hålla fast i och inte släppa är du.

Lita på mig, du kan leva utan dem men du kan inte leva utan dig själv, och du bryr sig minst om dig själv.

kvinna i vit klänning med solglasögon

Människor kommer och går. Älskare gör slut. Vänner väljer olika vägar och blir distanserade. De som svor att stanna tillsammans för alltid ändrar sig plötsligt och lämnar, det må låta sorgligt men det är okej.

Det är livet. Så är det. Du kommer att förlora människor med tiden. Men snälla, förlora inte dig själv.

Du kan inte tvinga människor att stanna kvar i ditt liv. Att stanna kvar är ett val så var tacksam för människor som väljer dig.

Du måste ha sett människor lämna 5-10 åriga förhållanden, gifta sig med någon som de har känt i 6 månader och göra alla saker som deras ex alltid bad dem att göra. Sluta predika för människor.

Sluta kompromissa för dem. De hör dig. De kommer aldrig att vara de människor du vill att de ska vara eftersom du inte är den de vill ha i sitt liv. Människor förändras för vem de vill. Så enkelt är det.

När du måste börja kompromissa med dig själv eller din moral för människorna omkring sig så är det förmodligen dags att ändra på vilka människor du har runt dig.

Du bör älska människor och kompromissa men bara till den punkt där du inte väljer dem över dig själv, till den punkt där du inte äventyrar din lycka för deras närvaro.

Hitta en balans mellan att kompromissa med dina önskningar och att prioritera dig själv. Gör detta bara för människor som är villiga att göra detsamma för dig.

blond kvinna som lutar sig i stol

Att vara kär nuförtiden är skrämmande. Lojalitet är sällsynt och människor väljer snabbt att ha lite kul istället för något seriöst.

Så vi kan komma överens om något.

Sluta låta dem röra dig eller kyssa dig och ta dig tid om de inte vill ha något seriöst. Sluta kolla upp vad de gör om de inte gör detsamma. Sluta planera ditt liv när de inte ens kan passa dig i deras schema.

Sltua göra dig själv eländig för att göra dem lyckliga. Sluta tigga om deras närvaro.

Vänd på spelet. Ägna all tid som du slösade bort på människor som inte förtjänar det på dig själv. Bygg upp dig själv. Prata snällt till dig själv. Gå ut. Unna dig själv något fint. Bli ditt egna privilegium.

Vad kommer att hända?

Alla de som du “bad” att stanna kommer långsamt att försvinna från ditt liv. Eftersom den enda personen som ansträngde sig för det förhållande kommer att sluta och vad är kvar då?

Det kommer att vara du, omgiven av några få människor som är värda din tid. Det kommer att kännas extremt bra. Det kommer att vara gott om kamper i livet men du vet åtminstone vem du kan lita på.

Sluta Kompromissa För Att Få Dem Att Stanna