Skip to Content

Även Ifall Du Inte Kommer Över Honom Helt Och Hållet, Så Kommer Du Lära Dig Att Leva Utan Honom

Även Ifall Du Inte Kommer Över Honom Helt Och Hållet, Så Kommer Du Lära Dig Att Leva Utan Honom

Jag är säker på att det här inte är något du vill höra just nu, men sanningen är att man ibland aldrig kommer över den man en gång älskat.

De blir alltid kvar som en del av dig och ibland blir du aldrig mer samma person. Det här betyder inte att den personen var din själsfrände.

Det betyder inte att du inte kommer hitta en man du kommer älska mer än vad du älskade honom, och det betyder absolut inte att du kommer sakna honom hela livet som du saknar honom nu.

Men sanningen är att ibland förändrar den personen dig för gott. Du kommer alltid att minnas dom, hur mycket du än försöker att radera dom från ditt minne.

Och även när du tror att han bara är en del av ditt förflutna och att han är bortglömd så kommer plötsligt bilden av honom dyka upp i dina tankar.

Du känner doften av hans parfym någonstans i närheten eller ser någon som liknar honom, och plötsligt är fjärilarna i magen tillbaka.

Ibland upplever man hjärtesorg som för alltid sitter kvar djupt inom oss och det finns ingenting vi kan göra åt det.

När det kommer till vissa män så slutar du aldrig tänka på vad som kunde hänt mellan er, och du kommer aldrig riktigt över dom helt och hållet.

kvinna som ligger i badkaret och tittar bort.

Men en sak är säker – du kommer lära dig att leva utan dom, förr eller senare. Och det är precis vad som kommer hända även denna gång.

Jag ska inte ljuga för dig – det finns en chans att du aldrig kommer glömma honom. Men innan du vet ordet av så är han inte längre det första eller det sista du tänker på varje dag.

Innan du vet ordet av så kommer du bli van vid hans frånvaro och sluta sakna hans närvaro.

Du kommer bli van vid att den här personen inte längre är en del av ditt liv. Och du kommer att klara dig utan honom.

Du kommer börja le utan någon särskild anledning. Du kommer höra hans namn och ditt hjärta kommer fortsätta slå som vanligt.

Du kommer sluta leta efter honom på andra sidan av sängen och dina lakan kommer förlora hans doft.

Du kommer inte tro att han ringer dig varje gång du hör telefonen och du kommer sluta förvänta dig att han hör av sig varannan minut.

Du kommer inte ens lägga märke till att du en natt helt plötsligt inte grät dig till sömns. Du kommer se fram emot nästa dag trots att du vet att han inte kommer finnas där.

kvinna som blåser maskros i trädgården

Du kommer att ta av dig glasögonen som förfinar allt och inse vem han har varit under all denna tid. Du kommer sluta idealisera honom och du kommer äntligen se hans brister.

Du kommer acceptera att det var bättre att det blev som det blev.

Du kommer acceptera att du förmodligen aldrig hade varit lycklig med honom. Du kommer se alla era skillnader och inse att det inte var meningen att ni skulle dröja för alltid.

Du kommer acceptera att han är borta och att han inte kommer komma tillbaka. Du kommer inte förvänta dig att se honom vid din dörr och be om förlåtelse. Du kommer sluta vänta på honom.

Du kommer sluta räkna dagarna sedan han försvann.

Du kommer sluta jämföra tiden innan och efter honom, och du kommer inte längre känna att du saknar en del av dig själv bara för att han inte finns vid din sida.

Du kanske tänker på honom på hans födelsedag eller er årsdag. Du kanske blir ledsen när du hör att han har gift sig och föreställer dig hur ert bröllop skulle sett ut.

Varje gång du ser honom så kommer du förmodligen spela upp ert förhållande i huvudet.

Men du kommer att läka. Du kommer att överleva och gå vidare. Smärtan kommer inte vara lika stark och ditt hjärta kommer inte alltid göra lika ont – det lovar jag.