Skip to Content

3 Hjärnlekar Varje Giftig Person Använder Mot Dig

3 Hjärnlekar Varje Giftig Person Använder Mot Dig

Låt dig inte luras, du är inget undantag

orolig kvinna som kramar hennes pojkvän utanför

Hur vet du att du har en giftig person i ditt liv? Låt mig inviga dig i tre mycket vanliga hjärnlekar giftiga personer använder sig av och gör din egen bedömning.

Snälla, om den här personen visar sig vara giftig, försök inte övertyga dig själv om att du kan förändra honom eller henne.

För, om du inte är en professionell terapeut, är det högst osannolikt att du kan påverka hans beteende.

De har personlighetsstörning och psykiska problem och de behöver professionell hjälp.

Det sista du behöver är att fördärva dig själv genom att försöka komma underfund med honom/henne genom att offra dig själv för att hjälpa dem.

Nu när vi har klargjort detta följer här tre hjärnlekar giftiga personer använder mot dig.

Lek #1: Få och behålla kontrollen

grunt fokusfoto av man och kvinna som pratar i café

För giftiga människor handlar allt om att ha full kontroll – om de inte kan kontrollera andra människor, har de ingenting.

Om de får ett visst svar eller om du beter dig som de vilI, ger detta dem maktkänslan de strävat efter.

Detta får dem att känna att de kontrollerar situationen och det skänker dem också känslan av att de har makt över dig.

Vad handlar detta om? Giftiga människor måste kunna kontrollera allt och om de inte kan kontrollera allt försöker de kontrollera dig dubbelt så mycket.

Så, kan de inte ha kontroll på jobbet söker de kontroll på annat håll – och de kommer att kompensera upp det med dig.

Var uppmärksam på om du självmant ger någon kontrollen för att tillfredsställa personen som utövar psykningen eller har du blivit manipulerad till att göra det?

Lek #2: Skuldbeläggande

orolig kvinna som sitter på soffan i vardagsrummet

Giftiga människor måste få dig att kännas underlägsen då det är enda sättet för dem att känna sig överlägsna. Genom att få dig osäker känner de sig mer självsäkra.

Om du inte gör det giftiga människor vill att du ska göra får de dig att kännas skyldig. De förnedrar dig och de bryter ner dig eller får dig att tro att du gör någonting fel.

Istället för att öppet säga: Jag tycker inte om att du gör detta, kan han anklaga dig för att du är frigid för att han ska kunna få ligga mer eller så kan hon anklaga dig för att vara sexistisk för att få dig att bete dig som hon vill att du ska göra.

Vilket som, det är inte sunt att ge uttryck för sina känslor på det sättet och du vill inte vara bli utsatt för en sådan hjärnlek.

Lek #3: Skämma ut och idiotförklara

man kranglar med den gråtande kvinnan hemma

Giftiga människor läker sina komplex genom att bryta ner andra människor.

De mår endast bra om människor i deras omgivning känner sig eländiga och de gör allt för att skapa en sådan omgivning för sig själva.

Människor som försöker skämma ut andra för att kunna uttrycka sin ilska vakar över något tillfälle då du gör någonting som de anser vara opassande.

De bara väntar på att du ska begå ett misstag så att de kan skämma ut dig eller peka på hur och vad du gör för fel.

Om du nämner någonting förknippat med religion till exempel, kan det hända att det är det enda de väntat på för att få dig att skämmas för dina åsikter.

De är också bra på att idiotförklara människor.

Det är en metod där de säger någonting sårande till någon och sedan, när personen blir sårad, göra en helomvändning genom att få det att verka som att de inte alls menade vad du trodde att de gjorde.

De åtföljs ofta av orden “Ibland är du så otroligt överkänslig” eller “Det var bara ett skämt, lugna dig.”

De idiotförklarar dig till en början och efter det så förödmjukar de dig. Det verkar som att de med vilje vill såra dig två gånger.

Är du säker på att du vill ha det så här eller vara omgiven av den här sortens människor?

Även om du kanske är offer för en giftig person glöm inte att det finns en möjlighet att en giftig person är offer för en annan giftig person och att all bara går runt i cirklar.

Du kan inte förändra dem men du kan försöka hjälpa dem eftersom de verkligen behöver hjälp.

Det finns människor som är kvalificerade att handskas med sådana problem och det bästa du kan göra, om du inte vill förlora den personen, är att finnas till hands under hela processen då de inser att de har problem.

Men, om de inte vill ha hjälp stanna inte tillräckligt länge för att själv bli förgiftad av giftiga personer. Du är skyldig dig själv så mycket mer.

3 Hjärnlekar Varje Giftig Person Använder Mot Dig