Spring. Spring så fort du bara kan och så långt du bara kan.

Jag brukade hata personer som snackar skit om sina ex. De var vårt val och vid en tidpunkt i livet så älskade vi dom. Vi älskade dom som ingen annan och vi trodde att dom föralltid skulle vara i våra liv, aldrig lämna oss, alltid vara där när vi behöver dom. Men oj vad fel jag hade.

Som kvinna känner jag mig skyldig att tala om för dig att du måste vara försiktig. Jag skulle inte vilja se dig sårad eller få ditt hjärta krossad av någon som själv inte ens har ett.

Den man du kommer att se är som en granat som du bara väntar på ska explodera och riva ned hela din värld i bitar. Han kan inte älska. Han har aldrig kunnat, kommer aldrig kunna.

Han vet inte hur sårbart en kvinnas hjärta är och hur skör hennes kropp är.

En kvinna går sönder under tyngden av någon som inte ger henne den kärlek och uppskattning hon förtjänar. Du måste veta det, du är en kvinna själv.

När du inte får den uppskattning du förtjänar så verkar det som att det inte finns något sätt att få relationen att fungera, men du fortsätter kämpa.

Var försiktig. Han har inga gränser. Han bryter löften utan att ens tveka. Han kommer aldrig tänka på dina känslor när han uttrycker sina åsikter och det stör inte honom om han förolämpar dig tills att du börjar gråta.

Tro inte på honom när han säger att han älskar dig. Jag har fallit för den lögnen många gånger och mitt hjärta har fortfarande inte återhämtat sig från den smärtan han orsakade.

Uppmärksamma alltid hans handlingar för att se om de stämmer överens med hans ord.

När du ser att det inte finns något du kan göra för att få honom att sluta ljuga och behandla dig som om du inte är värd sanningen, lämna honom.

Släpp taget om den giftiga manipulatorn som han är och låt inte honom intala dig att han kan ändra på sig.

Han kan inte förändras. Jag vet att du förmodligen tror att jag säger allt detta för att jag fortfarande älskar honom och på grund av svartsjuka, men nej.

Jag säger detta som en vän. Som någon som inte vill se dig gå igenom allt det jag fick gå igenom. Jag vill inte att någon kvinna någonsin ska hamna i hans oärliga händer.

Jag vet att han verkar snäll. Det verkar som att han kan ge dig världen och göra dig så lycklig. Hans ögon hypnotiserar dig till den punkt att du tror att du aldrig sett något vackrare i ditt liv.

Men om sanningen ska fram så är allt bara ett spel.

Hos honom existerar kärlek bara i ordboken. Kärlek är inte en känsla utan snarare ett ord som ger honom det han vill komma åt.

Kärlek är ingenting annat än ett verktyg att manipulera kvinnor med som har förälskat sig i honom. Men för honom innebär det ingenting annat än seger. Det är så han visar sin makt.

Vänta in på att han ska komma hem. Lås dörren. Du kommer inte kunna somna om nätterna för att du väntar på att han ska komma hem, och det vill du inte.

Du vill inte ha en man som behandlar dig så. Lås åtminstone dörren så han vet att han aldrig kommer få en andra chans. Jag önskar att jag var smartare förr.

Jag önskar att jag aldrig talade om för honom hur sårad jag var, jag önskar att jag aldrig sa att hans beteende var smärtsamt för mig.

Mina känslor var starkare än vad jag var, men jag vill säga att du måste vara stark för oss båda.

Visa honom att han inte kan leka med en kvinnas hjärta på det sättet. Visa honom hur man uppskattar en kvinna och om du inte ser att han ändrar på sig – gå vidare.

Jag har givit dig alla råd du behöver för att överleva förhållandet. Du kanske kommer att vara annorlunda. Du kanske är kapabel till att förändra honom.

Om inte så vill jag att du ska veta att du inte är den enda som har försökt och misslyckats. Jag är ledsen för att du kommer få gå igenom allt det med honom för att se vem han egentligen är.

Men när smärtan och kampen är över så kommer du att inse hur värdefulla de som kan älska dig faktiskt är.

Du kommer att finna ny styrka och motivation för att gå vidare, hur lång tid det än kan ta. Det bästa med att vara med honom är att du kommer ut ur det starkare än du någonsin varit.