Skip to Content

Hur Du Förbättrar Ditt Kroppsspråk För Att Se Mer Självsäker Ut

Hur Du Förbättrar Ditt Kroppsspråk För Att Se Mer Självsäker Ut

Du är just klar med jobbintervjun. Du tror att det gick bra och att dina svar var både fina och övertygande. Några timmar eller dagar senare så får du reda på att du inte fick jobbet.

Du undrar vad som gick fel. Det är enkelt faktiskt, även om dina svar på deras frågor angående jobbet var bra så var det ditt dåliga kroppsspråk som resulterade i att du inte fick jobbet.

Det värsta av allt är att du aldrig ens tänkte på att ditt kroppsspråk var uselt. Ord som du yttrar är bara ett sätt att kommunicera fram dina avsikter och tankar.

Dina gester är faktiskt det som definierar framgången eller misslyckandet av din kommunikation. Bra kroppsspråk inkluderar bra kroppshållning, ansiktsuttryck och till och med din andedräkt.

Det är ditt kroppsspråk som definierar dig i konversation med en annan person.

Vissa människor är framgångsrika talare medan andra inte är så bra på vad de säger och de misslyckas med att få fram deras budskap efter deras kroppsspråk inte är speciellt engagerande.

Detta är något som är avgörande i alla typer av kommunikation och kan till och med vara skillnaden mellan framgång eller inte i jobbet.

Ibland krävs det en medveten ansträngning för att förbättra ditt kroppsspråk och för att se positiva resultat. Just därför är det viktigt att veta vad som klassas som bra kroppsspråk.

Medvetenhet

säker man sitter och pratar

Om vi uppmärksammar hur vi gör allt och när vi gör det så är vi då medvetna om våra handlingar. Vissa av er kan ha för vana att lägga våra armar eller ben i kors när ni pratar med andra människor.

Denna gest reflekterar dåligt självförtroende och ger dig ett defensivt utseende. Att prata med både händerna och armarna utsträckta kan vara ett bättre sätt att framstå som vänlig och öppen för andra människor.

Du kommer att känna skillnaden när du ändrar på det här. Känslan av lycka och självförbättring som uppstår när du sitter eller står bekvämt och pratar med någon kommer att motivera dig att prata med mer lycka i tonen och inre frihet.

På så vis kan en liten förändring av ditt kroppsspråk få dig att känna dig mer i kontroll på ett subtilt men ändå kraftfullt sätt.

Ögonkontakt

man pratar med kvinnan och ser henne i ögonen

Våra ögon spelar en viktig roll i kommunikationen. Det hjälper den andra personen att känna sig mer bekväm när han eller hon kan se dina avsikter när du tittar in i deras ögon.

Ögonkontakt är också ett sätt att hålla människor intresserade av vad du säger. Att titta överallt när man pratar med någon kan skapa en känsla av tristess och ointresse hos den andra personen.

Vissa kulturer tycker att det är väldigt stötande och respektlöst att hålla ögonkontakt med främlingar eller äldre personer. Kom ihåg att ha ögonkontakt med andra personen men ändå inte stirra för mycket som en galning.

Spegling

fyra män ler och pratar

Om du pratar med någon som sitter eller står mittemot dig, lär dig att spegla dem. Att spegla någon betyder att man ibland kopierar deras ton och tempo hur de pratar samt deras ansiktsuttryck.

Det kommer undermedvetet få den andra personen att känna sig mer trygg med dig då de känner igen sig själva i dig.

Till exempel, om någon pratar om en olycklig händelse och ser ledsen ut så är det viktigt att ditt ansiktsuttryck också är negativt. Det ger en känsla av tröst för den andra personen när de ser att deras känslor förstås.

Den subtila speglingen kan då skapa mer synergi och förbindelse mellan er och det blir också en del av ditt naturliga beteende när konversationen fortskrider.

Slappna av

ung affärsman sitter

Det blir uppenbart rätt snabbt om du är spänd då dina axlar eller din hela kropp blir stel och spänd. Detta visar tydligt att du antingen inte är bekväm eller att du är rädd för vad den andra personen tycker och tänker.

En avslappnad kropp är viktigt i alla slags samtal eftersom det ger en känsla av lätthet och komfort för de människor som du pratar med.

En konversation där du har lugnt sinne och en avslappnad kropp kommer alltid att vara trevligare och mer lovande. Så ta ett djupt andetag, slappna av och så kommer du finna ditt sanna inre jag ta över konversationen.

Håll koll på dina händer

Ung modern hållande minnestavla för affärsman

Att ha händerna i fickorna kan vara bekvämt men ofta är det ett tecken på dåligt självförtroende. Det ger ett intryck av att du är lat och ointresserad, det kan också få dig att framstå som en arrogant person.

Så, att ha händerna i fickorna är inte ett tecken på positivt kroppsspråk och kommer att få andra människor att ogilla din personlighet.

Andra handgester som görs med fria händer kan också göra stor skillnad när det kommer till orden som du använder samt göra dem mer meningsfulla och effektiva.

Du verkar vara mer självsäker och tydlig och framstår också som mer säker på själva samtalsämnet.

Le och skratta

säker och vacker ung man ler

Genom att le så kan du lätta upp stämningen och göra konversationen livligare snarare än tråkig.

Ett skratt kan också göra att konversationen får en lättare ton och få människorna omkring dig att känna sig bättre.

Ett leende eller ett skämt i en konversation kan göra dig till en intressant person att prata med. Att le får människor att känna sig varma och bekväma när det pratar med dig.

Var inte för hetsig

säker man sitter och pratar

Detta gäller allt som du gör, ditt tal, dina gester och till och med dina rörelser.

Att vara hetsig kommer att få dig att se mer nervös och orolig ut medan att vara lugn kommer att göra att du indikerar förtroende och du framstår som någon som är lätt att föra en konversation med.

Långsamma gester gör inte bara dig mindre stressad utan ger också ditt kroppsspråk en form av elegans.

Fast handskakning

två män handskakning

En trevlig och fast handskakning känns riktigt bra och visar att du har en positiv känsla för den nybekanta personen.

Det spelar en nyckelroll i att bygga förtroende mellan människor som just har lärt känna varandra, oavsett om det är personligt, vänskapligt eller affärsmässigt.

Kom ihåg att varje start på en bekantskap med en avslappnad handskakning visar brist på självförtroende och välmenande känslor för den andra personen.

Det kan också framstå som brist på tillit och vänlighet. Det är därför bra att spegla den andra personens handskakning eftersom det matchar deras uttryck.

Sänk din ton och röst

två man sitter i soffan och pratar

Människor med hög ton eller röst räknas ofta som dominerande. Det finns några platser där de gör det bra men i en personlig konversation så blir det negativt rätt snabbt.

Om ditt ärende är personligt så är det är viktigt att medvetet försöka sänka din ton och röst. En trevlig nivå är alltid välkomnande och kommer att få dig att framstå som en artig och lugn person.

Precis som våra gester presenterar ditt självförtroende och ärlighet så bestämmer dig ton och röstvolym din elegans och jordnära attityd.

Klia aldrig på huvudet

man går och pratar

Att klia huvudet eller dra fingrarna genom håret kan skapa en bild av att du är avslappnad när det kommer till din attityd och få dig att framstå som ointelligent.

En person som vanligtvis lägger händerna på huvudet eller leker med håret ses som ouppmärksam och ointresserad. Så sätt stopp för denna vana helt och hållet genom att förhindra dig själv varje gång din hand försöker nå ditt huvud.

Detta kommer faktiskt att förbättra ditt självförtroende och göra dig mer medveten och uppmärksam på omgivningen.

Bit inte på naglarna

två män som bär kostymer som pratar

Att bita på naglarna är inte bara ett tecken på dåligt självförtroende och nervositet, det är också en distraktion för den andra personen. Det speglar ditt inre jag som är förvirrat och det är inte något positivt.

Du brukar vanligtvis bita på dina naglar när du tänker på något djupt.

Du bör undvika att bita på naglarna då det är ett tecken på dåligt kroppsspråk och kan få dig att framstå som negativ i alla konversationer.

Var aldrig dramatisk

män handskakning och leende

Du får inte överdriva med dina uttryck eller gester. Var försiktigt med valet av dina ord och använd aldrig utropstecken flera gånger då en överanvändning skapar ett intryck av falskhet.

Tro inte att du kan imponera på andra genom att bete dig falskt. Att vara ärlig och agera som sig själv är viktigt för att göra en konversation förnuftig.

Bete dig aldrig som om du är den smartaste i rummet eftersom det alltid kommer finnas någon som är smartare än dig.

Rör inte vid ditt ansikte

två affärsmän som sitter vid bordet

Att röra vid ditt ansikte medan du pratar är ett tecken på oärlighet. Människor rör vid deras ansikten när de är nervösa eller rädda för konfrontation.

De tröstar sig själva genom att lägga handen på ansiktet, många gör det omedvetet och anser att det är en normal gest som inte avbryter själva konversationen och dess flöde.

Men personen som du pratar med kan se ditt dåliga självförtroende gömt under dina ord och kan inte kan lita på vad du säger längre. Du måste vara försiktigt och ha kontroll när din hand försöker nå ditt ansikte.

Kolla på hur andra beter sig

två affärsmän som pratar medan de sitter vid bordet

När du börjar ändra ditt eget kroppsspråk eller börjar använda några tips för att få bättre respons från dina konversationer så blir det lika viktigt att du börjar kolla på andra människor och deras kroppsspråk.

Precis som ditt egna kroppsspråk speglar ditt inre så är det så också med andra personer. När du beundrar vissa människor och vill vara som dem så är det mer troligt att du lär dig det genom att noggrant observera dem.

På samma vis, om det finns personer som du ogillar så måste du vara uppmärksam på att inte upprepa gesterna som gör dem motbjudande i dina ögon.

På så sätt kan du göra stora förändringar i ditt egna kroppsspråk genom att bara titta på andra.

Ta det lugnt

två affärsmän som har konversation

Efter att du har lärt dig hur du ser förändringar i ditt kroppsspråk så måste du vara helt utmattad. Så det här sista tipset är för att hålla spänningen borta.

Lär dig att slappna av och trösta dig själv. Ju mer tröstad och naturlig du är desto lättare blir det för dig att anpassa dig själv och se dig själv som en förbättrad och mer självsäker person som har ett positivt kroppsspråk.

Genom att förstå vad som ser bra ut och vad som inte är del av din förmåga för kommunikation så kan du se en drastisk skillnad i hur du fungerar med andra människor.

För dem som har saknat sociala färdigheter på grund av dåligt kroppsspråk är det här definitivt goda nyheter. Förutom sociala vanor så kan förbättrad kropp hjälpa dig att få bättre självförtroende.

Även om ingen av dessa gester är universella så är detta oftast de viktigaste gesterna och vanorna hos vissa människor.

Kulturella skillnader kan leda påverka lämpligheten eller olämpligheten mellan vissa sätt att bete sig. Kom ihåg att självobservation kan hjälpa dig att förbättra ditt kroppsspråk väldigt mycket.

Hur Du Förbättrar Ditt Kroppsspråk För Att Se Mer Självsäker Ut