Skip to Content

En Stor Lista Med Dealbreakers Som Du Aldrig Bör Tolerera

En Stor Lista Med Dealbreakers Som Du Aldrig Bör Tolerera

Ett vanligt råd när det kommer till förhållanden som de flesta av oss säkerligen har fått är att “kompromissa lite”.

Det är nödvändigt med lite anpassning för att hålla alla relationer vid liv och några små uppoffringar och kompromisser kan betyda ett bestående och hälsosamt förhållande.

Men tänk om du är tvungen att kompromissa om saker som du inte alls kan acceptera. Dessa kan vara några egenskaper hos din partner eller vissa saker som de gör som strider mot dina principer och övertygelser.

Kanske är det därför som de flesta par som var lyckliga under de tidigare stadierna av förhållandet tenderar att falla sönder när de lär känna varandra mer och stöter på dealbreakers.

Så, vad är en dealbreaker exakt? I den här texten förklarar vi vad en dealbreaker är och några av de vanligaste som du kan stöta på.

Vad är en dealbreaker?

kvinna som täcker ansiktet med handflatan och säger nej

En dealbreaker kan vara en vana, ett personlighetsdrag eller en partners synvinkel på något som du inte kan acceptera. Det gör att du inte kan vara med den personen längre, trots att de har många andra lovande egenskaper.

Vi har alla våra egna kärnprinciper som vi bygger våra liv på. Vi kanske inte hittar en livspartner som delar samma åsikter när det gäller saker och det är okej.

Men när de börjar gå emot våra kärnprinciper så blir det en dealbreaker.

Nedan är en stor lista med faktorer som bestämmer om förhållandet kommer att överleva eller inte. Låt oss börja:

Lögner 

kvinnlig ungehand som korsar fingrar bakom ryggen

En av de viktigaste pelarna i ett förhållande är tillit. Om du ständigt granskar din partners uttalandet, tvivlar på dem mer och mer och spenderar sömnlösa nätter på att tänka på vad de sa, då är chansen stor att du inte tycker att din partner är pålitlig.

Denna brist på förtroende kan bero på att de ofta ljuger för dig vilket inte är acceptabelt i ett normalt förhållande.

Att ljuga är en av de vanligaste dealbreakers som finns. Om din partner ständigt ger dig en anledning att tvivla på dem så är det dags att tänka om det förhållandet är värt all stress.

Men innan du kommer fram till någon slutsas, se till att dina tvivel är giltiga och inte bara i din fantasi.

Skada

deprimerat par Man och hustru

Vare sig det är fysiskt, verbalt eller emotionellt skadande av något slag så är det en solklar dealbreaker i varje förhållande. Ingen behöver tolerera det eller tro att det är en form av kärlek.

Om du känner att du inte kan stå ut med misshandel bör du vara uppmärksam. Varför misslyckades deras tidigare förhållanden? Finns det någon historia av övergrepp i deras familj?

Om alla svaren pekar på att din partner kan komma att skada dig så har du att göra med en dålig person och du bör lämna så snart som möjligt.

Dålig på att hantera ilska

Överarbetad sjuk man i dåligt humör som tänker på uppgiften

Ilska är som ett långsamt gift som så småningom dödar ett förhållande. Dåligt humör som ofta leder till bråk och slagsmål kan tyda på att de kan ha problem med ilska.

Livet blir svårt när du alltid måste gå upp emot hårda ord och okänsliga kommentarer. Okontrollerbar ilska blir så småningom en dealbreaker när det leder till våld.

Otrohet

Upprivna unga par som har problem

Detta är också en skottsäker dealbreaker i varje förhållande. När du är i ett förhållande så förväntas du vara lojal mot din partner, både känslomässigt och fysiskt.

Men om din partner har varit otrogen fysiskt eller känslomässigt så kan det göra dig helt trasig. Om du tvivlar på att din partner är otrogen, försök att prata med dem om det utan att vara för nyfiken eller anklagande.

Beroende

Mystikeman med cigarr och rök som isoleras på svart bakgrund

Beroende i vilken form som helst kommer att leda till en katastrof. Om din partner har alkohol- eller drogberoende kan de använda dem för att navigera genom problemen i livet.

Om du tror att de är beroende av något ämne men inte vill acceptera det eller söka hjälp för det så kan det förstöra er relation.

Du kan stödja dem om de vill ta itu med det men du behöver inte ta ansvar för deras missbruk eller lida på grund av det.

Oambitiös

Olycklig deprimerad uttråkad man som kramar en kudde och håller en fjärrkontroll

Ibland kan en ambitiös partner ha svårt att relatera till den andra som inte har några mål i livet.

Din partner behöver inte vara en högpresterande person men de bör ta hand om sin kostnader och bidra ekonomiskt till förhållandet.

Om de verkar sakna något intresse alls för arbete och är ekonomiskt beroende av dig så kan det till slut leda till stora frustrationer.

Materialistiska åsikter

affärsman som sätter på sig regnrock i staden

Det är normalt att vilja ha ett stort hus, en dyr bil eller diamantsmycken så länge du vill jobba hårt och tjäna pengar för att ha råd till det.

Men om en partner alltid letar efter materialistiska vinster från den andra utan att arbeta för det så kan det vara en dealbreaker.

I sådana fall varan den kärlek som en person har till den andra bara så länge de kan få de nöjen som de söker från den andra.

Barn eller inga barn

Eftertänksam man i en läderjacka

Detta är ett allvarligt livsbeslut som kan leda till bitterhet i förhållandet. Om du och din partner inte är på samma sida när det gäller bara så kan det skapa problem i er relation.

Vissa människor kanske vill ha barn och andra föredrar att inte skaffa barn. Så innan du går in i ett engagerat förhållande tar livsförändrande beslut, var tydlig med den här aspekten om barn.

Ekonomi

Men om en partner utövar auktoritet eller den andra uttrycker svartsjuka så är det en dealbreaker. Även dålig hantering av pengar och att alltid vara i någon skuld kan bli dealbreakers.

Detta är ett annat känsligt område där flesta par gör slut. I en relation så kan en partner tjäna mer eller är mer framgångsrik än den andra. Allt går bra när det finns förståelse mellan dem.

Men om en partner utövar auktoritet eller den andra uttrycker svartsjuka så är det en dealbreaker. Även dålig hantering av pengar och att alltid vara i någon skuld kan bli dealbreakers.

Personlig hygien

Glad pärlstav kille som bryr sig om hans hud

I början av förhållandet så är det här kanske inte en stor grej men ju längre tid går desto större anledning kan det bli att lämna förhållandet.

Om din partner inte anstränger sig med att hålla sig hygienisk så är det dags att tänka om angående ert förhållande.

Det kanske låter dumt men personlig hygien är ganska viktigt eftersom det påverkar både fysisk och mental hälsa.

Karriärmål

Stående av ett positivt ungt affärsmansammanträde

Om era mål i karriär inte stämmer överens och ingen av er vill kompromissa så kan det vara slutet på förhållandet.

Så medan ni fortfarande är i de första stadierna av förhållandet, prata om varandras karriärmål och var ni vill vara på lång sikt.

Familj och vänner

Fundersamt allvarligt mansammanträde på soffan ensam hemma

Vanligtvis hjälper familj och vänner dig med att säkra ett förhållande. Men i vissa olyckliga fall kan de också bli dealbreakers i ett förhållande.

Till exempel kan din partners familj skydda dem för mycket och vara tuffa mot dig eller så kan din partners vänner orsaka problem genom att skapa problem mellan er två. 

Svartsjuka

svartsjuk man make spionerar fru

Medan viss svartsjuka är ett tecken på ett hälsosamt förhållande så kan överdriven svartsjuka bli en dealbreaker.

Om din partner blir grön av avund när du pratar med en kille eller när du åstadkommer något så är det en stor röd flagga som indikerar att du bör ta saker lite långsammare.

Kontrollbehov

Par går ihop

Bestämmer dig partner vad du ska göra i ditt liv? Bryr de sig inte om din åsikt? Då kanske du har att göra med en kontrollerande partner.

Livet kan bli kvävande att bo med en sådan person eftersom de kommer att tvinga dig att leva ditt liv på deras sätt.

Högt underhåll

närbild designer klocka på affärsman hand

Flera besök till salongen, dyra kläder, fina middagar och orimliga semestrar, är det allt din partner tänker på och vill ha? Om deras livsstil kostar för mycket för dig så kan det bli en dealbreaker.

En ytlig individ värderar en person baserat på deras yttre utseende och lägger inte någon vikt vid kärnvärden såsom ärlighet och integritet. Att hantera en sådan person blir svårt när du är intellektuell.

Håller förhållandet som en hemlighet

vacker kvinnlig sitter i café och förför man

När du menar allvar med ett förhållande tenderar du att presentera din partner för din familj och vänner. Oavsett hur knäpp din partner kan vara så kommer du aldrig att bli generad av dem.

Men om din partner håller dig hemlig även efter att ha spenderat mycket tid tillsammans så är det dags att tänka på vart förhållandet är på väg.

Självisk

Stående av den stolta stolta stiliga skäggiga unga mannen

I ett förhållande så måste båda parterna ge och ta. Men om din partner är självisk och alltid kräver något och sällan finns där för dig så finns det ingen plats för dig i det förhållandet.

När allt de tänker på är sig själva och inte har någon respekt för dig eller tar hänsyn till dina behov så har ni ingen framtid tillsammans.

Dessa är några av de typiska dealbreakers när det kommer till förhållanden. Dessa kan vara tillräckligt allvarliga för vissa människor att lämna förhållandet medan det kanske inte är så för andra.

Så ta dig alltid tid och se till att det verkligen är en dealbreaker för dig innan du bestämmer dig för att lämna din partner.

En Stor Lista Med Dealbreakers Som Du Aldrig Bör Tolerera