Skip to Content

Rebound – Du Måste Pussa Många Grodor För Att Hitta Prinsen

Rebound – Du Måste Pussa Många Grodor För Att Hitta Prinsen

Rebound är detsamma som övergångsförhållande och betyder att en person snabbt går från ett förhållande till ett annat.

Ordet rebound ofta när en person precis har gått ur ett långt förhållande och snabbt går in i en ny relation, trots att personen fortfarande har känslor för sitt ex och mår dåligt.

Anledningarna till att man väljer att snabbt ingå i en ny relation kan vara för att på något sätt hitta tröst hos den nya partnern.

Man söker sig till kärlek, och till någon som gör en glad, samt för att täcka det tomrum som uppstår när en relation avslutas.

Att känna sig ensam när en relation tagit slut är normalt och mänskligt. Det är också normalt att försöka ersätta det man förlorat med någon annan.

Det bästa tipset är dock att vänta ett tag innan du inleder en ny relation med någon.

Genom att vänta ett tag får du tid till att tänka igenom uppbrottet, samtidigt som risken minskar att ditt ex på något sätt kan påverka din framtida relation med din nya partner.

Glöm inte att du måste pussa många grodor innan du hittar din prins.

Det behöver dock inte betyda att din rebound relation kommer att misslyckas. Tänk på dessa 3 saker, för att få det att fungera så bra som möjligt.

Ta ett steg i taget

Vackra par i en restaurang

Att gå skilda vägar från sin partner kan vara riktigt jobbigt, men ni båda kommer att tjäna på att ta ett steg i taget, utan att ha för bråttom.

Även om du redan har träffat en ny partner bör ni tänka på att utveckla ert förhållande långsamt. Lär känna varandra ordentligt, utan att ha för bråttom fram.

Börja med att tänka igenom din gamla relation och vad som gått snett.

Om möjligheten finns, red ut de gräl som uppstått med ditt ex, på så sätt kommer ni lättare kunna gå vidare och båda kommer kunna utveckla den nya relationen på ett bra och moget sätt.

Inled inte en ny relation innan du känner att du kommit över den föregående relationen och inte längre saknar ditt ex.

Ge din nya partner tid

Söta par som har en romantisk middag

Det är vanligt att ofta fundera över den gamla relationen, när den tagit slut.

Även fast du har ett rebound förhållande snabbt efter att du och ditt ex gjort slut, så kräver det nya förhållandet att du lägger ner tid och energi på det.

Jämför inte din nya partner med din gamla, det är två olika personer, med olika liv bakom sig.

Ärlighet varar längst

Förälskat ungt par som tycker om deras smekmånad

Var ärlig mot din nya partner och berätta att du nyligen gått ur ett annat förhållande, oavsett om det var långvarigt eller inte.

Berätta om ditt ex, berätta om du eventuellt har några känslor kvar för honom eller om ni fortfarande har gräl som ni behöver reda ut.

Om din nya partner är förstående kommer han att ta det bra, och se det som ett tecken på att han kan lita på dig, då du är ärlig redan från början.

Om det är så att du är den personen som precis blivit tillsammans med någon som nyligen gått ur ett långvarigt förhållande, bör du tänka på att försöka ha en öppen dialog med din partner.

Be honom vara ärlig och berätta allt han känner att du behöver veta. Tänk på att inte anklaga honom, och inte visa att du eventuellt inte tycker att någonting är rätt.

Ställ dig även frågan om känner att du kan acceptera att du själv blivit ett rebound, och om din partner är med dig bara för att komma över sitt ex, eller om han blivit kär i dig på riktigt.

Ställ dig frågan om du kan acceptera att din partner behöver komma över sitt ex för att kunna fokusera på dig till 100%, samtidigt som ni är i ett förhållande.

Misstänker du att du är ett rebound för din nya partner? Nedan följer 6 tecken som kan bekräfta det.

1. Ni träffas när dennes förhållande tagit slut

ung snygg affärsman som står vid de stora fönstren

Personen som nyligen blivit singel söker distraktion och sällskap för att kunna hantera sina känslor av sorg, saknad och ensamhet på ett lättare sätt.

Efter att ha gått ur ett långt förhållande behöver man tid för att läka alla sår. Om din partner nyligen gått ur ett förhållande finns risken att du endast är där som tröst.

2. Han vill inte ha ett förhållande

Sidosikt av en ledsen man som ner ser i en balkong

Det är fullt normalt att inte prata om bröllop och framtidsplaner på den första dejten, då de flesta av oss vill ta det lugnt i början tills man lär känna personen man dejtar.

Om han däremot tydligt visar att han inte vill ha ett förhållande utan endast en flört, så är risken stor att du endast är en tillfällig person i hans liv.

Det är självklart okej om du är med på det, men om du är ute efter ett seriöst och långvarigt förhållande bör du gå vidare.

3. Han vill göra sitt ex svartsjuk

Säker ung man som sätter hörlurar i hans öron och ser bort, medan stå utomhus

Personer som snabbt inleder ett nytt förhållande använder ofta den nya relationen för att göra sitt ex svartsjuk eller hämnas.

Oavsett om han erkänner det eller förnekar det, så har han förmodligen känslor kvar för sitt ex, om han bryr sig om vad sitt ex tycker och tänker.

Om du märker att din nya partner vill visa upp dig och er kärlek för andra och på sociala medier, är det ett av de tydligaste tecknen som finns för detta.

4. Han pratar alltid eller aldrig om sitt ex

fashionabla välklädd man med skägg som poserar utomhus

Det är normalt att inte prata om sitt ex på första dejten. Men ju mer ni träffas och lär känna varandra, desto mer kommer du kunna få dig en bild av vilken relation din partner har till sitt ex.

Lagom är allra bäst. Personer som konstant pratar om sitt ex har förmodligen inte gått vidare och lämnat den relationen bakom sig, detsamma gäller om han aldrig nämner sitt ex.

Även det visar att han inte har gått vidare, då det förmodligen fortfarande gör för ont för att nämna henne.

5. Han sänder blandade signaler

Baksida av den unga mannen som ser havet

Ett tecken på att du är en rebound partner är om din dejt ger dig blandade signaler och han inte riktigt vet vad han vill. Ena dagen går han med på allt, medan han nästa dag inte svarar på ett enda sms.

Detta är ett tecken på att han leker med dina känslor eftersom han fortfarande är osäker på sig själv. Ta ett allvarligt samtal med honom och prata om vad han egentligen vill.

6. Allt handlar om sex

Bakifrånstående av brunet gentleman i smoking och söt dam

Personer som är sårade orkar sällan med nya känslor och relationer, därför är de oftast ute efter sex.

Om du märker att han bara är ute efter sex och att ni inte kommer varandra närmare trots att ni träffats flera gånger, så är det ett tecken på att du är hans rebound partner.

Om du nyligen gjort slut med ditt ex och känner att du mår dåligt och är ensam. Nedan följer en lista på 5 anledningar till varför en ny flört är mer än behövlig för dig just nu:

1. Du får något annat att tänka på

Söt kvinna som flörtar med en man i bar

Alla är vi medvetna om att det är svårt att sluta kolla sitt ex profil på sociala medier, efter att ha gjort slut nyligen.

En ny flirt kan hjälpa dig, och få dig att tänka på något annat. Din nya flörts kramar och kyssar är den nya bästa möjliga hjälpen till en början.

2. Du får den bekräftelsen som är nödvändig

Blyg flicka som sitter på en vägg med pojkvännen och ler medan han flörtar med henne

Efter att ha gått skilda vägar från sitt ex, är ofta självförtroendet på botten och du är oftast extremt sårad. Då kan det vara skönt att ha någon som lägger plåster på såren och hjälper dig rycka upp dig.

Det hjälper dig både att skynda på läkningstiden, men också att känna att du gör någon lycklig genom att personen förklarar hur vacker, underbar och rolig du är.

3. Du har någon att mysa med

Stilig ung man kramar och kysser sin vackra le fru

Att vara singel kan göra att du känner dig ensam, speciellt om du haft en längre relation.

Att ha en ny flirt gör att du har någon att mysa med på kvällarna, kolla på film med och äta en romantisk middag.

4. Riskerna att du går tillbaka till ditt ex minskar.

lyckliga unga par som kramar i vardagsrummet

Att du och din tidigare partner har gjort slut har förmodligen en anledning. Det kan dock vara lätt att gå tillbaka till varandra, bara för att man har vant sig vid varandra.

Att ha en ny flirt gör att ditt liv förändras på ett sätt och risken minskar att du lever kvar i de gamla vanorna.

Om du har någon ny att höra av dig till och träffa, så minskar risken att du hör av dig till ditt ex för att träffa honom återigen.

5. Du inser vad som är rätt beslut

Härlig modell som går i vår- eller sommarlavendelfält i soluppgång

Du kan inte veta vad som är rätt och fel om du inte provar något annat.

Ett rebound får dig att inse att du antingen har gjort helt rätt som gått ifrån ditt ex och att du inte bör gå tillbaka till honom, eller så inser du att du gjort fel och att du det var fel beslut och att ni bör gå tillbaka till varandra.

Rebound - du måste pussa många grodor för att hitta prinsen