Skip to Content

Den Onda Sidan Av Att Vara En Empat

Den Onda Sidan Av Att Vara En Empat

Empatiska personer, empater, är en mycket sällsynt typ av människor som är överkänsliga, bräckliga, melodramatiska och mer känslomässiga än andra.

De har förmågan att känna folks energi runt dem och i de flesta fall är dessa energier inte bra och de absorberar allt.

Så att vara en empat har både bra och dåliga sidor.

Den goda sidan är att de är fabulösa lyssnare och de kommer alltid att kämpa extra hårt för att hjälpa andra, men den dåliga sidan är att de alltid sätter andra först och ofta glömmer bort sig själva.

De kan tömma sig på all sin positiva energi genom att hjälpa andra som aldrig kommer att vara där när de själva behöver dem.

sorglig kvinna som bär glasögon

När du är en empat attraherar du negativ energi och du vet inte varför det händer just dig.

Kruxet är att människor alltid dras till en empat och de utnyttjar dem medan en empat aldrig kommer säga nej om det finns chans att de kan att hjälpa någon.

De kommer att känna sig dåliga om de vet att de kunde ha hjälpt någon och inte gjorde det.

Människor som dessa kommer att vara sömnlösa för någon som aldrig skulle göra detsamma för dem, men det är det enda sättet de vet hur man ska fungera på.

Så om du känner igen dig själv i dessa sammanhang och om du har sårats många gånger i ditt liv finns det en chans att du är en empat med.

Och även om du tillhör den här sällsynta typen människor, är du inte lycklig eftersom det finns en ond sida av att vara empat också.

Du absorberar alla negativa energier runt dig själv.

Ibland vill du vara den älskade, den som någon kommer att ta hand om, men allt du får är människor som behöver hjälp men de erbjuder aldrig dig någon hjälp när du behöver det.

olycklig kvinna som ligger i sängen

Och du, som en naturlig givare, kan inte bara titta på när någon har problem och blir skadad och inte göra något åt ​​det.

Och i slutändan blir det du som blir sårad, utan allt det som du längtade efter.

Världens problem tynger dina axlarna.

Du kan helt enkelt inte motstå att hjälpa dem som inte är så lyckliga och som har sårats i sina liv.

Du vet hur det känns när du har sårats och inte har någon som tröstar dig, så du står alltid bredvid de människor som behöver dig för att läka.

Du tänker inte ens på dig själv och dina behov utan i stället på andra och deras behov och i de flesta fall känner du dig mer ledsen av att göra det men du kan bara inte hjälpa det.

Du är alltid överväldigad.

kvinna sitter i sovrummet

När du är en empat tänker du på saker och du känner ständigt ett visst mått av ångest över de onda saker som händer i världen.

Du kommer att vilja hjälpa andra men du kommer inte att kunna göra det och du kommer bli besviken på grund av det.

Alla dåliga och goda tankar kommer att blandas i ditt huvud och du kommer att känna dig utmattad eftersom du aldrig kommer att kunna styra dina tankar.

Du kan inte bli förälskad hals över huvud.

Empater blir kära, men de håller alltid en del av sitt hjärta dolt, eftersom de är rädda för att bli sårade.

Så, även om de säger att de är kära, ger de inte sina hjärtan helt till sin partner, utan de håller också något tillbaka för sig själv.

Du kan tycka att de är själviska och hjärtlösa eftersom de alltid är på sin vakt, men de gör det för att de inte vet något annat sätt.

Ditt huvud är som en krigszon.

ensam kvinna som sitter på trappan

Det finns så många saker som händer i deras huvud och de flesta är negativa. Du tänker på dina problem och problemen som andra har och du kan aldrig känna den frid du verkligen förtjänar.

Du tänker på mörker och onda saker hela tiden och du känner dig vilse och isolerad.

Du känner att människor inte kan förstå dig, inte på riktigt, och det är verkligen svårt för dig att fungera normalt i den typen av miljö.

Du försummar din kropp och själ för andras skull.

Du känner dig helt och hållet vilse och desorienterad och du måste hitta ditt sanna jag igen men i de flesta fall tar det för mycket tid att göra det.

Du förstår inte att människor inte skulle göra detsamma för dig och att bara du har ett gyllene hjärta, men andra utnyttjar ofta dig genom att ta dig för givet.

Empater behöver människor som verkligen kan förstå dem, hjälpa dem och lyssna på dem. Först när de ser någonting bra i världen runt dem, kommer de att kunna skydda sig själva.

Först då kommer de att sluta kriget med känslorna som de konfronteras med varje dag och de kommer äntligen att finna den frid de förtjänar.

Den Onda Sidan Av Att Vara En Empat