Skip to Content

Det äR Dags Att Lägga Känslorna åT Sidan Och Minnas Vad Du Förtjänar

Det äR Dags Att Lägga Känslorna åT Sidan Och Minnas Vad Du Förtjänar

Jag vill inte vara ledsen längre. Jag har nått en punkt i mitt liv där jag beslutat mig för att inte längre minnas mitt förflutna och känna mig skyldig över att jag inte tog några chanser.

Jag vill inte slänga bort mitt liv på grund av att någon inte ens brydde sig om mig. Jag har fått nog. Jag vill få till en nystart.

Jag gör mig av med alla minnen och spår av honom och jag tränar mitt hjärta till att inte hoppa över ett slag när hans namn kommer på tals.

Jag glömmer allt han lovat mig och jag glömmer honom; hans röst, hans doft, hans ansikte, hans allt tills dess att jag inte längre minns hur han såg ut.

Jag kommer ihåg hur jag till en början önskade att jag kunde vrida tillbaka klockan till första gången jag träffade honom, välja en annan väg och rädda mig själv från den otroliga smärtan, men jag beslutade mig för att lita på Gud istället.
kvinna på trappan undrar
När Gud visade honom vägen till mig visste jag att det var en läxa. En läxa som skulle lära mig att ta hand om mig själv.

Som så ofta i livet förblindas vi av det vi känner och vad vi vill i det ögonblicket att vi glömmer att se allt ur ett annat perspektiv.

Jag var så förlorad i min kärlek för honom att jag glömde att älska mig själv. När han väl var borta var jag tvungen att hitta mig själv och jag visste inte var jag skulle börja leta.

Det är otroligt svårt att acceptera att människor som en gång fick oss att må så bra och känna oss så speciellIa är samma människor som fick oss att känna oss värdelösa mot slutet.

Det är så svårt att lita på människor när man blivit sviken och ljugen för så många gånger – även för dig själv – det är vad manipulation gör mot en människa.

Men, det lärde mig att det enda långvariga förhållandet jag kommer att ha i mitt liv är det jag har med mig själv. Från det ögonblicket slutade jag hoppas att någon annan kan rädda mig.

kvinna till sjöss

Det stod klart för mig att om jag ska kunna överleva och leva ett bra liv behöver jag förändras – ändra mig själv, mitt liv och mina vanor.

Jag trodde aldrig på sagan om drömprinsen, men djupt inom mig har jag alltid velat ha någon som tog hand om mig.

Jag vill fortfarande det – Jag vill fortfarande ha någon som älskar mig och får mig att känna mig trygg och lycklig över att vara mig själv.

Den enda skillnaden är att nu vet jag att jag kan ta hand om mig själv och känna mig självsäker på egen hand.

Jag förlitar mig inte på någon annans kärlek än min egen och vet du vad? Jag mår bättre än jag någonsin gjort tidigare. Jag känner mig lättad och glad över att jag kan tro på mig själv.

Jag är stolt över att ge mig själv en chans. Efter alla år då jag intalat mig själv att allt och alla är bättre än mig, inser jag äntligen att det är fullständigt orimligt att jag jämför mig själv med andra.

Det finns ingen regel för framgång men din egen lycka och vad som gör dig lycklig skiljer sig från alla andras. Gör det som du känner dig bekväm och nöjd med.

nyfiken kvinna tittar på avståndet

Du förtjänar att vara lycklig. Du förtjänar att behandla dig själv som du behandlar dina nära och kära.
Lämna det som gör dig olycklig – människor inkluderat. Kom inte med ursäkter.

Allting i livet händer av en orsak så förstör inte för dig själv och din utveckling. En av de största läxorna jag fått av den här erfarenheten är att släppa taget om det som du inte kan förändra.

Det låter enkelt men det är det svårate du kan göra. Förutom att släppa taget lärde jag mig att jag inte kommer att vara tillräckligt bra som jag är för vissa människor, men det borde inte störa mig.

Livet är alldeles för kort för att försöka bli omtyckt av andra människor – i slutändan har du bara dig själv. Därför behöver vi vara starka.

Vi måste bygga skyddsmurar, vara självständiga men välkomna alla som har något värdefullt att erbjuda. Söka värde istället för att söka uppmärksamhet.

Egenkärlek är det enda som kan bryta cirkeln av dåliga förhållanden. När du älskar dig själv tolererar du inte respektlöshet.

När du älskar dig själv drar du till dig det du förtjänar.

Det äR Dags Att Lägga Känslorna åT Sidan Och Minnas Vad Du Förtjänar