Skip to Content

Hur Du Går Vidare I Livet Efter Att Det Tagit Slut Med Honom

Hur Du Går Vidare I Livet Efter Att Det Tagit Slut Med Honom

Att göra slut med någon är väldigt tufft. Men det är lika tufft att lära sig att gå vidare efter att det är slut.

Det är inte omöjligt att gå vidare efter att ett förhållande har blivit väldigt dåligt för alla inblandade, men det är faktiskt jävligt svårt.

Två av de största problemen för kvinnor efter ett smärtsamt uppbrott är att de inte riktigt vill gå vidare och att de inte vet hur man går vidare.

Att acceptera vad som har hänt är nyckeln till att gå vidare när ett förhållande tar slut. Så först måste du acceptera att det är över och fokusera all din energi på att skapat ett positivt nytt liv för dig själv utan ditt ex.

Om du precis har blivit dumpad (eller om du dumpat honom), så är det bra att tänka på en plan som kommer att få dig tillbaka på rätt spår, bort från honom såklart.

Det hjälper dig att komma över honom en gång för alla. Läs vidare för att ta reda på hur du kan återhämta dig så snart som möjligt!

Acceptera det

kvinna med blont hår som står framför sjön

Innan du kan gå vidare från ett förhållande som inte längre är hälsosamt för dig så måste du ge dig själv hur mycket tid och utrymme du än behöver för att du ska kunna acceptera vad som händer.

Även om det kanske inte slutade som du ville så är det extremt viktigt att acceptera att förhållandet är över.

Så även om det verkar ta lång tid och du är trött på att ta ett steg framåt och två steg bakåt, var försiktigt med dig själv under den här processen.

Om du fångar dig själv med tankar och fantasier om att ni ska bli tillsammans igen, eller om du föreställer dig scenen där han kommer krypandes tillbaka till dig, sluta upp med det.

Acceptera att det här kapitlet i ditt liv har stängts och förklara för dig själv att du har det bättre genom att gå vidare.

Distansera dig själv

kvinna som sitter ensam

Kanske kan ni två bli vänner någon gång i framtiden men inte just nu. Ditt hjärta gör fortfarande ont och att se eller prata med honom kommer bara att göra saker värre. Tro mig.

Att distansera dig själv är viktigt för att läkningsprocessen inte bara ska börja utan för att den processen också ska bli komplett.

Om några av hans tillhörigheter fortfarande är hemma hos dig, be en vän eller släkting att stanna hemma när han kommer för att hämta dem så att du inte ska behöva träffa honom.

Om du behöver hämta saker från hans plats så bör du skicka en vän att göra det.

Motstå lusten som finns att ringa eller smsa honom för att se hur han mår eller för att ta reda på om han tycker att ni två gjorde ett stort misstag när ni gjorde slut.

Om han kontaktar dig, be honom att sluta. Ta bort hans nummer samt alla sms och bilder på er. Svara inte när han ringer.

Att hålla kontakten med honom nu kan ge dig hopp om att han funderar på att ni ska vara tillsammans igen.

Att tänka på honom, se eller prata med honom kommer bara att hindra dig från att lyckas gå vidare så snart som möjligt.

Sluta prata om honom

fundersam kvinna som tittar ut genom fönstret

I början måste du antagligen få ut allt från dig genom att prata om uppbrottet med dina vänner och familj. Det är faktiskt väldigt hälsosamt och något som du verkligen bör gör.

Att hålla alla känslor inom dig bidrar inte till något och kan också vara väldigt ohälsosamt för dig.

Dina känslor är verkliga och giltiga så att prata om uppbrottet med en vän kan vara till stor hjälp, så länge denna vän inte också är vän med ditt ex.

När du har fått ut allt, försök att sluta prata om honom. Om du inte gör det så kan dina vänner faktiskt börja undvika dig. Prata om något annat eller ännu bättre, låt dina vänner prata istället.

Undvik att lägga skulden på honom

ung vacker kvinna i skogen

Även om det är frestande att skylla allt på honom så hjälper det dig inte att komma över honom.

Oavsett om du skyller på honom eller på dig själv, att gå igenom alla dåliga sakerna om och om igen kommer bara att hålla dig fokuserad på alla negativa känslor.

Så, stäng av alla negativa känslor och fokusera på att gå vidare. Motstå lusten att skylla allt på honom eller någon annan för vad som gick fel i förhållandet.

Det fungerade helt enkelt inte och så är det. Acceptera det faktum och gå vidare till någon som är bättre för dig.

Lär dig något av det

kvinna sitter på café

En del av att lära sig att gå vidare är att lära av din erfarenhet. Detta inkluderar också hela din relation med honom.

Fråga dig själv vilka ord och beteende du vill upprepa i framtiden och vilka saker som du inte är stolt över som du sa eller gjorde.

Lär dig de lärdomar som förhållandet presenterade och fokusera på en ljusare framtid.

Tänk på vad som var bra med förhållandet, vad som inte var så bra och vad som ledde till att det är slut. Skriv ner allt detta och använd dessa anteckningar för att förbättra din framtida relationer.

Föreställ dig själv och hur du har gått vidare

blond kvinna som står utomhus

Föreställ dig att du är helt över ditt ex. Det kan ta lite tid men fortsätt jobba på det tills bilden av ditt nya liv verkligen är i fokus.

Njut av att känna den känslan av stolthet och prestation för att komma över honom och gå vidare.

Föreställ dig att du ser ut och känner dig fantastisk, umgås och skrattar med dina vänner, träffar, pratar och kanske till och med flörtar med andra killar.

Ett sätt att påskynda hela processen på är att öva på att vara tacksam för de goda sakerna i förhållandet.

Fokusera på dig själv

blond kvinna som ser havet

Se till att du ger dig mycket tid att fokusera på dig själv innan du hoppar in i ett nytt förhållande. Gör något bara för dig själv och ge dig själv lite tid att fokusera på ditt inre välmående.

Tillbringa kvalitetstid med nära vänner och familjemedlemmar.

Håll dig upptagen men var försiktig så att du inte överbelastar dig med aktiviteter bara för att distrahera dig från ditt ex. Det kommer att få ditt stillestånd att verka ännu mer smärtsamt.

Gör något för att öka din självkänsla vilket sannolikt har dippat ner lite efter uppbrottet.

Få en ny frisyr eller en helt ny stil. Köp en ny outfit som inte liknar något som du hade på dig när du var med honom.

Skäm bort dig själv med spa och ta en tjejkompis med om du  vet att hon kommer att boosta din humör.

Gå ut!

vacker allvarlig ung kvinna

Om du inte har gått ut på sociala händelser sedan uppbrottet så är det dags.

Det betyder inte att du ska gå hem med första söta killen som du ser i baren men du kommer att må bättre om du klär upp dig och går ut i världen för att umgås och träffa nya människor.

Men gå absolut inte någonstans där du kommer att stöta på ditt ex, välj en ny plats.

Om du inte har flirtat på ett så bör du börja träna. Ta fram dina flirtfärdigheter genom att öva på någon ny kille.

Ta det långsamt

vacker ung kvinna utomhus

Att räkna ut hur man går vidare efter ett uppbrott betyder inte att man ska överdriva med umgänge, träffa hundratals nya människor och flörta med nya killar varje dag.

Du vill inte framstå som desperat eller behövande. Det kan leda till ett förhållande med någon som vill kontrollera dig eller som letar efter någon som han kan känna dig överlägsen över.

Bara slappna av, ta det långsamt och ha kul.

Snart kommer du att upptäcka att män går fram till dig eftersom du framstår som tillgänglig och rolig.

Ta dig tid att lära känna nya människor. Om du börjar känna att någon kille är rätt för dig så gå efter honom.

Jämför inte

kvinna som sitter ensam och dricker kaffe

Inte varje kille är som den som du precis gjort slut med och inte alla förhållanden kommer att vara som ditt förra, speciellt om du lär dig att gå vidare på ett hälsosamt sätt genom att lära av dina misstag.

Ditt förra förhållande tog slut av en anledning så öppna ditt sinne, bredda dina horisonter och leta efter en ny typ av förhållande som inte bara kommer att vara annorlunda utan också bättre än vad du hade tidigare.

Och slutligen, det viktigaste att göra efter ett uppbrott är att vara positiv.

Vet att du kommer att kommer över honom och det kommer att hjälpa dig att må bättre om dig själv och din framtid.

Sikta på att forma ett hälsosamt nytt förhållande med en underbar ny partner, ett förhållande där du kommer att känna dig så glad att du aldrig kommer att tänka på ditt ex. 

Hur Du Går Vidare I Livet Efter Att Det Tagit Slut Med Honom