Skip to Content

En Stegvis Guide Till Att Ignorera En Narcissist

En Stegvis Guide Till Att Ignorera En Narcissist

Om du tror att du genom att ignorera en narcissist kan rädda dig undan honom, så kom ihåg att det bara är toppen av isberget. Så många fler saker kommer att pågå långt efteråt.

Det är till och med säkert att säga att det bara är början.

Du tror att du har blivit av med honom för gott, men hans raseri och ilska över att ignoreras kommer bara att sprida sig och han kommer bli ännu värre än han redan var.

Narcissister vet inte hur man älskar någon eftersom djupt inuti är de känslomässigt förkrympta.

De har förmodligen genomgått ett trauma eller något slags olycka när de var yngre vilket ledde dem till att bli okänsliga varelser med allvarligt bristande empati.

Så när du ignorerar en narcissist, var beredd på ditt livs kamp, för det är det du ger dig in i! Deras uppträdande kommer att eskalera eftersom deras ego inte kan stå ut med det faktum att de avvisas.

När du kapar banden till honom och inte har kontakt kommer han att uppleva den stora smärtan av att bli avvisad. Du förstår att narcissister finner näring i din energi.

De suger ut den ur dig och lämnar dig torr och tom – de behöver göra det för att överleva.

Så, när du förnekar dem deras livskälla (du), kommer de inte att vara glada över det. Det är svårt att säga vad som kommer hända efteråt, men var beredd på i stort sett allt och lite till.

De kommer att ge sig på dig med allt de har. De kommer tala illa om dig med andra. De kommer att förfölja dig och hitta någon form av ursäkt för att prata med dig.

rödhårig kvinna som bär svart kostym som står nära byggnaden

Och om du låter dem komma nära dig, kommer de inte ha några problem att krypa tillbaka in i ditt liv och manipulera dig än en gång.

Om du befinner dig i en situation där du helt enkelt inte kan undkomma att vara i kontakt med en narcissist, eftersom du arbetar med dem, de är en familjemedlem eller du har barn med dem så har du inget annat val än att hålla kontakten med dem.

Ge dem inte någon anledning att komma i närheten av dig eller att prata med dig om något annat än vanliga, vardagliga saker.

De kommer att försöka engagera dig i konversationer genom att låtsas att de är uppriktigt intresserade av hur du har det och vad som händer i ditt liv, men var stark och svara med så få ord som möjligt.

Du bör försöka vara så ointressant som möjligt. Med andra ord: vara tråkig så in i helvete.

Visa dem att du inte längre är intresserad och de kommer inte att kunna dra någon nytta av att manipulera dig.

Detta kallas The Grey Rock Method, eller Gråstensmetoden, och den fungerar vanligtvis men endast om du följer alla regler till punkt och pricka.

Du har inte råd att göra ens ett litet misstag när du har att göra med en narcissist eftersom det misstaget kan kosta dig ditt liv och all den energi du redan har investerat i din läkningsprocess kommer att spolas ner i avloppet.

Men först, hur ignorerar man en narcissist? Följ reglerna steg för steg för att ens kunna komma till stadiet där du hanterar dem efteråt.

1. Ignorera honom

indiska par efter strid

Det är som man gör vid mobbning. Om du inte ger dem någon anledning att fokusera på dig, kommer de inte att göra det. Var så ointressant som möjligt.

De kommer att försöka provocera dig. De kommer att använda alla möjliga medel för att få en reaktion ur dig, men du måste vara stark.

Du måste motstå deras manipuleringar och du måste slå dövörat till alla förolämpningar och hårda ord.

Även om de saker som de säger till dig inte är sanna, och de är de förmodligen inte, får du inte falla i deras fälla och börja försvara dig.

Svälj det och ignorera dem. Efter en tid kommer de att se att de inte har någon makt över dig längre och de kommer att lämna dig ensam.

Men tills du kommer dit, var bara stark och låt dem inte provocera eller komma nära dig.

2. Försök inte hämnas

kvinna som står på svart och brunt fält på dagen

Du kommer att skada dem mest genom att inte ge dem din uppmärksamhet.

Om omständigheterna var normala och någon, som inte är en narcissist, sårade dig, skulle din första reaktion vara hämnd.

Du skulle vilja ge igen på den person som sårade dig. Men den taktiken kommer inte att fungera med en narcissistisk person.

Genom att engagera sig i dem och försöka såra dem utsätter du dig bara för faran att bli sårad igen.

Kontakt är allt de behöver för att krypa tillbaka in i ditt liv och manipulera dig än en gång.

Om du verkligen vill såra honom måste du börja din läkningsprocess och ignorera honom medan du håller på med den. Detta är det som kommer att förstöra honom mest.

Du måste inte ge honom någon uppmärksamhet alls och inte visa honom att hans liv intresserar dig över huvud taget.

Försök inte ta reda på var han har varit eller om han lider utan dig.

Fråga inte och försök inte att se efter själv. Det kommer att ge honom anledning och skäl att göra utfall mot dig igen. Stäng bara ner honom och radera honom helt från ditt sinne.

Det är det enda sättet att komma över honom en gång för alla.

3. Bråka inte med honom

man och kvinna tittar på avståndet

Detta är bara ett bete. Det är hans taktik som han försöker ta reda på om du fortfarande är intresserad av honom eller inte.

Han kommer att provocera dig och driva dig till vansinne med falska anklagelser. Han behöver inte ens säga det till ditt ansikte.

Han kommer att använda dina vänner och sociala medier för att komma in i ditt huvud. Det värsta du kan göra är att svara på hans provokationer.

Låt det rinna av dig och ignorera allt han säger om dig. Om du är orolig för vad andra människor kommer att säga om hans lögner, så var det inte.

Människorna som är viktiga för dig och som älskar dig, vet vad som händer och vem som är offret och de kommer aldrig att vända ryggen åt dig. Och de som gör, skit i dem – du behöver dem ändå inte.

4. Servera honom inte din energi på silverfat

kvinna tittar åt sidan medan man kramar man

Vanligtvis fyller folk på sin energi genom positiva saker. De omger sig med vänner och använder kärlek och positiva tankar för att få tillbaka sin energi.

Men narcissister gör motsatsen. De laddar sig själva genom andras smärta och lidande. De behöver kaos i sina liv för att känna sig lyckliga och nöjda.

Narcissister är inte nöjda med sig själva. De är olyckliga och det är därför de inte kan stå ut med att andra är lyckliga.

De behöver kaos och oordning runt dem, så de kan känna att det inte bara är dem som är olyckliga. Det finns andra också. Kruxet är att de är anledningen till att människorna runt dem lider.

Så när du sväljer betet och involverar dig i diskussioner med dem, matar du bara dem och ökar deras energinivåer genom din smärta och frustration.

Låt dem inte provocera dig och framkalla smärta som bara när dem och gör dem ännu starkare. Var glad och håll dig positiv. Såra dem på så sätt.

5. Du är huvudpersonen i den här historien

kvinna som står framför den gula väggen

Du är den goda och han är den onde. Historien är tänkt att sluta bra för dig, för det goda slår alltid ondskan. Han kommer att få sina chanser att slå dig, men i slutändan är du starkare än han.

Du behöver inte leta efter verktyg och försöka hitta lösningar för att bli av med honom. Du har haft dem i dig hela tiden. Du är det viktigaste verktyget för att slå honom.

Titta på dig själv och inse att ingenting och ingen kan skada dig om du inte låter dem.

Använd godheten i ditt hjärta och använd all kärlek du har mot honom. Älska dig själv, för det är den bästa hämnden du kan ha.

Respektera dig själv och han kommer aldrig att komma tillbaka för att skada dig. Vänd din mardröm till en vacker historia med ett lyckligt slut.

Du är den enda som har makten att göra det.

En Stegvis Guide Till Att Ignorera En Narcissist