Skip to Content

Jag Har Äntligen Accepterat Faktumet Att Jag Alltid Kommer Vara Lite Trasig

Jag Har Äntligen Accepterat Faktumet Att Jag Alltid Kommer Vara Lite Trasig

Jag har alltid ansett mig själv vara en stark kvinna. Det var så, även när jag var ett litet barn. Jag var helt enkelt aldrig redo att låta allt negativt i livet få en stor påverkan på mig.

Andra såg mig på det här sättet också. Alla omkring mig tyckte att jag var en av de starkaste personerna de träffat och de beundrade mig för denna kvalitet.

Och jag måste erkänna att jag undrade hur människor kunde vara så känsliga. Hur kunde de låta allt och alla påverka deras hjärta och sinne?

Tills jag blev precis likadan. Tills en man som krossade mitt hjärta och bröt ner mig helt och hållet, kom in i mitt liv.

Självklart gjorde han inte allt detta över en natt. Det tog honom mycket tid, tålamod och energi att bryta ner mig och besegra mig helt. Men så småningom förstörde den här killen mig.

Han krossade inte bara mitt hjärta. Han förändrade personen jag brukade vara och han gjorde mig till en osäker, sårbar liten tjej.

Den här killen förstörde min vilja att vara mig själv och min vilja att leva. Han rev ner alla mina förhoppningar och förstörde min självbild. Men det var inte vad som gjorde mest ont.

sorglig kvinna som ligger i sängen

Jag var helt medveten om vad som hände även när han var en del av mitt liv och jag insåg allt ännu bättre när han lämnade mig.

Och den insikten, att jag har tillåtit någon att komma åt mig så mycket, var den mest smärtsamma sak jag någonsin har upplevt.

Jag kunde inte tro att någon slumpmässig kille kunde lyckas komma under min hud och in i mitt huvud så mycket.

Jag kunde inte förstå att någon, särskilt en man som inte förtjänar mig, kunde förändra kärnan i vem jag var.

Och mest av allt – jag kunde inte förstå att jag var den som lät det hända.

Jag har länge skyllt på mig själv för att jag är för svag och för att jag lät den här mannen bryta ner mig.

Detta var helt enkelt inte jag. Jag var inte den typen av kvinna som skulle tillåta en man att manipulera henne, emotionellt missbruka henne och göra henne deprimerad och osäker.

Det var åtminstone det jag trodde.

röd kvinna med blommor

Och med tiden försvann min kärlek till den här mannen. Min smärta för alla de saker han hade gjort mot mig och att han lämnade mig började också tyna bort.

Mitt brustna hjärta var på väg att läka. Men det var en sak som hindrade mig från att läka helt.

Mycket tid har gått men jag kunde aldrig acceptera det faktum att någon lyckades bryta ner mig. Och att jag lät det hända mig har hemsökt mig i år.

Jag har förlorat all självkänsla och jag tillät min smärta att helt definiera mig.

Jag trodde att varje man skulle behandla mig likadant för att jag uppenbarligen inte var tillräckligt stark för att försvara mitt eget hjärta.

Och då insåg jag – det fanns inget fel med att jag blev skadad. Och det var aldrig mitt fel.

När du blir skadad är den person som orsakade dig den smärtan alltid den enda som bär hela ansvaret.

Så jag har förändrats. Och ja, jag har blivit nedbruten. Och det är möjligt att jag för alltid kommer att ha ärren från den skadan som den här killen orsakade mig. Men det är den jag är nu.

ensam och ledsen kvinna som ligger i sängen

Jag säger inte att dessa känslomässiga sår ska definiera mig i någon mening.

Jag försöker bara säga att de självklart har blivit en del av mig och att jag behövde acceptera dem.

Jag säger att de saker jag gick igenom och mitt brustna hjärta är en del av mig. Och det var något jag behövde acceptera.

En man bröt ner mig. Det betyder inte att jag är svag. Det betyder bara att jag hade ett stort hjärta och släppte in fel person.

Men jag kommer inte att radera det och låtsas som att inget av detta någonsin har hänt.

Och jag kommer verkligen inte att läka om jag försöker springa bort från all smärta som jagat mig, för det skulle innebära att jag är svag.

Istället kommer jag att vara stark nog att möta min trasighet.

Och viktigast av allt – jag kommer att vara stark nog att acceptera det faktum att jag aldrig kommer att bli den person jag brukade vara. Jag kommer alltid att förbli lite trasig och det är mer än okej.

Jag Har Äntligen Accepterat Faktumet Att Jag Alltid Kommer Vara Lite Trasig