Skip to Content

En Dag Kommer Du Att Tacka Gud För Att Han Inte Gav Dig Det Du Bad Om

En Dag Kommer Du Att Tacka Gud För Att Han Inte Gav Dig Det Du Bad Om

“Det finns en röst som inte använder ord. Lyssna.” Rumi

Du har den här brinnande längtan inombords och det känns som att din själ brinner. Det känns som att du aldrig önskat någonting så innerligt som detta.

I själva verket vill du det så gärna att det inte finns någonting du inte skulle göra för att få det. Men, det verkar som att Gud har andra planer för dig. Dina önskningar uppfylls inte.

Det verkar som att dina böner förblir obesvarade. Och du är arg på Honom. Du är arg på Gud och på hela världen. Varför kan du inte få det du ber om, det är inte som att du ber om för mycket?

Efter en tid börjar tvivlet växa sig starkare. Det känns som att du åter är det här lilla barnet och att alla andra får den här leksaken som du vill ha men inte får. Du ligger alltid på efterkälken.

Du är alltid plan B. Det är alltid du som får gå igenom någon sorts test. Det är du som Gud väljer att fresta.

fundersam vacker ung blond kvinna

Jag känner till allt om knuten du har i magen, om smärtan i ditt hjärta, om tårarna du inte kan torka från dina ögon, men lita på mig – det är här du är nu men det är inte din slutliga destination.

Jag vet för jag har befunnit mig i dina skor och tron som jag vägrade att släppa taget om förde mig hit, där jag är nu.

Det förde med sig tålamod och frid, och det förde med sig något bättre än det jag bett om.

Kom ihåg, det finns en orsak till allt som händer i ditt liv och till allt som inte händer. Du behöver bara ha tålamod för att kunna se det.

Tänk på det…har Gud någonsin tyngt dig med bördor som du inte klarat av? Eftersom du fortfarande är här så gissar jag på att svaret är ‘nej’.

Gud har aldrig låtit dig gå igenom någonting du inte skulle klara av. Visst, det har funnits svåra ögonblick. Det har funnits stormar i ditt liv.

Det har funnits otroligt svåra saker som kommit i din väg, den ena efter den andra och ibland alla på en gång, och det har känts hopplöst många gånger, men se dig nu.

kvinnasammanträde och titta på solen på stranden

Du är stark, du är fantastisk och du står fortfarande upp. Du har klarat alla stormar som livets båt har seglat i. Och det viktigaste av allt, du kom ut starkare än någonsin tidigare.

Du vet, livet är alltid hemskt innan det blir bättre. Du kommer att bli lycklig så småningom, men först gör livet oss starkare.

Efter varje regn kommer solsken. Om det inte skulle finnas något regn skulle vi aldrig ha chansen att se regnbågen. Så var tacksam över alla hinder på vägen.

De förbereder oss alla för den slutliga destinationen du ska anlända till. De formar dig till personen det är meningen att du ska vara.

Du ser, du får inte det du ville ha, det du bad eller det du frågat efter av en orsak. Tänk om det du bad om men inte fick visar sig vara det bästa som någonsin hänt dig?

Tänk om Gud räddade dig från en giftig person när han inte gav dig det du bad om? Tänk om Gud räddade dig från ett eländigt liv när han inte gav dig jobbet du ville ha?

kvinna som sitter ensam nära havet

Tänk om det var Guds förtjänst att människor övergav dig för att hålla dem som ville skada dig på avstånd?

Tänk om Gud försöker lära dig att ha tålamod och hur allting har sin tid och plats här på jorden när han låter dig vänta?

Så här är det – jag vill gärna tro att Gud har en bättre plan för mig när han förnekar mig något jag bett om.

Om jag inte fick det jag bett om så är det för att någonting bättre och större redan är på väg åt mitt håll.

När du börjar leva ditt liv på det här sättet, så har du en helt ny dos positivitet och tur framför dig.

Så, misströsta inte. När Gud ger dig det han anser vara bäst för dig istället för att ge dig det du har bett om, kommer alla bitar att falla på plats. Det kommer att vara värt all väntan.

Och en dag kommer du att tacka Honom för att han inte gav dig det du bad om utan för att ha gett dig det du faktiskt behövde.

En Dag Kommer Du Att Tacka Gud För Att Han Inte Gav Dig Det Du Bad Om