Skip to Content

Bröllopslöften – Bra Tips Och Idéer På Fina Bröllopslöften

Bröllopslöften – Bra Tips Och Idéer På Fina Bröllopslöften

“Jag (namn), tar dig, (namn), nu till min hustru/man att dela glädje och sorg med dig och vara dig trogen tills döden skiljer oss åt”. 

Det här är den sista raden i det vanligaste bröllopslöftet som uttalas vid altaret. Ett bröllopslöfte ska ge uttryck åt bröllopsparets vilja att älska varandra i nöd och lust tills döden skiljer dem åt.

Men tycker du inte att ditt livs största kärlek, som du ska gifta dig med, förtjänar att höra något speciellt? Finns det något bättre än att skriva ditt egna bröllopslöfte istället? 

Att skriva sina egna löften kan vara nervkittlande och svårt. Du vill att det ska vara vackert, romantiskt och smälta din älskades hjärta.

Men om du inte är skicklig på att sätta dina tankar på pränt och få fram någonting meningsfullt, kanske du vill ha lite hjälpa på traven för att skriva ett alldeles speciellt bröllopslöfte.

För att kunna skriva ett minnesvärt och fint, egenhändigt skrivet bröllopslöfte behöver du tänka på vissa saker.

Det kommer troligtvis inte att vara enkelt till en början, men med lite tips och råd från oss, och några redan skrivna exempel, så kommer det att gå vägen och göra ditt äktenskapslöfte vackert.

Tips för att skriva egna löften:

Håll det enkelt

Händer med ringar Brudgummen som sätter den gyllene ringen på brudens finger under bröllopsceremonin

Det är förståeligt att det är svårt att veta var du ska börja. Vackra ord har ingen betydelse om du inte menar vad du säger. Håll ditt bröllopslöfte enkelt och satsa på de innehåll som är viktigast för dig.

När du håller det enkelt kan din partner känna djupet av dina ord.

Säg vad du menar, mena det du säger

Det är självklart att ditt äktenskapslöfte är en förklaring av din kärlek och ditt engagemang. Om du är ärlig och uppriktig i dina löften, blir ditt äktenskap lätt att hantera.

Innehålla uppgifter

Se till att inkludera specifika detaljer som gör det unikt för ditt äktenskap.

Även om det inte är en bra idé att göra en lång utförlig tal, låt dina äktenskapslöften speglar din personliga övertygelser, dina drömmar, och de av din make/maka.

Inkludera humor, undvik komedi

bruden och brudgummen byter ringar

Humor bör bara vara en mild krydda peppar din löfte. Låt det inte åsidosätta intensiteten eller allvaret i ditt högtidliga löfte. Fokuset på ditt löfte ska ligga din kärlek och ditt uppriktiga engagemang.

Undvik spektakel

Även om du kommer att säga ditt bröllopslöfte i närvaro av dina nära och kära, behöver du inte skriva dina löften för att tillfredsställa publiken. Det är ditt äktenskap, och bara du ska bestämma vad du skriver i ditt bröllopslöfte.

Försök inte att göra det underhållande eller intressant för publiken. De är helt enkelt närvarande för att bevittna och välsigna ditt äktenskap. Håll ditt bröllopslöfte äkta, enkelt och personligt.  

Använd följande exempel snarare som en guide för att skriva dina egna löften än som något du borde komma ihåg och tala vid ditt bröllop.

Dina personliga tankar är värda mycket mer, ingen kan säga det bättre än du kan. Släng in ett par överraskningar för din älskade vid bröllopet, och du kommer båda att ha den bästa dagen i dina liv.

Exempel på bröllopslöften:

(Namn) jag älskar dig. Jag vill dela mitt liv med dig. Allt det ljusa och allt det mörka, allt det jobbiga och allt det lätta. Jag vill alltid vara dig trogen och aldrig ta dig för given. Jag vill älska dig för den du är och den du kommer att bli. Jag vill visa min kärlek till dig på det sätt som du behöver. Jag vill alltid att det ska vara vi två, av hela mitt hjärta, hela min själ och hela mitt förstånd i alla våra dagar. Som ett tecken på detta ger jag dig/tar jag emot denna ring. 

Härligt bröllopspar som utomhus poserar

”(Namn), idag tar jag dig för min man. Jag lovar att älska dig utan förbehåll, trösta dig i tider av nöd, uppmuntra dig att uppnå alla dina mål, skratta med dig och gråta med dig, växa med dig i åtanke och anda, alltid vara öppen och ärlig med dig, och vårda er så länge vi båda ska leva.”

”Från detta ögonblick tar jag (namn) dig, (namn) som min bästa vän för livet. Jag lovar att hedra, uppmuntra och stödja dig genom vår promenad tillsammans. När vårt sätt blir svårt lovar jag att stå vid dig och lyfta dig, så att vi genom vår förening kan åstadkomma mer än vi någonsin kunde tidigare. Jag lovar att arbeta på vår kärlek och alltid göra dig till en prioritet i mitt liv. Med varje hjärtslag kommer jag att älska dig. Det här är mitt högtidliga löfte. ”

bruden och brudgummen kramar på bröllopet

(Namn) Vårt mirakel finns i den väg vi har valt tillsammans. Jag ingår detta äktenskap med dig, och vet att den verkliga magin i kärlek är inte att undvika förändringar, utan att navigera mellan dem framgångsrikt. Låt oss överlämna oss till miraklet och leva varje dag tillsammans. Vi lovar att respektera varandra, och åtar oss att leva våra liv tillsammans i alla dagar framöver. Jag ber dig att dela denna värld med mig, på gott och ont. Var min partner, och jag kommer att bli din.

(Namn), vi ger våra löften tillsammans idag. Vi ändras ständigt, och jag tar dessa förändringar gladeligen och utan förbehåll. Jag lovar att hedra dig, tro på dig, skydda dig och göra allt i min makt för att göra ditt liv lyckligt. Detta är mitt löfte. Ta min hand när vi med glädje går tillsamman in i vårt nya liv.

Gift par

(Namn) Jag ger dig inte ”sommaren i mitt liv”, utan hösten, rask och levande. Jag lovar att vara en följeslagare värd din dyrbara vänskap. Jag lovar dig medkänsla i goda och dåliga tider, uppmuntran i sjukdom och hälsa. Det är min avsikt att vårt liv tillsammans inkluderar vår stora krets av vänner och kärleksfulla familjer. Vi omhuldar minnena av våra individuella förflutna, och skapar vårt nya liv som vi nu möter tillsammans.

Jag ser dessa löften inte som löften utan som privilegier: Jag får skratta med dig och gråta med dig; ta hand om dig och dela med dig. Jag får springa med dig och gå med dig; bygg med dig och lev med dig.

Jag lovar att vara en ärlig och trogen partner, från och med denna dag framöver, under alla livets omständigheter när vi möter dem tillsammans. I glädjen och sorg, i goda och dåliga tider, i sjukdom eller hälsa, kommer jag alltid att vara där för dig, för att trösta dig, älska dig, hedra och värda dig, nu och för evigt.

brudgummens hand som håller brudens första anbud

Jag älskar dig mer än ord kan säga. Jag vet att du kan känna det! Och det bästa med det är att jag känner all din kärlek i gengäld. Detta är vår början på för evigt .. tack för att du valde mig att bli gammal med.

Jag har alltid haft mål, ambitioner, saker jag ville göra. Men när jag träffade dig fick jag veta vad det var att drömma. Du drömde om att resa, men inte bara i landet; du drömde om att besöka platser jag bara har läst om. Jag har lärt mig att drömma om de saker jag förtjänar.

Det är äntligen vår speciella dag! Jag har väntat och drömt hela mitt liv om de känslor du ger mig. Du är min dröm som blir verklighet! Jag vet i själ och hjärta att vi kommer att vara tillsammans för alltid. Jag lovar att jag alltid kommer att vara dig trogen och ha förtroende för dig.

Gäster som kastar konfetti över bruden och brudgummen på bröllopet

 Jag står här inför dig för att jag är lyckligare och mer uppfylld idag än jag någonsin varit och för att jag vill dela min kärlek med dig resten av mitt liv. Människor letar alltid efter den perfekta personen att kalla sin själsfrände. Vissa människor hittar aldrig den personen, men jag är en av de lyckliga. Jag hittade dig.

Idag är jag hedrad att säga att jag älskar dig. Och att säga dig att jag vill dela resten av mitt liv med dig. Jag tänker ibland tillbaka på den dagen då jag satt fast vid sidan av motorvägen och undrar över hur lyckligt jag var att du kom när du gjorde det. Det är samma typ av tur som förde dig in i mitt liv i första hand och samma typ av tur som förde oss hit idag.

Du är min älskare och min lärare, Du är min modell och min medbrottsling och du är min verkliga motsvarighet. Jag kommer att älska dig, hålla dig och hedra dig. Jag kommer att respektera dig, uppmuntra dig och vårda dig. I hälsa och sjukdom, genom sorg och framgång, alla dagar i mitt liv.

 

Vad kan jag säga till dig som jag inte redan har sagt? Vad kan jag ge dig som jag inte redan har gett? Finns det något av mig som inte redan är ditt? Min kropp, mitt sinne, mitt hjärta, även min själ. Allt som är jag tillhörde dig långt innan detta, och det ska vara ditt långt efter detta. Jag kommer att följa dig var som helst och överallt där du leder mig, hand i hand och med hjärtat.

Lyckliga nygifta kysser på verandan under regnet av vita konfetti

Min älskade, romantik kan försvinna, men sann kärlek varar. Jag väljer att verkligen älska dig med vänlighet, trofasthet och respekt genom alla omständigheter som livet kan medföra.

Du är allt som är bra och rent och sant och jag dyrkar dig med mitt sinne, kropp och själ. Hur välsignad jag är att kunna säga att du är min, att kunna älska och vörda dig resten av mina dagar.

Kärlek har gett oss vingar, och vår resa börjar idag, (Namn), var än vinden kan bära mig, kommer jag att stanna vid din sida som din fru/man. Ta detta löfte som mitt löfte och ett tecken på min kärlek.

Många människor tillbringar livet för att söka efter sin själsfrände, deras enda kärlek. Vissa människor har tur att hitta den person som de verkligen kan kalla den bättre halvan av sig själva, medan andra tillbringar resten av sina liv med att söka och aldrig hitta. Jag är glad att räkna mig bland de lyckliga eftersom jag verkligen hittade dig.

Jag lovar att vara trogen, att vara så osjälvisk som jag kan vara genom att sätta dig, oss och så småningom vår familj framför allt annat.

Jag lovar att ha det tålamod som kärlek kräver, att tala när ord behövs och dela i tystnaden när de inte är det.

(Namn) jag älskar dig. Jag vill dela mitt liv med dig. Allt det ljusa och allt det mörka, allt det jobbiga och allt det lätta. Jag vill alltid vara dig trogen och aldrig ta dig för given. Jag vill älska dig för den du är och den du kommer att bli. Jag vill visa min kärlek till dig på det sätt som du behöver. Jag vill alltid att det ska vara vi två, av hela mitt hjärta, hela min själ och hela mitt förstånd i alla våra dagar. Som ett tecken på detta ger jag dig/tar jag emot denna ring.

Bröllopslöften - Bra tips och idéer på fina bröllopslöften