Skip to Content

Bra Dissar – Några Råd Och Exempel På Hur Du Visar Ditt Ointresse?

Bra Dissar – Några Råd Och Exempel På Hur Du Visar Ditt Ointresse?

Troligtvis har alla hört någon som någon gång berättat om att de själva dissat någon eller hört någon annan göra det. Dissarna kan ha varit riktigt elaka men det beror ju också på själva situationen.

Alla kan vi dissa någon på ett elakt sätt och det finns många artiklar som tar upp det ämne.

Den som fått sig en elak diss kan ha kommit med en kommentar som krävt att någon stänger käften på dem, eller hur?

I slutet av artikeln har vi tagit med några exempel på dissar som människor använt sig av, både bra, dåliga och riktigt elaka.

Elaka dissar finns det gott om på nätet men bra dissar är inte lika vanliga, allt beror som sagt på situationen, humöret och personerna i fråga.

De bra dissarna innebär att vi uttrycker på ett bra och klart sätt för att den andra personen ska fatta vinken, men att vi gör det på ett subtilt och trevligt vis. 

Det är ingen nyhet att det inte känns särskilt bra att bli avvisad, men det kan faktiskt vara nästan lika svårt att vara den som säger nej.

Beslutet att dissa någon är nog inte enkelt, rädslan är stor att såra den andra personen och ibland håller vi fortfarande kontakten med någon för att inte såra deras känslor, även om det ger oss olust.

Känner du att han/hon inte är rätt för dig så kommer ni att lida båda två, och det är inte rätt att låta någon hoppas på någonting som det inte kan bli någonting av.

Tänk dig själv i deras situation, att någon inte säger nej, utan låter dig hålla fast vid hoppet att det kanske kommer att bli…Tänk på att ni båda har rätt att träffa någon som är helt rätt för er.

Fungerar ni inte bra ihop ligger det alltså i bådas intresse att leta vidare. Men hur ska man nobba? Och finns det egentligen några bra dissar?

Utestället

kvinna i nattklubb

Är man ute på fest eller på nattklubb är det mycket enklare att dissa någon utan större samvetskval och det är även lättare att komma undan.

Personen vet inte ens om du är singel, gift eller har ett förhållande.

”Där kommer min pojkvän/flickvän” eller ett rakt men vänligt ”Du, jag är tyvärr inte intresserad” eller “Jag är lyckligt upptagen” funkar också bra i en sådan miljö.

Nätet

kvinna som använder bärbar dator

Via nätet och sociala medier är det ganska lätt att nobba någon för du har inte träffat personen och vill inte lära känna dem bättre kanske heller.

Var dock ärlig och snäll, den du nobbar kan ha lagt ner tid, energi och tagit mod till sig för att skicka det där meddelandet till dig.

Du tjänar ingenting på att vara elak, du mår nog inte bra av det själv heller.

Bra dissar i det här läget kan vara något i stil med ”Tack för ditt meddelande, men jag tror inte att vi skulle passa bra tillsammans.

Jag hoppas att du inte tar illa upp av att jag är så uppriktig. Lycka till med ditt fortsatta letande!” Förklara dig inte närmare och om han svarar så räcker det med detta svar. 

Varit på dejt

kvinna funderande tittar bort

Om ni redan har pratat i telefon eller kanske även gått på dejt så krävs det lite mer om du känner att ni inte har någonting att bygga vidare på.

Avvakta lite, du behöver inte vara först med att höra av dig och har du turen på din sida så rinner allt ut i sanden.

Om din dejt ringer kan du vara ärlig och svara något i stil med ”Tack själv för senast. Jag hade en fin kväll och du verkar vara en sjysst tjej/kille, men tyvärr känner jag att vi inte klickade så bra.

Ta hand om dig, och jag hoppas att du hittar en toppentjej/-kille snart!”. Om du vill vara på den säkra sidan, tycker jag att du redan i förväg ska ha en ursäkt i beredskap.

Du kan redan i början av dejten nämna att du ska hjälpa någon eller åka någonstans om dejten skulle visa sig vara en katastrof.

Känner du redan under pågående dejt att det här var helt fel, ja då kan du slippa undan med att du behöver åka och du är inte otrevlig utan dissar honom på ett bra sätt.

5 regler när du ska nobba någon

Attraktiv ung brunettkvinna som använder bärbara datorn

Ärlighet varar längst

Var uppriktig och säg som det är. Att slingra sig eller vara allmänt vag är inte snällt, snarare tvärt om.

För när personen i fråga slutligen förstår vad du verkligen tyckte kommer han eller hon att känna sig lurad. Säg hellre som det är från start.

Hellre förr än senare

Risken att såra blir större ju längre du väntar, därför är det bra att säga ifrån så snart som möjligt när du känner att ni inte klickar.

Dissa på ett sådant sätt som du själv skulle vilja få nobben. Då slipper du också titta bort om ni råkar springa på varandra vid ett senare tillfälle…

kvinna som tittar ut genom fönstret

Utgå från dig själv

Det är inte du, det är mig det är fel på… Det må låta klyschigt men detta är en bra utgångspunkt. Ange aldrig skäl som har med den andres personlighet att göra när du dissar någon.

Ta hellre ”skulden” själv. På så vis kan ni båda behålla ansiktet.

Ursäkter som kan fungera är till exempel: ”Jag är ledsen, men du påminner mig lite för mycket om mitt ex” eller ”Jag känner att vi inte klickar riktigt, mina hundar är så viktiga för mig” (till pälsdjursallergikern).

Du har rätt att tacka nej

Det känns jobbigt att nobba någon eftersom du inte vill göra honom eller henne ledsen. Men har du egentligen någon skyldighet att vara intresserad? Nej.

Alla som går på dejt vet att det är en chansning. Möjligheten att bli dissad finns alltid där, och ni har båda tagit samma risk.

Du kan inte fortsätta att dejta någon bara för att vara snäll, det skulle i slutändan vara väldigt elakt. Säg som det är så kan ni båda leta vidare efter er perfekta match.

Ung brunettkvinna med svart hår som sitter vid kafétabellen

Kärlek kräver ömsesidigt intresse

Även om första chatten eller dejten gick hyfsat i motpartens ögon skulle ni inte funka i det långa loppet om du inte också är nöjd.

Är du osäker, ge personen i fråga en andra chans. Därefter bör du kunna avgöra om det är läge att gå vidare eller säga tack och hej.

Och när du väl fattat det beslutet, stå fast vid det. Ni passar helt enkelt inte bra ihop. Du råkade bara vara först med att upptäcka det.

Vi har samlat på oss några dissar som våra läsare har delat med sig av och vissa är kanske inte så trevliga. Som vi nämnt tidigare så beror dissen helt på situation, humör och personen i fråga.

De flesta kanske inte är så fina men de kanske kan tjäna som ett exempel vad vi kanske inte bör skriva eller säga om vi vill vara trevliga och dissa på ett bra sätt.

Dissar på krogen

kvinna sitter på café dricka kaffe

Du befinner dig på krogen och en jobbig kille/tjej börjar ragga. Du försöker artigt men bestämt att bli av med honom/henne. De fattar inte vinken alls…

“Jag har nog alltid varit lesbisk/bög tror jag. Jag ser det mest som en tillfällighet att jag föddes som man/kvinna.”

“Åh grymt att du kom! Kan du hålla min väska medan jag går och skiter?”

“Jag väntar på min kille/tjej. Han har blivit utsläppt från kåken idag.”

“Perfekt! Du är p-e-r-f-e-k-t! Jag måste omedelbart underrätta mina bröder och systrar att jag äntligen funnit vårt blodsoffer till den mörke härskaren. Stå kvar här medan jag går ut och ringer!”

“Åh vad STARK du är! Skönt, jag har två rottweilers som attackerar alla män som kommer hem till mig, men du kan inte vara ett dugg rädd för dem, eller hur?”

“Schyst! Hej, bartender! Langa hit en 6000-kronorspava Christall, snyggot här cashar! 

“Jaha, vad spännande! Min pojkvän har ingen bil. Det är nästan ingen i Hells Angels som har det faktiskt.”

“Tack! Du vet, jag är bara sååå trött på det här snacket om att tjejer måste raka sig under armarna, men gud vad skönt att du gillar naturliga tjejer!”

man och kvinna som pratar

“Jag är rektoskopisköterska. Vet du inte vad det är? Jo, alltså när man undersöker anus så är det jag som…”

“Jag får inte ha telefon. Men du kan få numret till min övervakare.”

“Jag kommer inte hit särskilt ofta, bara när jag har permission.”

“Jag är gravid.”

Heter du saft?
Nej.
Blanda dig inte i då.
“Jag hade inte kunnat säga det sämre själv.”

“En av oss har rätt. Den andra är du.”

“Jag hatar falska människor. Det är mycket svårt att besluta mig för vilken sida av käften jag ska slå först.”

“Åh, så här mycket bryr jag mig om dig. Oj, det var tomt.”

“Prata inte när jag avbryter.”

“Alla åsnor går inte på fyra ben.”

“Du kanske ska äta make-up så att du blir vacker inombords.”

“Zombies äter hjärnor. Du går säker.”

Dissar via textmeddelanden

Kvinna med ryggsäcken som rymmer hennes telefon

Att få dissen känns nog aldrig riktigt bra för den mottagande personen även om den förtjänar det. Ibland är en diss inte riktigt menat att vara elakt, det kanske bara kommer ut på lite fel sätt.

Men vissa gånger är det enbart onda avsikter som ligger bakom. Här följer några exempel av läsarnas dissar:

Hade jag varit din lilla son hade jag älskad att bli ammad av dig.
Hade jag varit din mamma hade jag gjort abort.

Ord kan inte beskriva hur ful du är.
Ord kan inte beskriva hur vacker du är.
Åh, tack!
Men siffror kan! 3 av 10 möjliga! 

Varför svarar du inte. 
Jag tappade telefonen och kan inte hitta den. Jag textar när jag hittat den.
Okej.
Har du hittat den ännu.
Nej.
Okej. Säg till när du gör det .

kvinnors händer som håller mobiltelefonen

Var bor du?
Med mina föräldrar.
Var bor dina föräldrar?
Med mig
Var bor ni allihop?
Tillsammans
Var är ditt hur?
Bredvid mina grannar.
Var bor dina grannar.
Om jag berättar, tror du mig då?
Berätta…
Bredvid mitt hus.

Hora
Jag har blivit kallad värre saker
Som vad
Din flickvän

Beskriv mig i en mening
Du är som solen…bäst på miljontals mils avstånd

Faan vad du är söt!
Haha oväntat, men tack. Du är fan så söt också
Sorry, skrev fel. Det skulle till en annan.

Du är så fin
Hur full var du när du skrev?
Jag kräktes nog samtidigt till och med

Bra Dissar - Några Råd Och Exempel På Hur Du Visar Ditt Ointresse?