Skip to Content

Innan Du Dömer Henne För Att Hon Stannar Med En Man Som Misshandlar Henne, Bör Du Veta Det Här

Innan Du Dömer Henne För Att Hon Stannar Med En Man Som Misshandlar Henne, Bör Du Veta Det Här

Du kan bara inte begripa varför dessa kvinnor lever med sina misshandlare. Du kan sätta dig in i det, men du kan aldrig förstå om det inte händer dig.

Du kan inte begripa att dessa kvinnor är fängslade. De manipulerades och de utnyttjades. De upplevde varje tänkbar sorts misshandel: ​​emotionellt, fysiskt, sexuellt … allt du kan tänka dig.

Så nästa gång du frågar någon varför hon stannade med honom, kom ihåg att en enorm mängd misshandel och smärta förändrade dem.

Konstant misshandel kan bryta ner dig så att du inte kan känna igen dig själv längre.

Det kan hända vem som helst. Du kan vara hur stark du vill, men om du blir kär i en misshandlare är du i princip en trasig person eller du kommer att bli det.

Du kan inte känna igen dem och du kan inte tillbringa hela ditt liv med att vara rädd för att du kan falla för någon sådan.

Men vad du kan göra är att vara uppmärksam på de röda flaggorna som visar att han kanske är den typ av man som du måste fly bort från så snart som möjligt.

kvinna som bär rött läppstift

Misshandlare finns överallt.

De är så vanliga och du har antagligen haft att göra med en sådan man åtminstone en gång, om du inte har att göra med honom i detta nu.

De framträder som charmiga och i princip oemotståndliga.

De tar sig in under din hud. De vinner din tillit och får dig att bli kär i bilden av en man som de har skapat i ditt sinne.

Men det är bara en bild, eftersom verkligheten är helt motsatt från vad som du ser framför dig.

De utnyttjar dig emotionellt. De dränerar den sista energiatomen ur dig. De lämnar dig trasig och slagen, och sedan tar de fullständig kontroll över dig.

Då äger de dig eftersom det är så lätt att styra någon som har blivit hjärntvättad. Det är så lätt att ta kontroll över någon som har förlorat allt de trodde på, någon som har börjat tvivla på allt de gör.

Det hände inte över en natt. De planerade att det skulle ske.

ledsen kvinna som sitter ensam

Det är bara en del av planen. Först är de så perfekta att det är surrealistiska. Då, när du inte längre är på din vakt, börjar processen.

Först ljuger de och kommer med ursäkter som de inte menar, men de får det att låta som om de är de mest förnuftiga sakerna du någonsin hört.

Därefter manipulerar och skyller de på dig. Efter det får de dig att tvivla på dig själv och de försöker driva dig till vansinne.

De får dig att tro på saker som aldrig hänt, så du slutar lita på dig själv och börja lita på honom helt.

Då måste du nå botten.

Därefter är du tom inuti. Du är tom och förstörd. Du har förlorat den sanna känslan av dig själv. Du har ingen respekt för dig själv och du hatar dig själv för vad du har blivit.

När du inte har någon anledning att leva, kommer du antingen att önska att allt bara ska sluta eller så kommer du att börja leta efter en väg ut. Men du kommer fortfarande inte att kunna hitta en.

Du kan be dina vänner om stöd. Du kan prata med dem, men om de säger att du måste ta dig ut ur relationen och frågar varför du fortfarande är med honom så kommer det inte att hjälpa dig.

kvinna sitter vid vattnet

Det kommer inte göra det lättare för dig att lämna. Det är lätt att säga det. Det är något helt annat att faktiskt göra det.

Vägen till återhämtning är lång, men den är värd det.

När du lämnar, kan du inte bara bestämma dig för att bli bättre. Du är hemsökt av hemska minnen. Du kan inte sova på natten eftersom det enda du drömmer om är honom och hans misshandel.

Du är rädd för att komma nära andra människor eftersom varje gång du träffar någon ny, förväntar du dig det värsta. Du förväntar dig att alla män är desamma som han var.

Läkeprocessen tar tid. Du måste låta tiden läka dina sår. Du måste låta ditt hjärta lugna sig och sluta vara sårbart. Du måste förlåta dig själv och sluta vara på din vakt.

Du måste förstå att det inte var ditt fel, att du inte gjorde något fel. Du måste få tillbaka din självrespekt och du måste tänka på dig själv som du gjorde tidigare. Bara tiden kan ge dig det.

Du måste bestämma dig för att han inte kommer att bli den person som kommer att styra resten av ditt liv. Du måste fortsätta att skriva historien om ditt liv så som du vill.

Du måste sluta definiera dig själv med det du har gått igenom. Ditt liv slutar inte där. Det fortsätter om du bestämmer dig för det.

Innan Du Dömer Henne För Att Hon Stannar Med En Man Som Misshandlar Henne, Bör Du Veta Det Här