Skip to Content

För En Tjej Som Blivit Emotionellt Misshandlad Betyder Kärlek Inte Längre Samma Sak

För En Tjej Som Blivit Emotionellt Misshandlad Betyder Kärlek Inte Längre Samma Sak

För en tjej som blivit emotionellt misshandlad är kärlek någonting hon har svårt för att definiera.

Han som misshandlade henne förändrade hennes uppfattning av verkligheten.

Han brukade tala om för henne att han älskar henne, och bara en stund senare kallade han henne för fula namn och sa de mest elaka sakerna.

Han brukade krama och kyssa henne för att sen skrika på henne och slå sönder tallrikarna under deras bråk. Allt var alltid hennes fel.

Han var så bra på att spela offret att hon verkligen sökte efter problemet hos sig själv. Hon trodde att hon behövde ändra på sig. Hon trodde att hon var orsaken till sin misär.

Den emotionella misshandeln fick henne att tro att hon inte var tillräckligt bra.

Det fick henne att tro att hon inte var värd kärlek och att allt som hände henne var hennes fel. Det tog henne lång tid att förstå att det aldrig handlade om henne. Hon byggde sitt liv på nytt.

Hon jobbade på sin osäkerhet och fick tillbaka sitt självförtroende. Hon lärde sig gradvis att älska sig själv igen. Den emotionella misshandeln gjorde henne försiktig.

kvinna som bär vit klänning

Hon hittade sitt inre lugn. Hon förnyade sitt liv. Hon blev lycklig på egen hand, och det tog henne så lång tid att komma dit att hon nu är rädd för att förlora det.

Hon är rädd för att någon ska göra illa henne igen, ta tillbaka henne till början och att all ansträngning kommer att ha varit förgäves.

Hon försöker tala om för sig själv att alla män inte är hennes ex. Alla är inte likadana. Men hon kan inte fly sin rädsla. Därför behöver hon någon att känna sig säker med.

Hon behöver någon hon kan lita på. Därför tror hon på att ta det försiktigt och skapa tillit till sin partner. Tillit är ingenting hon ger ut så lätt längre. Man måste förtjäna det.

Hon behöver en man som förstår det. En man som inte har någonting emot att ta det långsamt och att vara allt hon behöver.

Om hon hittar en sådan man kommer hon sakta att riva ned sina murar. Hon behöver någon som får henne att sluta kämpa emot sina känslor.

Hon är rädd för att släppa till och låta känslorna flöda. Det är anledningen till att hon alltid backar så fort hon känner att någon kommer för nära och att hon börjar falla.

ledsen kvinna som sitter på gräset

Hon drar sig undan, men hoppas på att han kommer hålla hårt i henne. Hon hoppas på att han kommer försäkra henne om att allt kommer att bli bra.

När hon hittar någon sådan så kanske hon kommer ge kärlek en ny chans. Hon vill känna sig så säker som möjligt innan hon tar risken.

Hon tror fortfarande på kärlek, och hon längtar efter den, men hon har högre krav nu.

Om det finns någonting bra med det hon har gått igenom så är det att hon har fått lära sig hur stark hon är och att hon måste älska och uppskatta sig själv mer.

Hon fick lära sig det den svåra vägen, men nu har hon i alla fall inga problem med att släppa taget när hon ser tecken på ett giftigt beteende som hon redan har upplevt.

Hon skulle aldrig någonsin tolerera det igen. Hon har satt ribban högt och har högre krav nu. Hon är inte orealistisk. Hon vet bara hur kärlek aldrig borde se ut.

Hon vet att kärlek inte bör kännas som tortyr. Hon vet att kärlek inte bör få dig att må dåligt. Hon vet att kärlek inte bör leda dig till en emotionell död.

Hon vet att kärlek bör vara snäll och stödjande. Hon vet att kärlek främjar din lycka. Hon vet att kärlek inte gör ont. Hon vet att kärlek får dig att sväva.

För En Tjej Som Blivit Emotionellt Misshandlad Betyder Kärlek Inte Längre Samma Sak